Alla inlägg under februari 2007

Av Ann-Louise Ryrvik - 18 februari 2007 19:23

Måste lägga in en bild på min fina chokladask som jag fick av min älsklingsprins Johan. Sex år och vet redan vad en kvinna vill ha ;-D! Han kommer att gå långt...Han hade varit på affären med pappa och kom med denna chokladask och sa till Peter;- Du pappa! Jag har en gullig idé.... kan vi inte köpa den här till mamma?Känn på den ni!!!!!

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 18 februari 2007 18:53

I dag har det varit en givande dag. Först en god sovmorgon, sedan en "onyttig" film på en filmkanal och sedan ut till djuren. Det är så kul med djuren. Så fort hästarna hör att jag är ute, även om de är långt bort i skogen, så hör man att de gnäggar och så kommer de dånande i full galopp mellan träden. Det är väldigt förstärkande för matte ;-D.I dag var det underbart milt väder och det blev en långritt i skogen. Junge var lite hispig till en början men sen lugnade han ner sig. När jag kom bort till ett ställe där jag brukade rida med Triano hade de HUGGIT ner skogen! Risigt kalhygge var det där nu. Attans elände! Där som brukar vara så fint. Så det var bara att vända och rida samma väg hem igen.Så var det lille Cazals tur. Efter lite mat så började vi vår första riktiga övning - target. Jag använde min fina flugsmälla som ser ut som en nyckelpiga. En dutt - en morot. Snacka om att vara lätt. Han fattade direkt. Det roliga var att han höll kvar också. Så jag lade redan nu in tiden. Dock ganska kort kanske 3 sek. Funkade fint. Lika bra att ta det direkt när han bjöd på det. Försökte hålla tyst och låta klickern tala. Har en tendens att berömma hästarna efter klicket och får en känsla att det blir mitt "bra, duktig häst" som blir den betingade förstärkaren. Skall försöka låta den stå själv redan från början. Sedan tog vi en promenad men det började skymma och han var lite orolig, så vi tog den korta svängen.Väl hemma blev han lite lugnare och vi passade på att gå upp på altanen och hälsa på i köket. Tog dock inte in honom fast jag har haft planer på det för jag är lite orolig att golvet inte skall hålla. Vi har ju torpargrund och han börjar bli riktigt stor nu.

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 17 februari 2007 22:41

Tror ni att jag ÄLSKAR honom!?!?!!!!!!

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 februari 2007 21:42

Efter en kort förmiddag med Mr X hann jag med resten av flocken också. Peter tog några bilder. Det är alltid roligt. Man vet inte hur det ser ut själv. Även om man har spegel och tränar med så blir det ändå mer oförlåtande. Man kan inte bortförklara på samma sätt - det finns på bild ;-D! HKul också att se apporteringen. Essie satsar verkligen på ingångarna ;-D.

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 februari 2007 10:10

I dag har jag träffat Mr X.Detta var fjärde gången vi träffades och progressionen är ENORM!Matte har ju inte vågat/kunnat gå med honom i parken. Skräckland är den stora hundpromenadplatsen i Vänersborg där den ligger så fint långsträckt bredvid Vänernsstrand, och det hade varit mattes skräck. I dag träffades vi just på Skräckland. När jag kom var matte redan ute och tränade. Jag skrattade för mig själv i bilen medans jag parkerade - där ute i parken ser jag matte skynda sig till andra sidan där en hund går med Mr X glatt i hasorna! Tindrande gick han där och hade bara ögon för matte. Nu är Mr X och hans matte nästan Skräcklands skräck för de vill möta alla hundar så de kan träna ;-D.Nästa hund vi träffade var en hanhund. Jag pratade lite med hundens husse medan matte och Mr X övade på dem. Hanhunden var jättebra som övningsobjekt för han stod rakt ut i kopplet, tittade på Mr X och skällde. Mr X skötte det galant! Inte ett skall eller utfall.En annan rolig grej var att en av mattes väninnor helt plötsligt kom gående med sin hund i parken; -Men herregud! Är DU här?!??!?!? - Jajemän, säger matte stolt. Efter att Mr X hade hälsat på sin kompishund så tränade ekipaget vidare. Jag kunde lugnt ge betyget MVG,mycket väl godkänt, i ordning och uppförande och sedan tryggt lämna dem. Jag behövs inte längre. De har verktygen och de har kommit över sina mentala hinder för att träna. Nu är det bara att köra. Man är både glad och ledsen. Glad för ekipaget men också ledsen för man har två individer som man tycker mycket om och som man kommer att sakna. Matte lovade dock att maila någon gång och hålla mig lite underrättad om läget.

Av Ann-Louise Ryrvik - 15 februari 2007 08:30

Mer färg till bloggen! Så här års är det mycket grått. Här kommer en färgglad gynnare som jag hittade i Syd-Afrika. Undrar vad det är för sort. Kanske något att importera ;-D.

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se