Alla inlägg under maj 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 18 maj 2009 06:58


Jag fick ett mail av gubben som hade något litet tänkvärt i sig;


------------------------------------------------------------


När det känns för j-ligt, tänk så här.....


Jag är tacksam..


.... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.


.....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.


.... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.


.....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.


.... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.


...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.


... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.


... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.


.... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.


.... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.


.... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig


.... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.


.... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.


ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 18 maj 2009 06:49


 

Diva har mycket löst skinn vilket kan vara bra ;-)...

  

Är detta att munhuggas ;-9?


Kind emot kind....

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 17 maj 2009 11:02


I går begav jag och Puppis oss till Eskilstuna där Midälvalands J-kull skulle mentalbeskrivas. Oh, vilket härligt gäng det var där och vilken trevlig stämning OCH vilka hundar!!!! Härliga, orädda hundar med mycket go och det var inte bara jag som blev runtsläpad av en ivrig vovve mellan stationerna :-).


Det började med KONTAKT hälsning, samarbete och hantering. Det gick fint förutom att jag skulle dunka kamptrasan i marken ett par gånger. Jag håller Puppis i vänsterhanden och  dunkar trasan och vad tror ni händer?? Puppis kastar sig förståss fram och slår huvudet i min haka. En riktig käftsmäll blev det. Käken är fortfarande öm och det krasade lite där bak. Läppen är lite svullen, men det blödde mest inne i munnen.


The show must go on och det gjorde den. Puppis trodde nog att han kommit till himmelriket. Kastade kamptrasor och kamp vid kontakten och sedan lilla jakten. Där sprang han på bra och gjorde precis som de andra Midälvalandarna bromsgropar borta vid trasan och drog den sedan in.


När detta var gjort var det dags för aktiviteten och som förväntat var Puppis på. Tyvärr är det väl så att skogen betyder aktivitet. Det är sällan (aldrig) som jag går och ställer mig i skogen bara för att. Hade jag satt mig så hade det varit en annan femma. Han provade att gå åt olika håll, gnällde lite, traskade runt, kollade på mig och tillslut gick han in och ställde sig fot. Vad är det hon vill att jag ska göra? Om jag bjuder en frivillig ingång, blir det någon träning då???


Avståndsleken gick förståss som en dans. Han stod stilla och kollade på figgen och när jag släppte var det raka vägen bort till legan och sedan lekte han, även med passiv figurant, tills jag ropade på honom när allt var klart. Kanske hade jag förväntat mig uppfodrandeskall också, men de var det ju skönt att vi slapp. Ett undslapp honom dock. Han tryckte upp transan mot den passive figuranten och provade också att släppa den framför. Hur får jag igång denne gubbe???


På dumpen stoppade han och jag och sedan blev han stående typ. Och? Nu såg jag inte så mycket av honom, men jag fick känsla av att det var bara... ska vi stå här. Jag fick gå halva sträckan. Då gick han fram typ ointresserad. Inget visade han heller på passagerna. Redan nu hade han dock fått nos på spökena och hela hans intresse låg ju borta hos dem. han vädrade hela tiden bortöver.


Samma på skrammlet. Det lät, vi stannade och han gick fram i förbigående till skrammlet men det var spökena som var det som han fokuserade på. 


Dags för spökena. Där ville han jättegärna fram och var mest konfunderad. Han gjorde några kraftiga försök att ta sig frammåt och snurrade sen runt några vändor i kopplet. Blev stående med lite pip och gnäll. Gick fram direkt sedan han blev släppt.


Han lekte som han gjorde i början av testaet och hade ingen reaktion på skott. (Det är ju det viktigaste.)


Om någon vill läsa MH protokollet så kommer det att finnas på www.ryrvik.se .Av Ann-Louise Ryrvik - 15 maj 2009 19:53


Det gör så ont! Så ont att jag mår illa. Det är så tomt! Jag saknar honom så!

Nu springer Kiro tillsammans med Essie och Queenie i hundarnas himmel. Nu orkar han kampa, leka och skutta känguruhopp sådär som han kunde i sin ungdom.

Nu har han frid.Av Ann-Louise Ryrvik - 14 maj 2009 00:49

Puppis, Kiva/Diva och Kiro

Av Ann-Louise Ryrvik - 13 maj 2009 12:56


Jag har inte klippt gräsmattan än. Det känns lite tråkigt eftersom jag har hungriga hästar som kommer åt i alla skrymslen. I dag tänkte jag skitsamma. Jag släpper Junge och Milou där en stund idag. Det var uppskattat. Några bilder kommer här. (Fler kommer sen!)


Milou ville in i köket och ställde sig mitt i rabatten som jag håller på att fixa med. Lyckades trycka ner en av rosorna till Kina.... Fast man får väl skylla sig själv.


Lite spring i benen


 

Lille Stjärnsunds Milou med Junge efter....


Av Ann-Louise Ryrvik - 13 maj 2009 08:24


Vilken tur att vi har byggt ut köket. Det blir trångt ändå med tre vuxna schäfrar. Ibland är det helt crazy när det är hundar "överallt" och så kommer någon av katterna och spankulerar igenom benmängden. Hundarna går mycket bra ihop. Nu är det total frid och fröjd. Kiro har levt upp och är lite chevaleresk. Han stilar lite och är pigg och glad som en lärka trots sin skrala kropp. Hoppar upp i sängen (!!!!) och ligger där och vräker sig. Inka och Diva/Kiva funkar också, men Inka håller en låg profil. Hon som alltid är så gapig, vaktig och ettrig. Nu har hon fått sin uberkvinna i Diva/Kiva. Diva gör ingenting utan är bara som en stor trygg, och nyfiken, matrona.


Jag började lite smått introducera Diva/Kiva med klickern igår. Jag hade fått tillstånd av Johan att starta upp henne lite. För att inte få henne att bli passiv och sittande, började jag med (rudiment till) ställande. Godis bakom och klick för rörelse emot, o.s.v Det ska nog bli bra. Jag tror hon är väldans kvick och smart, så det ska bli riktigt roligt.


Go och glá ha de bra!
Av Ann-Louise Ryrvik - 12 maj 2009 08:55


Päronblom


Mahonia

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se