Direktlänk till inlägg 27 april 2007

Inger på besök....

Av Ann-Louise Ryrvik - 27 april 2007 11:35

I dag har jag har haft besök av en gammal (inte GAMMAL men en vän sedan länge :-D) kompis som heter Inger. Vi har känt varandra i 13-14 år.

Till skillnad mot mig som bara snackar är Inger en driftig person som gör någonting och uppnår något.  Hon har åkt runt Norden med sin fantastiska shettis , Fonzie, och gjort uppvisningar under stort jubel. Även i U.S.A har hon gjort uppvisningar.

Det hela började någon gång på stenåldern när Inger sökte en medryttare till sitt halvblod Kaluha.  Jag red Kaluha några dagar i veckan. Då var Fonzie en vanlig sällskapsponny och gick under smeknamnet ”Plutten”.  Inger hade då också Bitzi Bus, en kelpie som hon tävlade elitlydnad och även tävlade SM med några gånger. Det blev mycket hund och hästsnack om dagarna. Hon var väldigt tidig med att använda belöningar som bollar, lek och godisskålar (på den tiden var det annars mest hugg och slag m.a.o stenålder!)

En dag hade Inger fått för sig att ”Plutten” skulle göra lite nytta. Hon fixade snabbt ihop en snöplog, typiskt Inger!) som han fick dra. Det gick finemang. Det gick så bra att det sen blev rockard, för att sedan börja tävla i precisions körning och dressyrkörning.  Jag var med någon gång och var groom.

Det blev också mycket tömkörning och trickinlärning. En period bodde hon och Thomas i U.S.A och då fick naturligtvis Fonzie följa med. Efter fem år i Chicago flyttade de tillbaka till Sverige och bor nu i Karlstad.

Utvecklingen är stor från sällskapsponny och snöröjare till fullfjädrar showhäst. Bland de framträdanden hon gjort märks främst Scandinavium, Oslo Horse Show och Equitainment i Helsingfors, Finland. Vi har varit på Flyinge dagarna tillsammans. Vi körde duell om vem som var människans bästa vän – hunden eller hästen. Det var trick som fritt följ, slalom, sitt, ligg, hopp apport, vinka, gå på bakbenen m.m m.m Jättekul! När hon sedan under uppvisninsdagarna visade arbete på långtöm grät jag faktiskt, det var ENORMT fint, stiligt och pampigt! Denna lilla häst som gjorde denna fina dressyr är enastående.

Den lilla knatten kan göra  skolorna, piaff, passage, galopp piruetter, galoppom byten, spansk skritt m.m väldigt bra och har en fantastisk ökad trav!


Foto: Rosetail (http://www.rosetail.com)


Vill ni se fler bilder på denne lille goding så kan ni gå in på Fonzies sida www.pony-show.com!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards