Direktlänk till inlägg 23 juli 2008

"Ännu fler Loke-framsteg" eller "Flugan börjar bli intressan"!

Av Ann-Louise Ryrvik - 23 juli 2008 14:22

Var ute i lösdriften och pussade på Loke. Johan och hans lekkompis kom ut för att kika på honom. Jag tyckte att det var ok, eftersom Loke var ensam uppe vid huset. Vi stod och pussade, klappade och matade honom med hästgodis. Urmysigt! Puppis kom också  in till oss och Loke. Spännande att se hur han reagerade med en stor vovve alldeles kring benen. Nemas problemas! Han kikade nyfiket under lugg, men gjorde ingenting.

- Ska jag kasta upp dig på hans rygg? frågade jag Johan.

Jodå, Johan var med på noterna. Han blev uppslängd och fick sitta där i några minuter medans Loke fick mer snask och kel. Det gick kanon. Han brydde sig föga. Med andra ord har han blivit sutten på medans benen stått upp ;-D.


Det är faktiskt himla käckt hur hans lynne är. Han låter säkert som en plysch-häst när jag pratar honom. Ett mjukisdjur eller helt lobotomerad, men det är ju just det han inte är. Det känns mer som om han har ett sådant inre lugn att han låter oss joxa med honom. Vi är inget hot och det är ok.  Tror att det är det som är lurigt med sådana hästar. När det väl händer något så händer det och då är det - Flytta dig ur vägen du ynkliga varelse annars springer jag över dig! Inget illvilligt gentemot människan, men ändå inget att ta någon större notis om. Han är nog sig själv god nog.

Däremot tror jag att jag är påväg att komma under hans tålmodiga ytter och knackar på dörren till hjärtat. Han börjar "lysa upp" när jag kommer och han följer med mig litegrann när jag går runt. Och han börjar titta på mig. Det låter säkert helt crazy men förut var det ok att jag grejade med honom (som en fluga) men nu börjar flugan bli intressan.

 
ANNONS
 
Ingen bild

ylle

23 juli 2008 15:18

Intressant! Man skulle kunna tro att han skulle vara skygg och litet misstänksam, med tanke på hans bakgrund. Förmodligen har han ett inre lugn, och kanske är det så mycket nytt så att han inte riktigt kan reagera på något. Så var t ex vår nordsvensk när vi körde henne i studenttåg och annat bullrigt. Det var så mycket tutande och bankande och störningar så hon var lugn som en filbunke. Men om man körde henne på en van väg och det plötsligt låg en sten vält åt annat håll, DÅ reagerade hon! Kunde tvärvända med vagn och allt. Med brutna skaklar och blåmärke-matte som följd... Så Du kan ha rätt, framöver kan det ju hända att det kommer en reaktion på allt, och den kan bli VÅLDSAM! En lugn försiktighet tillrådes!

 
Ingen bild

Ann-Louise

23 juli 2008 15:55

Aloha Ylle!

Jag förstår hur du menar. Det är vanligt att hundar gör så också. Stänger av när det är förmycket.
Så upplever jag honom dock inte. Han känns inte avstängd utan trygg, säker och tålmodig. Han har säkert haft en stressfri och lugn barndom och med snälla människomöten. Husse har inte gjort något med honom pga sjukdom. Mannen jag köpte honom av(broder till uppfödaren/ägaren) var mycket snäll och vänlig med honom.

Att det är lurigt är mer att man tror att man kan hantera honom om något skulle hända, fast man i realiteten inte har en chans om han blir rädd, upprörd eller arg. Om man jämför hur en mer skrajsen häst gör. Den reagerar oftare och man får en aning hur landet ligger och hur hästen gör. Med en sådan här cool häst är det nog också lätt att man tror att man har en "relation" fast det mer är frågan om "att låta en hållas". Make sense?

Uppsi duppsi. Så skrämmande med din nordsvensk!!! Så får det INTE vara. Jag är för ung för att dö, som min pojke brukar säga om jag ber honom göra något akrobatiskt. Jag ska försöka tänka mig för och inte bli nonchalant (vilket jag har lätt för att bli).

 
Ingen bild

ylle

23 juli 2008 22:05

Tja, nu hände det ju aldrig nåt förfärligt, men än skakeln som gick sönder och jag som fick några blåmärken när jag ramlade av en gång. Hästen var ändå lugn, så hon stannade alltid direkt efter. Men som Du skriver, en så stor häst är förstås omöjlig att hålla om något skrämmande händer och han aldrig visat rädsla förut så att ni fått "öva" litet. Det är omöjligt att hålla en LITEN häst också i det läget. Har jag erfarit. Jag blev nonchalant och övermodig i min inkörning av Kaneldamen i vintras. Allt gick som på räls, tills plötsligt - PANG - så blev hon rädd för svängeln och drog. Inte en suck att hålla henne ensam! Nu hände inget förfärligt då heller, hon stannade så småningom, men blev bakrädd. Jag har tålmodigt fått jobba från scratch igen, gått försiktigt fram och gjort en lång paus nu. Med tanke på min dåliga rörlighet och trasiga kropp, så har jag nog kommit på att jag inte KAN eller BÖR köra in en häst ensam. Men vad gör man om man har ont om närbelägna medhjälpare som har lust att hjälpa till kortare stunder?

 
Caroline Kj

Caroline Kj

24 juli 2008 18:03

Det låter som om att du har skaffat dig en PERFECT häst!!!. Och ja, han är ju helt lungn som helst när man gossar och grejjar med honom!.
Han kommer att bli en superduper bra häst!!!.

http://kjellberg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

25 juli 2008 22:34

Ylle; Vilken tur!!!! Ja, körning verkar var en farlig sysselsättning! Hujedamej, och det ska försöka ge mig på i höst. Jag har bara kört Casino och han var redan inkörd. Är nog också utelämnad till mig själv. Å andra sidan är det nog bra, för då slipper man att ha dåligt samvete för en medhjälpare som är stressad, inte har någon större lust eller har motstridiga åsikter och sämre tålamod. Kan dock förstå att det är vissa tillfällen som det är ett måste...

Caroline Kj; Tror han blir bra.

 
Emelie

Emelie

28 juli 2008 00:01

Härligt!!

http://kawa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se