Alla inlägg under november 2008

Av Ann-Louise Ryrvik - 13 november 2008 09:37


Bäst att passa på när man har fotograf. Det är också himla kul att se "från sidan" eftersom man annars bara ser svansen ;-P


Galopp till grupp

Han har så go´attityd!  Foto: Lin Rylander


Kan det vara pointer i vovven?  Foto: Lin Rylander



Foto: Lin Rylander

Av Ann-Louise Ryrvik - 13 november 2008 08:36


Dags för vår veckoträning. Vi hade tänkt åka till Uddevalla brukshundklubb denna gång, men eftersom jag hade en så snäll och tålmodig ;-) grupp till framåtsändandet hemma så körde vi hos mig.


Vi började dagen med att hundarna fick leka lite. De är fullkomligt galna i varandra, med betoning på GALNA, men faktiskt ändå sansade när de är tillsammans. De är nästan som ett förälskat par som bara trängtar efter att vara tillsammans och när de väl är tillsammans bara myser och mår bra.



Sedan var det dags för träning. Det blev lite av varje. Mitt fokus låg främst på framåtsändandet av naturliga skäl. Bäst att passa på första gången med lite andra ögon närvarande. Det blev ok i kommentaren. Lin tog också några bilder som kommer här. Det blev på andra skicket utan "korvpinnen". Det är därför han gör en dipp med nosen vid gruppen, men han fortsatte direkt vidare. Kul. vi får väl se vart det tar vägen....


Puppis får passera mig i galopp mot gruppen. Foto: Lin Rylander


Tänker lågt -( första gången utan pinne....) Foto: Lin Rylander


Låg koll - borta



Avsaktning och gå vidare.  Foto: Lin Rylander


Här är också lite bilder på Lin och Ia som över klossen. Ia har jättefina ingångar innan, men Lin gör övningen för att engagera Ias hjärna med något nytt.










Av Ann-Louise Ryrvik - 12 november 2008 21:38


I kväll har jag varit på klubben. Klubben är Trollhättans brukshundklubb förståss. Det är alltid så mysigt där på onsdagkvällarna. Då är det allmän träning, men sanningen är den att de flesta kommer nog för Sollans fika :-). Hon är helt fantastisk; tända ljus, mackor med gott pålägg, något bakat..... I dag var det en smaskig kaka med grädd och hallonfyllning. Mmmm mums!


I dag var Arrak där och visade sina kläder. Jag höll på att torska dit på en jacka. En jacka till! Jag hade nämligen fått en avi om att min röda Arraksjacka hade kommit på posten idag. Jag lyckades dock behärska mig och jag är lite smått imponerad av mig själv. Självbehärskning :-)!


Något tränat med Puppis blev det inte. Det blev mest bara träning av munvädret. Som tur är har jag dock kört ett par pass med framåtsändande idag också. De gick faktiskt riktigt bra. Än känns det som om vi är på rätt väg.....

Av Ann-Louise Ryrvik - 11 november 2008 22:55


En bild från i våras på Kompis får illustrera tröttheten. Vet inte om jag har haft den inne på bloggen förut, men i så fall har ni den här igen.


....så har då ännu en dag gått. Jag tycker att de går otäckt fort och att jag är himla trött. Snart vänder det och blir ljusare igen. Det är faktiskt inte så långt kvar!


I dag har jag gett mig i kast med framåtsändandet. Det är spännande. Det svåraste att få bra av alla moment. Någon gång måste det tas tag i också. Jag hade en plan.... som jag genast fick revidera. Gjorde en ny plan och so far so good. Vet inte vart det tar vägen så jag ger inga detaljer än. (Inte för att det är något revolutionerande.) De får ni när vi gjort tio elittävlingar med 10 i betyg, fniss, fniss! Observera att jag skriver NÄR :-D.


Skämt å sido så är det ett pilligt moment om man tänker perfektion. Att få dem att utföra det är en sak, men att få det sådär lite extra.... Framåtsändandet är temat för de närmsta dagarna i alla fall. Jag ska försöka föra någon form av statestik för att se hur lång tid det verkligen tar. Hur mycket tid vi kommer att lägga ner på detta moment.



Av Ann-Louise Ryrvik - 10 november 2008 18:50


uj, det är illa.... ;-).


Efter det att jag hade kvällsfodrat, lekte jag lite med Salle i paddocken. Ponnie-zen, sänka huvudet, bjuda på trav, lite början på att gå runt mig, backa bakåt vid ett lätt tryck på nosryggen, stå stilla...

Så tänkte jag att han kunde få börja bjuda på galopp också. Salle är ju en väldans stillsam (peppar, peppar...) liten häst, så att han skulle göra det utan någon retning var ju uteslutet. Jag provade med att vi stod vända utåt nära kortsidan och så ruschade jag iväg åt andra hållet. Tjoohooo!

Galopp blev det men jag sträckte mig rejält på baksidan av låret och har nu jätte ont och kan knappt gå. Det är bara att inse - man är för gammal för att röra sig fortare än en rullator rullar... ;-) Jag försökte göra likadant igen trots att jag mest linkade iväg.


I vilket fall så fick jag några galopper, så det var värt lite smärta. Cazal tyckte att det var buskul!

Av Ann-Louise Ryrvik - 9 november 2008 22:26


Jag blir så full av vördnad över klickertänkets effektivitet och hästars intelligens....ideligen! (Konstigt nog blir jag gång på gång euforisk och förvånad. Eller förresten.. det är ju underbart egentligen, så att man kan få uppleva de känslorna fler gånger.)


Lucky-Loke och jag har haft smekmånader fram tills nu. Vi har bara känt in varandra. Vid något tillfälle i somras körde jag någon targetövning, men annars har det inte varit mer än kel och borst. I dag så började jag lite smått.

Började med en ponnie-zen. Tre godbitar senare hade han fattat galoppen. (Åh så fyndig jag var där då ;-)  ) Bytte hand. Han gjorde ett försök att bara ta den, sedan inget mer. Shejpade mulen på marken med några "klick" och fick honom att titta bort åt höger med några också.


Det fascinerande är att det bara förstår spelreglerna sådär direkt. Att de ser mönstren bums. Även en orörd pålle som Loke. En näve godbitar och några formade beteenden... Lika imponerad av hur lätt det är, lika bedrövad blir jag när jag då tänker på allt harvandes som görs, utan att någon lär sig något. Eller när de rycks i eller slås. Uttryck som "dumma häst" och "den djävlas", "den testar mig", "den försöker komma undan" eller "den försöker ta över"....... Bara SUCK!!!!


Av Ann-Louise Ryrvik - 9 november 2008 19:12

Så då var man inne igen då. Jag har varit tre vändor till Uddevalla och hämtat hösilage. Det går två storbalar i transporten (tack gode gud för det) annars vore jag tvungen att åka två gånger i veckan och det hade varit alldeles för besvärligt. Det är nämligen så att mina glupska fålar mosar i sig en sådan bal på ca 4 dagar. Det är ju bra, för hållbarhetens skull, men ändå! Med mina sex balar + en jag hade innan bör jag klara mig in i december. De räcker väl 24 dar.


Vad gäller hundträning så blev det ett litet upplet i morse också. Lite lite lydnadspill också. Fokuset låg främst på stegförflyttningarna. Jag ska allt försöka hinna med lite till ikväll, men först blir det fodring och hjälpa gubben med lite pack inför veckan.

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards