Alla inlägg under april 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 april 2009 08:17


Jodå, kära ni. Jag lever och frodas (tyvärr ;-) he he). Jag har inte hunnit att skriva något för det är ju VÅR!!! Underbart härligt. Här botaniseras i gamla Allt om trädgård och planeras storverk. Det blir väl som det brukar - nada. Redan har jag dock lyckats köpa på mig några växter som behöver grävas ner någonstans.... Ett blåregn som ska förstärka mitt gamla, (nedtrampade av snickare till oigenkännelighet) med ett nytt, samt två klematis.


Det rycker i rostarmen också. Mina Eglantyn försvann när vi byggde, och även Ispahan så det får bli lite rosshopping också.Hänt sen sist;


  • tisdagens sökträning  gick SUPERBRA! Jag fick till lagom väntan innan vi gjorde oss klara. Rutstarten låg inte långt från bilarna. Det var lätt att anpassa tiden. Puppis skötte sig kanon. Nu kan man se att han inte bara tar sig ut framåt utan strävar att hålla en rak linje ut. Kom också när jag ropade :-) kors i taket.
  • på lydnaden har jag dragits med i Puppis tempo, så vi ligger för högt i energi. Jobbar just nu på att sega mig lite, för att bromsa den allt snabbare spinnen.
  • Salle kan nu skritta och trava på volt. Vi har börjat sträva efter galopp och har fått några. Han kan byta om volt mjukt och fint. Göra halt på spåret. Vi har börjat med öppna på långsidorna och ska snart böra med sluta på dito.
  • Loke kan skickas ut, skritta, vända igenom volten, göra halt (något så när på spåret) och har precis lärt sig trava. I förrgår rusade han, i går hade han redan förstått och travade med nöje, lugnt och "show" .
  • Kiro mår bra och är sig lik.
  • Carro rider på Junge och det går superfint. Milou klättrar i bergen i jakt på gröna grässtrån. Hoppas att jag snart får Milous beställda kapson så jag kan börja med honom också.
  • Inka löper. Puppis har fått mycket skit av henne. Nu är det dock höglöp på ingång och det är annat ljud i skällan. Nu ligger de SÅÅÅÅÅÅ nära varandra och han får göra hur han vill. Hon bara "ler" och kråmar sig det hemska lilla stycket.....

Just nu väntar jag in Lin och vi ska spåra och köra något upplet. Kan tro att det kommer bilder på ett och annat senare i dag. Ni får hålla till godo med en bilde på en av kameliornas blommor.....


Kamelia


ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 8 april 2009 23:28

Det har varit lite tyst här på bloggen några dagar. Det har varken funnits tid eller lust, men det betyder inte att det har stått stilla i övrigt.


Jag har insett att jag har en brist... Jag vet att jag inte har en utan snarare fler, men det var just en som jag kom att tänka på nu. Det är det att jag inte har något eg. tävlingssug. Inte ett sånt sug som jag hade förr i alla fall. Nu är det mer som så att jag grejar lite med hästarna och med hundarna men inte så strukturerat och fokuserat utan snarare bara "sådär" för att det är lite roligt. Det är också trevligt, men inte så effektivt. Jag borde egentligen råfokusera sådär som jag gjorde förr, men motivationen infinner sig inte riktigt.


Djuren lider väl inte av det, men samtidigt så gäller det kanske att prestera något. Att visa upp något för omvärlden. Det å andra sidan är ju fel motivation för att tävla.... hmmm

Jag gillar att umgås med djuren och att träna. Jag gillar egentligen att tävla också. Jag älskar att klura. Borde inte vara någon big deal egentligen....

Nåväl jag ska försöka vara lite mer fokuserad och målinriktad. Det går inte bara att glida runt.....


I går var det sökträning. Puppis skötte sig bra. Han var lite crazy på första skicket. Då gick det fort och åt alla håll. Han var lite övertänd. Det är inte lätt att få till rätt timing på att hämta hunden i bilen, rasta, gå upp till banan och vänta på sin tur. I går blev det för lång tid uppe vid starten och han går och laddar då. Vinden blåste från rutan och han hade folket i näsan hela tiden. När det väl blev dags blev det lite champagnekorkseffekten. Sen gick han bra, med tanke på hans ännu orutinerade lilla kropp och hjärna. Bra var att han faktiskt kom när jag ropade på honom. Det fick han snörboll på.


Puppis har förvånat mig vid ett par tillfällen de senaste dagarna... I går stod jag, Caroline och hennes mamma och pappa och pratade vid hästarna. Puppis låg på gräsmattan. Då dyker plötsligt en gråhundshanne med vidhängande koppel upp runt knuten. Puppis skällde till och satte fart. Shit tänkte jag. Nu är det kört. Puppis kommer att käka upp honom!!!!  Jag sprang (tänka er!) ur hagen och runt husknuten där Puppis, gråhund och snöre försvunnit. Jag får se dem borta vid bilarna. Där står de och hälsar på varandra. Jag nödvisslar och tjoar och..... PUPPIS KOMMER!!!! Han lämnar gråhunden och springer bort till mig! Gissa om jag blev paff!?!??? Hittade en halv tennisboll på gräsmattan som jag lyckades kampa med honom med som belöning. Otroligt. Sen fick jag gå och "Puppis"-a honom runt hörnet och in i huset.  Han ville ju förståss tillbaka till gråhunden när vi skulle till dörren, men det gick faktiskt. Fick in honom och gick bort till de andra för att leta gråhund. Den hade stuckit. Caroline och hennes familj visste vems den var så de ringde och gav sig sedan iväg ut och för att  leta. Det är otäckt med hundar på vift som har koppel på sig!!!! Lätt att de fastnar någonstans i skogen....


Andra förvåningen inträffade idag. Jag såg tre rådjur några meter utanför paddocken. Tänkte inte så mycket på dem, men reagerade direkt när jag såg Puppis på gärdet! Ojsan, hoppsan. Jag ropade och den lille vovven kom som ett skott!! Lite nöjd var jag. Rådjuren spankulerade lugnt vidare där borta. Vet inte om han inte sett dem, eller om han inte brydde sig, men de var inte längre bort från varandra än 15 - 20 meter. Pust. Hade han inte sett dem var det inte så märkvärdigt, men om han sett dem måste han bara ha struntat i den. Det sistnämnda hade ju varit väldans trevligt. Han har hittills inte dragit efter något, men det finns ju gränser hur nära man kan komma utan att bli sugen kan jag tro.


Okey, dags att sova! Go natt!

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 2 april 2009 21:13


Torsdag är det i dag och Johan är fortfarande prickig. Han verkar dock inte få några nya så det är fint.


Idag fick han ta någon bild när jag tränade lite lydnad med Puppis. Här kommer de;


Fritt följ. Holy Moses vad stor han är!!! Eller är det jag som är kort???Stegförflyttning

Salle och Loke fick sig varsitt varv i paddocken i dag också. Salle gick enastående bra. Vi övade på  trav, halt, trav. Lite byta varv och smått och gott. Loke fick trava lite på volten också. Första gången. Sen blev den en oönskad galopp också, men det fick väl gå.

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 april 2009 16:48


Härligt, härligt, härligt.... 


Började dagen med ett upplet som Johan fick lägga ut. Såpass fräsch var han idag. Lite skönt med frisk luft för honom också.

Puppis bjuder verkligen friskt ut nu och det är verkligen hundra knyck in. Använder näsan fint och håller ända in. Inget tugg heller....

So far so good. Det ändrar sig väl. Det är det enda man kan vara säker på  - det går upp och ned!

Dagens föremål var en stumpa, en liten stickad barnhandske, en  tom treotub, en puck och en volvonyckel.


 

Fullt ös ut!!!


Äntligen! Puppis är ju som jag brukar säga inte den smartaste vovven på jorden, men skönast. Han har ju inte efter X antal upplet förstått att sätta fart rakt ut. Varje gång har det varit samma visa, mer eller mindre... Vad gör jag här? Står fem meter ut. Det knakar i huvudet... och så bär det iväg. Hittar föremål. Kommer in, får belöning. Och likadant på nästa skick.... Vad håller jag på med? Står och funderar.... och så bär det iväg....

Gång på gång på gång. Mina andra hundar brukar ju förstå det efter några träningar.... Jag har inte gjort någon affär av det. Vill han hitta (vilket han ju vill) kommer han nog på systemet. Och JA...

NU har dock poletten trillat ned!!!! Hej å hå vad det går ut. Direkt från sidan och ut. Inga stopp och funderingar. Härligt.


 

Fortfarande är det blött i hagarna...Puppis springer på....


Behövde du treo matte????


Delivery...


Snygging!


Här är några bilder från i förrgår på Loke i paddocken. Det är så j-la häftigt att det går så fint och lugnt till.... Utvecklingen har verkligen gått fort.Liten söt pållepånke....


Snälla, snälla ögon....


Nä, nu ska jag skutta ut och se om jag kan städa gräsmattan lite...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se