Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

MH, fläskläpp och öm käke....

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 maj 2009 11:02


I går begav jag och Puppis oss till Eskilstuna där Midälvalands J-kull skulle mentalbeskrivas. Oh, vilket härligt gäng det var där och vilken trevlig stämning OCH vilka hundar!!!! Härliga, orädda hundar med mycket go och det var inte bara jag som blev runtsläpad av en ivrig vovve mellan stationerna :-).


Det började med KONTAKT hälsning, samarbete och hantering. Det gick fint förutom att jag skulle dunka kamptrasan i marken ett par gånger. Jag håller Puppis i vänsterhanden och  dunkar trasan och vad tror ni händer?? Puppis kastar sig förståss fram och slår huvudet i min haka. En riktig käftsmäll blev det. Käken är fortfarande öm och det krasade lite där bak. Läppen är lite svullen, men det blödde mest inne i munnen.


The show must go on och det gjorde den. Puppis trodde nog att han kommit till himmelriket. Kastade kamptrasor och kamp vid kontakten och sedan lilla jakten. Där sprang han på bra och gjorde precis som de andra Midälvalandarna bromsgropar borta vid trasan och drog den sedan in.


När detta var gjort var det dags för aktiviteten och som förväntat var Puppis på. Tyvärr är det väl så att skogen betyder aktivitet. Det är sällan (aldrig) som jag går och ställer mig i skogen bara för att. Hade jag satt mig så hade det varit en annan femma. Han provade att gå åt olika håll, gnällde lite, traskade runt, kollade på mig och tillslut gick han in och ställde sig fot. Vad är det hon vill att jag ska göra? Om jag bjuder en frivillig ingång, blir det någon träning då???


Avståndsleken gick förståss som en dans. Han stod stilla och kollade på figgen och när jag släppte var det raka vägen bort till legan och sedan lekte han, även med passiv figurant, tills jag ropade på honom när allt var klart. Kanske hade jag förväntat mig uppfodrandeskall också, men de var det ju skönt att vi slapp. Ett undslapp honom dock. Han tryckte upp transan mot den passive figuranten och provade också att släppa den framför. Hur får jag igång denne gubbe???


På dumpen stoppade han och jag och sedan blev han stående typ. Och? Nu såg jag inte så mycket av honom, men jag fick känsla av att det var bara... ska vi stå här. Jag fick gå halva sträckan. Då gick han fram typ ointresserad. Inget visade han heller på passagerna. Redan nu hade han dock fått nos på spökena och hela hans intresse låg ju borta hos dem. han vädrade hela tiden bortöver.


Samma på skrammlet. Det lät, vi stannade och han gick fram i förbigående till skrammlet men det var spökena som var det som han fokuserade på. 


Dags för spökena. Där ville han jättegärna fram och var mest konfunderad. Han gjorde några kraftiga försök att ta sig frammåt och snurrade sen runt några vändor i kopplet. Blev stående med lite pip och gnäll. Gick fram direkt sedan han blev släppt.


Han lekte som han gjorde i början av testaet och hade ingen reaktion på skott. (Det är ju det viktigaste.)


Om någon vill läsa MH protokollet så kommer det att finnas på www.ryrvik.se . 
ANNONS
 
Carro

Carro

17 maj 2009 11:59

Jaha? Och vad skulle vi få ut av det här? ;) Hur gick det???

http://www.kontrollek.bloggagratis.se

 
Carro

Carro

17 maj 2009 12:01

Vad roligt, varje gång jag laddar om sidan står det något nytt, är inlägget under redigering möjligtvis? Ska jag sluta hänga på handtaget? ;) Nyfiken ju!

http://www.kontrollek.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

17 maj 2009 13:16

Halloj Carro! Ja nu är det väl nästan klart :-D. Ska försöka tigga till mig några bilder från någon kullsyskon...

 
Maria Y

Maria Y

17 maj 2009 15:47

Grattis till en numera dokumenterat trevlig hund!
Det SKA göra lite ont och blöda lite när man leker med schäfrar. Säger mina träningspolare när jag klagar...
Passivitet i skogen, mmm, den är man dålig på...Har varit helt skruvat med alla mina hundar genom åren.

http://cowgirlup.bloggagratis.se

 
Cita

Cita

17 maj 2009 19:58

Det var ett trevligt kennelgäng på plats och kul att träffa er IRL. :-) De hundar jag såg gick jättebra! Nu ser jag fram emot Ivers MH och hoppas att (mer än ;)) halvbrorsan ska kunna prestera lika bra, för då blir jag riktigt nöjd!

http://iver.blogg.se

 
Ingen bild

Lin

17 maj 2009 21:16

Ja, ja, det var inte första blåtiran/fläskläppen och du gillar ju hundar med krut i:)

 
Ingen bild

Annika Ingvarsson

17 maj 2009 22:41

Grattis! Ingen skottberördhet...skönt. Visst är det fantastiskt roligt med MH:n =) Nästan lika roligt som att Puppis tryckte upp transan mot den passiva figuranten (ha ha ha...det blir tokigt när man slinter på tangenterna, men kul...)
Här tränas det numera ölhämtning i kylen! Det är ingen risk att man blir onykter när man har en hund av min storlek, men det får väl gå ändå ;-)
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se