Alla inlägg under mars 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 13 mars 2009 08:15


Jaha, så var den glädjen slut då. Snön hänger vit från grenarna och hästarna busar i drivorna.

SURT!! I morgon ska jag ned till Skåne med Cazal för avelsvärdering. Lagom kul. Jag är inte så orolig för väglag men att han inte ska bli ren. Jag hade planerat att bada honom ordentligt några gånger i slutet av veckan. Det var då det rådde 7 grader plus och vårväder. I solen betydligt mer. Bada en häst på lösdrift i snöväder är ogörligt. Det blir till att småfila lite efter bästa förmåga.

Hoppas det blir mörkt och skumt, gärna solförmörkelse i morgon förmiddag.... ;-).Vad kan illustrera snö bättre än "Snödrottningen" Coelogyne cristata.?

ANNONS
ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 12 mars 2009 05:57


Kiro har varit jättedålig i ett bakben sedan helgen. Det har bara hängt. Han har haft svårt att resa sig eftersom han måste lägga all tyngd på sitt andra bakben, som säkert inte heller är alltför bra. Jag stod i redoläge för att åka in till veterinärkliniken och han skulle få somna in. Å andra sidan så såg han SÅÅÅÅÅ pigg ut i blicker och i anden. Både godishungrig och kelsjuk. Jag kände att jag måste ge honom lite, lite tid till....


SÅ det var bara att ge sig iväg och köpa ut Metacam. Han fick ju det förra gången som han var risig och sedan har jag kunnat trappa ned och ta bort medicinen.  Han har varit fräsch fram till nu. I går gick han på benet, gjorde några skutt ute för att leka med Puppis och när vi skulle lägga oss hoppade han upp i sängen och låg där hela natten.

 Det är så man vill gråta av lycka! Det hade varit så roligt om han fått en sommar till med sol, värme och öppna dörrar där han kan strosa runt som han vill och ligga i gräset och må gott....


Här kommer några bilder från i somras, då Kiro var 13,5 år. De har nog redan varit på bloggen, men nu kommer de igen.


Mammas älskling.


 

Aha....detta kommer jag ihåg!


Fritt följ


Fjärr


Gammal man gör så gott han kan....


Trött och nöjd kille med sin boll.

Av Ann-Louise Ryrvik - 11 mars 2009 21:03


Nu är det full fart igen. I dag har jag kikat på två härliga hundar som ville ha hjälp med lite träning. Verkligen härliga och "oförstörda". Det är alltid kul.


Sedan begav jag och Lin oss till skogen för att köra lite upplet. Det hade verkligen hänt saker. Ia var jätteduktig och det var full fart och fina avlämnanden där hon höll föremålet ordentligt in. Kanon. Lin har gjort ett mycket gott jobb.


Här kommer en bildorgie från dagen. Det har varit så få bilder på bloggen ett tag....


Lin och IaIa är på väg ut efter saker.


Ingång i full fart.Här matte!Hej å hå! Nytt föremål.


Å, in!


Avlämnande


Så var det dags för mig och Puppis också. Puppis har en bra näsa, men ibland fattar han inte riktigt vad han gör. Tror han blandar lite från söket igår.


Lin och Ia lägger ut föremål till mig och Puppis.


I nya jackan.... (Så vad gillar ni loggan?)


Är det detta som är UPPlet? Ha, ha, ha... 

Ibland kopplar det inte helt rätt.... Vad gör jag här? Kollar efter trädfiguranter kanske ;-)


Då är det tur att matte inte tar allt för allvarligt på saker och ting....


Och så kommer han på vad det var han skulle göra och då är det full fart.

ett till...


och ett till...Av Ann-Louise Ryrvik - 10 mars 2009 15:54


Tisdag igen och sökträning. Jag har inte varit med på ett par tisdagar pga min eländiga förkylning. Nu var det dags igen.

Vi träffades vid Vänersborgs brukshundklubb och hade stigen på vägen upp till klubben. Det är en bra och överskådlig bana, passande en liten Puppis. När vi var inne på första hunden dök plötsligt en grävmaskin upp med tillhörande diseltankar, lastbil och skopor. Den skulle göra ett jobb mitt i vår bana. Typiskt, men bra träning. Vissa hundar blev lite störda av den och andra brydde sig mindre.


Jag och Puppis slutade precis där grävskopan var, så jag märkte inget på honom. Han gick för jäkla bra idag. Fullfart ut och bara älskar figgarna. Idag kom han när jag ropade då han inte hade figge i näsan. Det går framåt. 

Fem skick, fem figgar och ganska rakt ut faktiskt. Learning by doing.  Han sticker ut oavsett sida och djupt går han. Supert. Mao är det en nöjd matte idag :-).


Dåligt med hästrapporter.... Det kommer. Nu ska jag i alla fall ut och monster-mocka. Det är vår!!!Av Ann-Louise Ryrvik - 7 mars 2009 19:34


Då var denna kursdag klar. Det var en trevlig dag igen på Eslövs brukshundklubb med sju nya glada ekipage. Puppis fick visa klossen igen och i dag gick det riktigt fint. Matte var bättre förberedd denna helg med rätt godis och rätt fickor. Han fick också visa lite bakdelstarget och kryp. Det gjorde han också ok.

Efter kursen blev det också lite tränat. Kollade av explosiva starter inför ev. visning i morgon. Lite framförgående, frittfölj, musmattetramp på avstånd. Rullade bra.

Nu är jag nyss inkommen från en stund på stan. Vi har spankulerat runt och kollat på folk och hundar sen drog vi in lite på hotellet och kollade diskot också. Det dunkade och blinkade bra. Kul tyckte Puppis.

Innan vi knyter oss för kvällen ska vi nog hinna med lite träning på rummet också. Bäst att passa på när vi är i flödet :-) 


Av Ann-Louise Ryrvik - 6 mars 2009 20:19


Sitter på rummet på hotell Stensson igen. Börjar känna mig hemma här. Både på hotellet och i Eslöv. Fyra helger i fjol och så förra helgen.


På vägen hit i dag tog jag svängen förbi Vallåkra och våldgästade Sara på stuteri Pepino. Hälsade på Cazals pappa Zagal. Oh, vad han är vacker och så himla god. En riktig gentleman och han regerar. Razzel var lika fin som han har verkat på bild och verkligen en kille som jag gärna hade stoppat in i bilen och tagit med hem om jag fått. Jag kunde förresten tagit med fler hem för den delen. Sara har en massa fina pojkar och trevliga pojkar. Efter lite fika blev det till att åka vidare till Eslöv för lite snabbshopping. Hann kika på alla saker jag suktat efter förra helgen, och det var allt en del som fick följa med mig....


Så till brukshundklubben och träffa Åsa och hennes Popsy. Trevligt att möta dessa gamla bekanta. Blåste dock på klubben så det var urkallt. Desto skönare var det sen att komma till hotellet och värma upp sig.


Nu är det en viss herr Puppis som tycker att det är dags att gå ut och göra "parken", så det är väl bara att klä på sig och stampa iväg.

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 mars 2009 14:01


....trodde jag att jag skulle göra i går. Så sjuk. Feber, matt ont i lungorna. Nu har det vänt och jag är på väg tillbaka. Tur är väl det för det är mycket jobb det närmsta. Jag har inte TID att vara sjuk.

Orkar dock inte skriva något klämkäckt i dag, men kanske i morgon :-).

He he...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se