Direktlänk till inlägg 30 november 2007

Kompletteringstankar

Av Ann-Louise Ryrvik - 30 november 2007 02:03

Jaha, såhär frampå natten börjar man få ågren och funderar över vad man skrivit och hur det kan tolkas... Det är då man får skriva förtydliganden/ändringar/varianter. ;-P


Att man kör hästspråk a´la´viftar när de blir närgångna är helt ok. Jag förstår det. (Däremot har jag sett många som får igång någonting helt annat  med detta bl.a på hingstar. Det blir en sorts kinky-lek. )


Sen må det vara hänt för det är ju att värja sig själv. (Det finns faktiskt ett läge där jag skulle agera; om någon av hingstpojkarna skulle få för sig att hoppa upp på mig. De har dock ännu inte tack och lov haft minsta tendens!) Jag tycker att det är en värre sak när man inte tänker till inför träning/inlärning.


Jag kan också bli mäkta imponerad av tex Ellen Ofstad som är råduktig på kroppsspråk och som har en positiv inställning till hästar. Där har jag mycket att lära, och jag försöker :-).


Det jag blir ledsen och förtvivlad över är när jag hör folk som tex skäller på sin häst när den inte står stilla. Har man träna detta? Tjänar hästen på att stå stilla eller försöker man hålla den still med att den får en tillsägelse varje gång den flyttar sig lite? Jag tror att man många gånger inte har tränat in det, man bara förutsätter att dem ska förstå kunna.


Jag tror också att en stor del av min frustration och att jag sticker ut hakan och är enkelspårig är för att jag har hittat ett sätt som passar mig och som jag tycker är alldeles extraordinärt effektivt. Jag säger inte att det är lätt, för man måste veta vad man gör, men när man väl får fokus och har redskapen så är det kirurgiskt effektivt och tydligt!


Hoppas att jag inte har trampat alltförmånga på tårna. Ber om ursäkt i så fall och bjuder in till kontra-attack!!!

 
ANNONS
 
ylle

ylle

30 november 2007 06:36

Ja inte har Du då trampt på MINA tår i alla fall... Jag har bara ett stort behov av att diskutera, få svar, få förklarat vad andra har kommit fram till, då det gäller umgänget med våra vänner djuren. Jag anser mig inte vara speciellt kunnig eller ens erfaren, har under 33 år bara haft hittills 8 st hästindivider som jag fått kalla mina, har visserligen känt många fler, men jag tycker ändå att man lär sig något nytt varje dag... Att skrika lönar sig inte när det gäller någon levande, varken människa eller djur. Själv blir jag helt blockerad och svettig om någon skriker åt mig, och min inlärningskapacitet sjunker ögonblickligen under nollstrecket. Jag vill givetvis kunna kommunicera med mina djur med så små medel som möjligt.Så snälla Ann-Louise, jag ifrågasätter verkligen inte DIG eller Dina metoder, vill bara veta mer. Hoppas att Du förstår. Jag är också imponerad av Ellen O. Har sett alla hennes filmer (har hon fler än 3?) och där får man verkligen se uschliga träningsmetoder som exempel på hur man INTE ska göra, och så visar Ellen hur det kan (bör) gå till. Men jag är beredd att fälla ut öronen och lära mig mer... kram Ylle

http://sammie.blogg.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

30 november 2007 07:08

Skönt att i alla fall inte du är grinig på mig! :-) Annars skulle jag ha blivit deppig. Jag tycker att du är kanon som vågar fråga och frågasätta!!!!
Jag har dock en tendens att skriva som "fröken PräktPuppa" och det är egentligen inte min mening, men jag har full förståelse om man upplever det så.
Krrrram!

 
ylle

ylle

30 november 2007 07:59

Människa, sover Du aldrig???? Nää Du skriver inte alls som "fröken PräktPuppa" - Du måste ju förklara när jag nu frågar!!!

http://sammie.blogg.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

30 november 2007 09:10

Sova? Vad är det? Jag säger ju att jag har skruvad dygnsrytm om jag har någon rytm över huvud taget hi hi

 
MariaY

MariaY

30 november 2007 16:20

Ann-Louise, nu får du sluta be om ursäkt för att du framför dina egna åsikter på din egen blogg! Det här är ditt utrymme, och har man ömma tår kan man ju gå någon annanstans!
Jag tror mycket av det man gör i hund- och hästträningen gör man bara för att "det alltid har varit så", och "alla andra tycker att man ska göra så". Då behövs det tillfällen till tankeställare och folk som vågar visa att de gör på ett annat sätt!

http://cowgirlup.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

30 november 2007 17:01

Tja, fast jag vill trampa någon på tårna. Det gagnar ingen.


Däremot är det uppfriskande med en diskussion!


Absolut är det så och det är ett annat sätt att se på djuren och på träning. T.o.m jag som är inne i det kan ibland tveka fast man vet ju att principerna funkar och då löser sig allt.

 
Ingen bild

Lin

1 december 2007 17:18

Jag håller så med: man vet att principerna fungerar!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se