Direktlänk till inlägg 2 april 2008

Besiktning....

Av Ann-Louise Ryrvik - 2 april 2008 07:57

I dag har jag varit till Karlstad med Kiro. Jag tyckte nämligen att det luktade lite illa ur hans mun igår, nästan lite varigt. För att vara så gammal har han bra andedräkt annars. Jag blev orolig för att det skulle vara något fel med någon tand. Ringde till favvo Solstadens smådjursklinik och hade turen att Jörgen jobbade i dag. I morse drog jag i väg med Kiro, Puppis och med Annika som sällskap.


Att komma till Karlstad, till kliniken och till Jörgen är alltid underbart. Alla är duktiga, glada, trevliga och de är fina med djuren. (Om ni som läser bor så att ni kan gå där, rekommenderar jag er verkligen att göra det. Jag har varit hos Solstad och Jörgen i 15 år minst och ALLTID varit nöjd! Nu åker jag gladeligen 18 mil enkel väg!)  Puppis som var med på studiebesök var välkommen också och alla hälsade och duttade med honom. Det är säkert bra för honom att följa med och se hur gamle trygge Kiro beter sig hos veterinären, och att få stifta bekantskap med miljön utan att det ska pillas och petas på honom. Han var jätteduktig och positiv.


Det är skönt att ha ett ställe som man litar på och som man blir väl bemött på, speciellt när det är jobbiga saker på gång.... I vintras var ju Kiro dålig och när jag väl stod där vid disken tappade jag kontrollen och började grina hejdlöst. Då tog tjejen i receptionen tag i saken och erbjöd sig att hjälpa mig, ge mig kaffe, vatten eller om jag ville vänta ute skulle hon hämta mig sedan eller komma ut med veterinären till bilen om jag ville det......


Att jämföra med: Obs! Detta är en ANNAN klinik!!! 

Jag skulle avliva min gamla schäfertik  som var 12,5 år och som fått någon hjärnblödning eller så, för hon kunde inte resa på sig och kunde inte gå/stå. Eftersom hon var "nästan borta" tyckte jag det var dumt att köra henne så lång sträcka för att få en sista spruta. Jag tänkte att det kan ju i alla fall inte min mer närbelägna klinik misslyckas med...... Den ligger 7 minuter bort.  Jag åker dit. Får ett trevligt bemötande av sköterskan och blir visad ett rum dit vi/jag bär in Queenie i och där det också ligger en pläd på golvet där vi lägger henne. Jag tänkte att de skulle ge henne sprutan där, där hon ligger mjukt och inte riskerar att ramla ner.  Jag var naturligtvis jätteledsen. De var min första hund och min trogna vän.

När veterinären kommer in säger hon bara - Lyft upp henne på bordet! lite kort.

-Men.....men....men hon ska ju avlivas! Bara få en spruta....Kan hon inte få den där hon ligger?! stammade jag fram.

- Tror du jag tänker få ont i ryggen för att du ska avliva din hund!?!!! fräste hon fram mycket fientligt och spände ögonen i  mig.

Ok, tänkte jag, det är väl skit samma. Och lyfte upp henne på bordet, där hon sedan fick sin spruta.

Det gjorde så ont att behöva joxa med henne när hon var nästan död och hon inte kunde göra något annat än att bara titta och andas. Jag såg ju hur bekymrad hon var i sitt sårbara läge och att hon ändå fått lite ro och stillhet på pläden. Jag betalade och gick, och lovade mig själv att jag aldrig, ALDRIG, skulle sätta min fot på det stället igen. (Det var nämligen inte första gången det hade varit strul där.) Kanske hade veterinären haft en dålig dag, men man kan inte säga så ändå, speciellt inte i ett sådant läge som avlivning. Nu är jag ganska "hård" av mig, bonne-unge som jag är, men tänk om det varit "tant Agda 97 år" med sin älskade Fluffy......


Hos Jörgen på Solstadens smådjursklinik kikade man på Kiro på golvet, trots att jag t.o.m frågade om vi skulle lyfta upp honom på undersökningsbordet. Han är dessutom både modig och ganska frisk. 

- Nä, vi försöker kolla honom här så vi inte riskerar att han ramlar ner! sa Jörgen. Trots att Kiro var måttligt nöjd över att vi skulle joxa inne i munnen på honom så tappar Jörgen aldrig tålamodet. Han försöker igen.

Han är också så bra, Jörgen, för han ger alla alternativ, förklarar så bra och rakt, fördelar och nackdelar och man får ta beslut själv.


Nu såg han inget när han tittade, men det var svårt att se längst bak och i svalget. Jag tog beslutet att vi skulle ge lugnande så att vi verkligen var säkra att det inte fanns någon varficka någon stans långt in.

Jörgen såg ingenting konstigt nu heller och tänderna såg fina ut för att vara en gammal hund. De var ju naturligtvis nötta och så, men annars fina. De två molarerna hade lite tandsten som en av tjejerna tog bort. Även det på golvet!!! Annika sa sen att hon förstod varför jag körde så långt för att komma till veterinär.


Det känns skönt att han är genomkollad vad gäller tänder och han inte hade något konstigt med hjärta och lungor. Blodprov togs också. Lukten kan ha kommit från magen och jag skulle hålla koll på om den kom tillbaka... (Tänkte faktiskt att han kan ha ätit något skit, men man vill ju inte chansa. Bättre att åka en gång för mycket än en gång för lite.)



 
 
Nattfrost

Nattfrost

3 april 2008 11:07

Vilken idiotvetrinär! Sådana människor ska inte jobba med djur/människor... fan, hur okänslig får man vara när någon kommer med ett sådant ärende som att låta sin bästa vän somna in?

http://www.nattfrost.se

 
Jana

Jana

3 april 2008 15:51

Läste med fasan om den där "andra kliniken", ville inte tro att sådana människor fanns.
Då får man verkligen vara glad att man bara har 20 min till Solstaden, där min hund inte en enda gång har fått sitta på bordet, även om också jag frågar varje gång. Snälla och trevliga är de verkligen. "Näää, han är ju så stor, vi kan ta det på golvet. Det gillar han säkert bättre." Det tycker Hathil verkligen om, att han inte behöver vara på bordet, även om djursjukhuset inte är hans favoritställe.

http://isgardsdjur.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lin

3 april 2008 18:43

jag förstår verkligen att du vill åka till din underbare veterinär!!!
Det är så mycket värt att de är bra med hundarna och även med oss:)

 
Caroline kj

Caroline kj

3 april 2008 19:07

Vilka idioter!!!!, kan dom inte förstå att man är MYCKET sårbar om man har en hund som knappt lever!!!. Tur att det var bra med goa Kiro

Kram Caroline

http://kjellberg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Maria Y

3 april 2008 19:19

Skönt att allt var bra med Kiro, och skönt med en klinik man känner sig trygg med. Helt klart värt att åka en bit. Jag har tidigare alltid åkt med allt viktigt till vår gamla "husveterinär" Håkan Kasström i Sandviken. Samma känsla. Nästan aldrig behövt sedera vid t ex röntgen eftersom hans lugn och handlag ger samarbetsvilliga hundar.
Har avlivat 3 hundar på 2 olika kliniker och aldrig blivit ombedd att lyfta dem från golvet! Huvva!

 
Lena

Lena

4 april 2008 08:37

Kan tyvärr bara bekräfta att jag har haft samma bemötande på kliniken du syftar på. Åker aldrig dit igen, dom har fått många tusentals kronor för ingenting! Härligt att höra att det inte var några större problem med Kiro. Kanske ses i veckan som kommer? Kram Lena

http://klingemaden.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

4 april 2008 08:37

Vilken mardrömsveterinär, den där på ANDRA kliniken. Ja en sån som Jörgen kan man aldrig värdera högt nog. En bra och empatisk veterinär är verkigen värd sin vikt i guld! Som tur var har jag också en sådan, som t o m kunde undersöka min treåring i munnen med tandstege utan sedering... Mathilda heter hon och finns nära Norrtälje. Också hon en guldklimp alltså! Skönt att Kiro verkar OK, man blir alltid orolig.

http://sammie.blogg.se

 
bentley

bentley

5 april 2008 17:50

Fy sjutton vilken otrevlig veterinär!! Jag vet doktorer som är likadana. Huga!!Byt jobb säger jag bara!!!
Tur att det finns annan hjälp att få. Alla rosor till Jörgen ;-)

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Ingela & Flindt´arna

Ingela & Flindt´arna

10 april 2008 19:20

Vilken idiot!!!
Borde kanske lämna in sin vet.legitimation

Definitift ingen vettig vet.
är det inget man kan anmäla??
För så ska man inte bli bemött..

Vi har oxå en superveterinär.
bara 6 km här ifrån..
Det var där Åzcar vandra vidare..

Han la sig ner på golvet nästan sidan om hunden..

Skönt att det gick bra med Kiro.


Förstår att du kör längre då

http://www.schaferpower.sa

 
Ingen bild

Maria&Hera

11 april 2008 16:58

Skönt att Kiro ändå var ok!
Låter som en underbar vet!
Jag har också erfarenhet från avlivning hos vet som inte ville vara på golvet när jag skulle avliva min grönis-kille:(
Han skyllde på anatomiska hinder hos honom....

 
Tia

Tia

2 maj 2008 11:31

Fy vad hemska de verkade vara på den där andra kliniken. verkligen vidriga människor.
Påminner om när jag var tvungen att ta det tuffa beslutet att låta min Cecca somna in. Efter 14 år hade hon för andra gången åkt på cystor i benen och jag vilel inte utsätta henne för en operation till när hon var så gammal och skör. Jag bestämde mig för att somna in var det som var bäst för henne. Beställde tid hos en klinik jag hört var oerhört bra och jag kom precis i tid. Blir mött av en sur sköterska som visar in mig i ett rum som var helt kalt bortsett från en enkel pinnstol. Där fick vi vänta ensamma i 20 min innan veterinären kom. Det var en hemsk stund. När veterinären väl dök upp var han sur och helt oförstående till att jag grät. Han sa att jag allt fick ta att hålla tillbaka de där tårarna en stund för att han skulle kunna koncentrera sig på att sticka.
När allt väl var över blev jag snabbt utkörd ur rummet, fick ingen som helst information om någonting och fick dessutom storgråtande gå ut genom ett fullsmockat väntrum.
Är nu livrödd för att skaffa hund igen för att behöva gå igenom samm sak en gång till.

http://skinnyskellington.spaces.live.com

 
Ingen bild

Ann-Louise

2 maj 2008 16:18

Tia: Stackare! Vad hemskt! När man är som mest ledsen och så får man ett sådant mottagande!!!! FY!!!! Vaddå empati!?!!??
Oftast är nog veterinärerna bra. Det gäller att hitta någon som man får förtroende för och som kan vara med vid "the bitter end"....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards