Direktlänk till inlägg 12 december 2008

Varför blev de så fula? Har någon en diagnos?

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 december 2008 13:45


Jag har gjort någonting jag inte gjort på 10 år minst... Bakat!!!

Jag har tröttnat på köpta lussekatter utan riktig saffran, bara färgade gula, plus fulla med konserveringsmedel. Ärligt!?!?? De smakar skit! Att man sedan tar 9.90 på ICA för en sådan gör inte saken bättre.


Så jag kavlade upp ärmarna och satte igång. Ett tag senare (tog lite tid för en orutinerad bagare) så står jag här med några plåtar färdiga lussekatter.

De blev ENASTÅENDE goda!!!! ENORMT! Har redan ätit 3 stycken.


Däremot blev de fula. En handfull blev fina men resten blev kolosser. Någon som har någon teori om varför?


Ett mindre fult exemplar....


De flesta blev dock sådana....oformliga men väldans fluffiga saftiga och smaskiga! Inte utan att jag är lite stolt jag som är så enormt ohuslig...

 
 
Ingen bild

Lin

12 december 2008 14:14

Åhh, gott gott :)
Jag tror att du måste överdriva med formen på dem, om du försår vad jag menar. När de jäser försvinner ju en del av den fina formen.
Gör dem verkligt snirkliga ist för lite snirkliga. Kanske inte var nån bra förklaring, men ung så är det!
Huvudsaken är ju att de smakar bra!!!!

 
Ingen bild

Frida och Herman

12 december 2008 15:36

Halloj där!
Det är ju dom fula som är godast :) Har ingen idé varför dom blir sånna. Hos oss får gubben baka.
Lycka till med Loke, vill du ha en på hejare får du slå en pling.

 
Ingen bild

ylle

12 december 2008 16:05

MUMS vad goa´de ser ut! fula? Det är ju det INRE som räknas! Härligt att Du bakar, det sägs vara ett tecken på att man mår bra!!! hälsningar Ylle

 
Jana

Jana

12 december 2008 16:23

Tjaaa, nu är jag som tysk ingen lussekattexpert men eftersom vi har julföreställning i år var jag faktiskt tvungen att lära mig. Min teori är att "slangarna / ormar" eller vad det nu kan heta inte var riktigt runda innan du gjorde en S av dem.
Mina har jag "rullat" enligt baguetteteknik och de blev fina (som tysk är man mycket bättre på baguette, såklart). Då tar du en bit och viker längskanterna in till mitten där du stoppar fast de lite gran. Det gör man ett par tre gånger sedan har man en stabil orm. Fattar man hur jag menar??

http://isgardsdjur.bloggagratis.se

 
Tina

Tina

12 december 2008 17:11

Så där ser mina alltid ut, vaddå fula, jag tycker dom ser fina och hembakta ut :)

http://workinglabs.wordpress.com

 
Ingen bild

Ann-Louise

12 december 2008 17:37

Lin; Aha. Jag gjorde dem som de ska se ut när de är klara. Ungefär lika stora också (pinsamt jag vet ju att det jäser - SÅ dum är jag inte... fniss... eller tydligen) De blev mumsiga faktiskt.

Frida o Herman; Såpass. I denna familj är inte det aktuellt. Tror inte det skulle bli bra :-). Gubben kan göra varma mackor (äter jag nu) och gör himla goá biffar till grillen sen är det tyvärr kört.
Intresserad att vara krockdocka!?!?! Nädå, det går bra. Titta gärna förbi på kaffe o tjöt någon dag!

Ylle; Bra ordspråk - det kan nog stämma.
Ska försöka laga mer mat och baka själv, med tanke på att allt färdigt börjar smaka likadant och är fullproppat i andra grejer än det man vill äta.

Jana; ja, de var definitivt INTE jämnstora. Som tysk tycker jag du verkar väldans bevandrad i det internationella bakköket :-).
Nä jag fattar ingenting!!!!

Tina; Ja hellre det än de millimeter precisa, osmakliga som finns att köpa färdiga. Sicken SKILLNAD i smak det var! Tack!!



 
Ingen bild

Caroline Kj

12 december 2008 20:07

Ser jätte gott ut!

 
Ingen bild

Jana

12 december 2008 21:53

Jämnstora, pfffff, sååå tysk är jag inte. Jag hade allt från mindre bulle till enormt monster på min plåt förra gången. ;-)
Det jag menade var att det ser ut som om den rullen, som man - enligt min svenska kokbok - sedan ska forma till ett S, höll inte rullformen. Att det ska vara lite mer stabilt innan det blir riktigt snirkligt sedan. ;-) Tyvärr finns det ingen video om lussekattformning på youtube. ;-)

 
Ingen bild

Ann-Louise

12 december 2008 22:36

Caroline Kj; Fast inte så goda som era bullar i den enorma bullkorgen! DE var goda OCH FINA!

Jana; Fniss fniss... En allmän uppmaning. Ni som kan göra lussekatter - visa det på YOUTUBE =D. Finns säkert att göra på "rullen", jag gjorde bara en korv och knölade ihop den :-). Förresten blev jag så inspirerad så jag klämde en sats skrädmjölstekakor (som den Ekshäring jag egentligen är) också. De blev både fina och go´a. Nu har jag nog gjort min kvot av huslighet för detta decennium ;-).

 
Ingen bild

Bitten

12 december 2008 23:12

Kan tänka mig att de jäst lite för länge, men huvudsaken är ju att de är goda, eller?

 
Ingen bild

Maria Y

13 december 2008 19:03

Nåt som blir väldans gott (och prydligt om man nu tycker det är viktigt) är att göra vanliga bullar av dem, med russin/socker/smör i rullen och pärlsocker på. Men eftersom det enda hembakta vi hinner producera i år är det som ska säljas på åk 5:s alla &%¤^# julmarknader så är vi nu på väg över till grannen för lite äkta lussestämning!

Som första Crash test dummy på Loke röstar jag varken på Frida eller Johan! Vill nog slå ett slag för Ankis hö- och stenpåse istället...

 
Ingen bild

Ann-Louise

14 december 2008 02:20

Bitten; Jajemän, viktigast är smaken. Ja det kan vara problemet. Man får väl öva lite :-).

Maria Y; Det lät perfekt. Så får det bli nästa anfall :-) (när nu det kommer att inträffa).

Kanske det. Vi få se hur landet ligger. Å andra sidan har ju Johan redan "ridit in honom" och jag har suttit på honom när han legat. Senast i går faktiskt. Han provade sin nya säng och då passade jag på att sitta lite på honom. Lagom fallhöjd ;-).

 
Inger

Inger

14 december 2008 09:52

Vad underbart att se att du kan baka. Jag tycker att de ser helt ok ut för en nybörjare!

http://www.pony-show.com

 
Ingela

Ingela

14 december 2008 12:39

Jag brukar göra ca 30 cm långa smala "ormar" som jag sedan snurrar in på bägge ändar samtidigt.
Därefter brukar jag trycka till dem lite lätt..

De behåller den formen igenom hela jäsningen och gräddningen i ugnen...

tycker oxå att man ska ha riktig saffran i... och gärna 3-4 påsar. ska smaka saffran med.. Blir lite tamt med bara 2 påsar

http://www.schaferpower.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards