Direktlänk till inlägg 3 maj 2009

Puppis - en redig grabb.

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 maj 2009 09:10


Hemma igen. Det har varit en fantastisk helg i Skåne. Där var det full sommar med gula rapsfält och helt utslagna träd. Häggen blommade och magnoliorna har blommat över. Å andra sidan har vi det kvar.....


Tekniken och jag var inte polare denna helg. Det mesta strulade tills jag fick assistans av Boel som varit med förr. Puh! Å andra sidan bar ljudet så dåligt på min "makapär" så jag beslutade mig för att det fick bli praktisk visning av träningsstegen i apportering. Hmmm... lite spännande med Puppis. Han har haft svårt att både gå, göra ingång och hålla en apport samtidigt, som den kille han är ;-). Men se på f-n. Endera håller han på att byta kön eller också håller han på att bli vuxen för han fixade det faktiskt.


Visade plockövning, hålla fast, hålla fast med klapp, pet, hålla och slutligen backa ur på kommando. Visade ingångsövning med skål och sedan med pålagd apport, tills han plockade upp den nästan bredvid skålen och sprang in satte sig och lämnade av för att få varsågod. Visade slutligen min apporteringslek och den gick förståss bra. Den kan han och älskar.

Gôtt att det animaliska materialet funkade när inte det tekniska gjorde det ;-). Det är inte alltid lätt att visa själv för man är inte fullt koncentrerad. Man måste prata samtidigt och beskriva vad man gör.


Kryp mot handtarget.


Något klurigt tycker jag var Teo. Han är bussnabb och överallt. Han kan backa spikrakt framför matte. Långt, rakt, snabbt och säkert. Men så fort han kommer till sidan så sprätter han ut. Eftersom han är såpass liten, blixtsnabb och dessutom hårig så det är svårt att se små små rörelser på honom fick vi klura lite. Det som dök upp var att få honom att backa rakt upp på en bakbenstarget, sedan att göra det rakt oavsett var matte stod. När matte kunde stå bredvid fick han backa bak och fick belöningen off-target något steg framför. Sedan fick han backa bak igen o.s.v Tanken är att matte ska kunna gå fram och tillbaka med honom på och av target för att få en känsla i kroppen. Fördelen med att ha en bakbenstarget tror jag kan vara att den inte syns förrän den känns. En mindre hjälp att plocka bort. I do not know..... Ska bli spännande att se om Veronica kör vidare och i så fall hur det går.....


Backa mot bakdelstarget. Här har de hamnat lite för mycket åt vänster. Jag fick ta den bilden för att det var den enda jag tog. Annars stod matte så att Teo hade targeten rakt bakom sig.


Måste bara berätta att Teo avslutade dagen med att visa att han kan backa rakt upp mot en vägg. Han var som uppspikad på väggen. Helt lodrät och intryckt. Det var jättefräckt. Maria tog någon bild så jag hoppas att jag kan låna/länka/sno den så ni får se. Urballt!!!!


Sara tränar kryp.

 
 
Ingen bild

Lin

4 maj 2009 23:03

Pupp är ju bäst:) !!!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards