Alla inlägg under februari 2007

Av Ann-Louise Ryrvik - 10 februari 2007 20:50

Skönt med sovmorgon och inga måsten. Det tycker djuren också. Så här ser det ut i min del av sängen - jag ligger UNDER högen! Det är mysigt och inte fryser man heller med alla dessa pälsbollar över sig! Och ordspråket "som hund och katt" - visst förstår vi vad det innebär;-D!Ett förtydligande; I detta läge har jag hasat mig upp i sittande ställning så jag kan ta en bild. Det är bara benen som är kvar där under ;-D.

ANNONS
ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 9 februari 2007 11:11

Annika kallar Cazal för Hälge. Stämmer nog ganska bra. Viltrumpa har han i alla fall....

Av Ann-Louise Ryrvik - 9 februari 2007 10:43

I dag har jag träffat Mr X igen. Veckan hade gått mycket bra. Det hade t.o.m varit en människa som frågat om det var samma hund ;-D! Sånt är kul! Det hade inte skett några bakslag och träningen hade gått fint. Han hade t.o.m gjort samma sak på en räv - tittat och sedan frågat matte.Han och hans duktiga matte hade gjort upp en plan inför dagens möte. Hon hade också en strategi och en reservplan. Strålande!Vi började med att jag stod med Kiro vid en trevägskorsning för att det var bra uppsikt där. (En korsning i ett villaområde där det nästan aldrig kommer bilar.) Matte tog en promenad åt andra hållet sett från huset och kom sedan runt. När de kom promenerandes i godan ro på vägen såg hunden att det stod en hund längre fram och utifrån det jobbade hon som vanligt. För att inte Kiro skulle ta ögonkontakt eller ens ha fronten mot hunden, släppte jag ner lite godisar som han fick leta efter medans hunden passerade fram och tillbaka. Det gick bra! Inte ett ljud. Hunden tittade på Kiro och vände sig sedan direkt till matte -Får jag en godis nu? Efter någon vända lät jag Kiro och Mr X få ögonkontakt och Mr X släppte snabbt och tittade på matte i stället. Kanon!Vi kunde stå och prata med varandra utan något som helst problem.Korsningen och Kiro var "förbrukade". Vi tog ett gående hundmöte på en smalare väg också och det gick hur bra som helst.Det häftiga är att det ser så fint och proffsigt ut. Matte kommer gåendes med sin hund. Hunden går med lätta steg och svansen hög och viftande och bara tittar på matte. (I stället för att hunden går kuvad med snabba oroliga blickar på mötande hund och på föraren. Det är också trevligare än en matte som måste stoja, locka och dra med sig hunden för att den inte skall titta på det de möter.)En tänkvärd sak som Mr X´s matte sa.... "Förut har jag gått och tittat efter hundar så att jag kunde fly, nu går jag och tittar efter andra hundar så att jag kan gå närmare och träna!" Tänk vad en sådan förändring hos matte måste påverka hundens inställning till hundmöten också!!!!

Av Ann-Louise Ryrvik - 9 februari 2007 00:28

Fia var här. Lin har gjort ett enastående jobb med apporteringen! Från att ha varit totalt obefintligt - vi fick börja med lite hårdare tryck med nosen, via kriteriet att man kände att en tand stötte till apporten till att hon nu kan hålla. Och inte bara hålla utan VILJA hålla och VILJA MYCKET GÄRNA hålla. Ingångarna har också blivit mycket bättre! Vi började i dag med "huvudet" på framförgåendet. Den lilla Fian förstod direkt, matte också men så är det det där med motoriken! Den var allt bra den också men det är inte lätt när det är nya saker som kasta och klicka och hålla fokus.På Essa-pessan tog jag några skick apportering med dirigering fast utan apportering. Fortfarande är det vinkeln som gäller. Det hade ibland varit lättare om jag vetat till vilken plats jag ska skicka hunden till på dirigeringen;-D...Sedan började jag med enskilt "sitt i grupp". Externbelöning brukas. Det funkade fint.

Av Ann-Louise Ryrvik - 8 februari 2007 22:00

Nyss hemkommen från jobb. Trött! Konstaterar bara att två och en halv vecka är snart! Skall försöka uppbåda lite fokus och ge mig ut en sväng med Essie. Jag kan ju göra lite medan jag slangar vatten i hästarnas vattenkar. Det är ju de små detaljerna som gör det säger man ju. Kanske gäller det också de små stunderna !?!? I morgon skall jag träffa Mr X igen. Ska bli spännande att höra hur veckan har gått. Jag återkommer med vidare rapporter.Var är våren? Kanske för tidigt att vänta på den, men jag kan knappt bärga mig. Om man var skapad för att leva i minusgrader och snö hade man fötts med päls! - Varför slutar du inte gnälla och flyttar söderöver! tänker nog många. Det hade jag nog gjort också om det inte hade varit för att jag är så gränslöst dålig på andra språk och dessutom gillar jag allemansrätten... Vad skall man göra söderöver om man inte kan gå ut?Nej nu skall jag sluta gnälla som en gammal dörr och i stället bege mig ut i det härliga vädret ;-P.

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 februari 2007 11:43

Det har efterfrågats mer praktisk hundträning på bloggen. Jag tycker att det är svårt för det blir alltid rumphugget och man får inte med alla delar som när man träffar ett ekipage eller tränar själv. Däremot kan ni få följa med på min resa till elitlydnadstävling. Jag tänker försöka efteranmäla mig till en tävling om två och en halv vecka. Tiden är egentligen för knapp men jag måste nog ta sikte på den för annars försvinner lydnaden i prioritet till förmån för hästarna. Mitt delmål är att genomföra den för att sedan uppnå förstapris innan midsommar.Vilka är då momenten, en inventering:Sittande i grupp 2 min, koeff 3 – obefintlig. Essie förstår principen med att vara kvar men att SITTA och inte lägga sig. Detta måste övas, ofta och mycket! Platsliggande i grupp 4 min, med störning, koeff 2 – Ok. Skall gå bra, men måste naturligtvis stämmas av tillsammans med andra hundar.Fritt följ, koeff 3 – Tja, en del kan hon men mycket måste slipas på. Främst språngmarsch i vinkel och helt om samt långsam marsch. Vändningarna på stället är ok. Stegförflyttningarna måste övas på mer för att få dem snygga och utan att hon sätter ner rumpan emellan.Stå, sitt, ligg under marsch, koeff 3 – Detta tror jag att hon fixar, men måste snyggas till lite.Inkallande med ställande och läggande, koeff 4 – kan hon ok. Det finns ju alltid att pilla med vad gäller snabbhet, men betyg skall vi få om inget konstigt händer.Sändande med dirigering, platsläggande och inkallning, koeff 4 – är inte ihopsatt men borde gå. Apportering med dirigering, koeff 3 – Den har vi smågrejat lite med det sista, skulle nog funka. Vi har inte använt apporter ännu utan varit mer intresserade av vinkeln. Jag har provat att lägga apport och det funkade.Apportering av metallföremål och hopp över hinder, koeff 3 – skall funka.Vittringsprov och apportering, koeff 3 – har vi ju tränat en del det sista med post-it lappar. Borde gå.Fjärrdirigeringen, koeff 4 – där har vi att göra en del för att få precision. Kommandona är välkända men sedan är det ju att bibehålla tassarnas placering. Det var alles…Det är bara ut och stämma av..Om någon är inne och läser... kom gärna med glada tillrop genom kommentarer... det kan jag behöva:-D!

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 februari 2007 10:44

...och sökträning igen. Om jag skall vara ärlig - och det skall man ju - var jag inte så motiverad att åka på morgonen. Jag har fortfarande jätteont i min nacke, det var kallt, jag var trött och ville eg. helst vara hemma och pussa på Cazal. Fast om jag skall vara ärlig igen - och det skall man ju alltid vara - så tror jag att främsta anledningen till min avsaknad av motivation var att Essie har gått så dåligt de två sista gångerna. Hon har gått dåligt och jag har inte sett hur och med vad jag skall börja. En stor del frustration ligger i det hela, eftersom hon innan uppehållet har gått bra, och nu är allt raserat. Hur det än var så bar det i alla fall iväg. Jag tror det var kroppen som gjorde det själv av gammal vana. Helt plötsligt inser jag att jag är på väg till Lysekil med hund, sökgrejer och allt ;-). Det blev en trevlig dag med trevliga människor som vanligt. Efter två "förkörare" (nybörjare som går två gånger - först och sist) hade jag startnummer två. När jag rastade Essie innan kom jag att tänka på att det inte bara var Essie som hade varit ringrostig de föregående gångerna. Jag började fundera på hur jag brukade göra annars innan jag skall in på söket, vilka kommandon jag brukar använda och på vilka sätt, samt den mentala inställningen.Söket gick jättebra. Antagligen gjorde min mentala inställning och medvetenhet susen, eller också var det det nya tjänstetecknet som sjorde det;-).... Hon sprang som ett skållat troll. Hyfsat rakt och kunde ta dirigering. Plötsligt fanns jag med i laget igen. Essie hade antagligen räktnat ut mig för jag hade inte varit något att räkna med heller. Nu kunde hon lyssna och dirigeras. Hyfsade framslag och jag var JÄTTENÖJD! I söket finns det ju alltid saker att jobba med oavsett vilken nivå man är på, men efter förra gången kändes det helt övermäktigt (och tråkigt om inte annat:-P) nu ser jag ljuset, JAG SER LJUSET! Och en söktävling i augusti ;-D!

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se