Alla inlägg under augusti 2008

Av Ann-Louise Ryrvik - 23 augusti 2008 21:38

om vad som hände med stackars Essie. I kväll har det varit en tuff kväll. Saknar henne så!!!


 

I våras. Essie solar bland hästarna i hagen.

Av Ann-Louise Ryrvik - 23 augusti 2008 16:31

Stilstudie av Helenas söta valp.Visst är den underbar !!!!?!!!!




Av Ann-Louise Ryrvik - 22 augusti 2008 13:17

Så, då var man hemma igen efter två intensiva dagar på Kydingeholm med Niina och Kenth Svartberg. Det har varit trevligt och lärorikt och jag har träffat många trevliga människor och hundar. Kursen var en tävlingslydnadskurs och det var mycket praktisk träning och lite mindre teori. Passade bra tycker jag, med tanke på deras arbetssätt, med mer individanpassade lösningar, moment för moment, istället för färdiga koncept. Stämningen i gruppen var superbra. Bäst tyckte jag var att vi kunde tygla oss och låta Kenth och Niina hålla i kursen och förmedla sitt tänk. Det är ju ganska vanligt när det är andra instruktörer med att alla ska framföra sin åsikt och sina lösningar, och det blir varken hackat eller malet. Ingen har ju tex betalt för att höra vad JAG tycker och inte jag heller för att höra vad någon annan kursdeltagare tycker. Undrar man vad en annan kursdeltagare tycker så kan man ta det i en paus.....


Med mig hem  och som jag har längst fram i hjärnan nu (det kan visa sig vara annat i framtiden)  är;

¤  hålla koll på mitt kryp. Jag trodde mig ha ett superkryp frivilligt och att jag hade kommit på något superbra i och med Puppis tryckningar i backen med fronten. Men icke!

- Han är hög bak.....

  HÖG!!!! Först trodde jag att de skojade med mig. Ulrika sa att "om huvudet åker ner åker rumpan upp"..... Yes I know!!!! Självklart. Detta är ju mitt pillimetermoment som jag alltid är supernoga med vad gäller bakben, låghet och lagom tempo. Jag stod som en fågelholk. Var inte mitt kryp enastående?!?!?!!! NÄÄÄÄ. Tyckte alla. (Jodå, det var nog all right men han var hög bak.)

Snacka om att man inte ser när man står framför. Jag är van att kursare säger det men jag har inte trott dem. Jag tycker mig ha haft kontroll på att han varit låg. Skrämmande!!!! Nu blir det spegel och mer tryck framåt-nedåt med bogen än nedåt- nedåt....... Vilken TUR att man fick korn på det innan man hann träna beteendet för länge. Det är illa nog det som är gjort.


¤ Jag fick lite goda smarta tips om "sitt i grupp" som jag ska igång med nu.


¤ Fick också lite kluringar runt detta med att sätta ihop fortare, träna med glesare förstärkare och med oregelbundna belöningspunkter för att minska på  frustration och ängslighet. Kan vara svårt. Jag som älskar att belöna men jag tror att det är superviktigt på Puppis som har "en mycket liten hjärna" ; -)


Kenth Svartberg


Kurs


Cognac


Sofie och Cognac


Kenth, Carro och söta Ebba!


Ebba


Ebba igen


Snälla! Jag vill ha karamell!!!


-...och jag vill ha pizza!


Helena och Skipper

Skipper kommer i full fart med sin apport!


Ös!

Kenth, Vida och Mikkel ska träna budföring.


Vilda Vida!

Förberedelse för vittringsapportering


Ulrika och Nix


Kryp


 

Mammas fina och duktiga Puppis


DET KOMMER ATT KOMMA FLER BILDER!




.

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 augusti 2008 22:13

Jaha, så då var man i Uppsala då. Jag och Puppis är på tävlingslydnadskurs hos Kent och Niina Svartberg.

Det är riktigt kul att gå på kurs och vara deltagare. Att få flumma runt utan att ha ansvar för att hålla koll på tider, fixa fika, se till att alla har det bra och slippa vara kreativ, analytisk och inkännnande. Att få vara lite egocentrerad.....

Egentligen skulle jag ju ha gått med Essie, men det blev ju aldrig så. Nu får Puppis ta alla passen. Det är lite trixigt eftersom han inte kan så mycket. I och för sig spelar det inte så stor för man lär sig nästan mer genom att kika på andra.Dessutom är det viktigaste att man får någon utifrån, gärna sådana proffs som Kent och Niina, som kikar på hur man ligger till vad gäller aktivitetsnivå, engagemang, förstärkare o.s.v


Puppis och jag visade vad vi hade gjort med apporten, ingångar, kryp och lite annat smått och gott. Jag fick och fick höra många goda råd och är inspirerad. 


Jag återkommer med mer från kursen och bilder i morgon för nu ska jag ut och rasta Puppis.

Av Ann-Louise Ryrvik - 20 augusti 2008 14:57


Giganternas kamp.


Pojkarna försöker imponera (Genom att bajsa på hög!) på stona och hingsten i hagen bredvid. Grannhingsten är mäkta upprörd!!!


Vackra fålar....


Av Ann-Louise Ryrvik - 20 augusti 2008 00:10

eller vad det heter......


Junge lever i all välmåga. Han tillbringar dagarna med att pigga på sig, knapra morötter och ströva runt lös i trädgården och beta bland hantverkare och hundar.


 

Snuttegubben

Av Ann-Louise Ryrvik - 19 augusti 2008 12:39

Jag har nog världens bästa hovis. Han kommer alltid när man ringer honom. Han kommer alltid om han lovat och han kommer alltid i tid. Det är inte så vanligt. Det finns en åkomma i skrået som kallas "hovslagarsjukan" har jag hört ;-).

För att peaka skrytet om min hovis så måste jag bara berätta om när han förra veckan ringde och sa - Vi borde ta fötterna på den svarte..... Hur har du det i morgon eller övermorgon?

Vad ger ni mig för det!?!!! Vilken hovis.


För att fortsätta skrytet så kan jag säga det också att han tog med sig rasp, tång, kniv och allt vad en hovis behöver ut i hagen. Där verkade han honom. Vi vet ju inte hur han har blivit verkad förut. Inte av vem och hur. Han var i alla fall mycket lång om hovarna. Mycket lång.


Hovis tog det lugnt och fint och Loke skötte sig exceptionellt bra. Han stod som en gammal rutinerad häst. Höger bakben drog han till sig lite långsamt två gånger men det var allt.


Här nedan kommer några bilder på hans fötter ;-).




Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards