Alla inlägg under juni 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 juni 2009 20:42


Loke, denne fantastiske häst, invaderar mer och mer mitt hjärta. Han är underbar. Med ett sinne som är superkänsligt samtidigt som det är hårt som en stridsvagn, och en kropp av samma kaliber därtill. En urkraft som ej kan kuvas, men som man kan dansa tillsammans med...

Att föra och låta sig föras.....

Att respektera och bli respekterad....ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 6 juni 2009 19:26


.....är inte så lätt...


Det är tusen bud om vad som ska vara på och vad som INTE ska vara på. Den ena säger ditt och den andra säger datt och tillslut står man där som ett levande frågetecken.


Jag påbörjade min för två år sedan. Det var lite kuperat och sankt där den skulle ligga plus att jag hade andra delar av hästområdet som skulle sänkas. Fyllena från de höga delarna lades i de djupa delarna där ridbanan skulle ligga och sedan lade vi på makadam med en massa dräneringsslangar. Pga att det var utfyllt med jord massor, var den tvungen att sätta sig ett tag. Ett år gäller väl minst, men det blev två på min. Det blev så eftersom vi också byggde ut huset och stora lastbilar med material behövde vända i paddocken och även lägga av material där.


 Jag har kunnat använda paddocken när den var våt för då var det lite svikt plus att större stenar inte stack upp i mina hästars hovar.


Nu var det så äntligen dags att lägga på resten. Äntligen, eftersom det varit stenhårt i marken ett bra tag!!!!  Eftersom jag haft en kraftig lobbyist i form av Marie "Eiram" om Paddex så det var väl tanken från början. Sen har det då varit andra som tvärt om avrått Paddex både p.g.a att det blir vasst då det är som finfördelad lavasten, att det blir betonghårt efter något år och sedan också att det avger ett damm med olämpliga ämnen. Vad som är sant kontra fel vet jag inte. Till Paddexens fördelar sägs att den är lättskött och att materialet är så väldränerat så den fryser sällan på vintern. Det stämmer med vad jag sett hos Marie.


I vilket fall ringde vi Paddex för att beställa och beskrev materialet under och vad vi gjort innan. Då ville de inte sälja till oss. Stor eloge! Säljaren menade att det inte skulle bli bra och att vi redan hade gjort det dyra arbetet som berättigade att köra med Paddexen (som blir dyr med tanke på transportkostnaden). Jag bugar för säljare som är seriösa och inte bara kränger på och skiter i vilket!!!


Så då var vi på ruta noll igen. Nu startade projekt; "Prata med alla du känner och inte känner, läs allt du hittar och googla allt vad du kan." Resultat 0 igen. Det den ena menade var bra, sa den andra var katastrof och tvärt om. Vad göra? Då bestämde jag mig för att ta det "receptet på ridbana" som finns på Svenska Ridsportsförbundets hemsida och samma som Agria har. Jag tänkte att "duger det för dem så duger det för mig" som ska fisrida i långsamt tempo, korta stunder och inte hoppa högt.


Så ligger landet, och vi vår se hur den blir så småning om ... Hästarna tycker i alla fall att det är skönt att rulla i :-D.


Har någon någon erfarenhet så skriv gärna en kommentar.....
ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 5 juni 2009 09:08


Trots nackont och tandvärk lockar ändå en stunds lek i sandlådan. Har man nu fått ett mjukt underlag (om än FÖR mjukt) så måste det grejas. Gubben kunde mobiliseras ut med en kamera...Två av mina älskade små pojkar.


Hola, matte!


Lite bus innan snören sätts på.


Uppstart
Bus...


......bus....


Skönt att sträcka ut lite efter allt busibus

Av Ann-Louise Ryrvik - 4 juni 2009 00:27


Jag älskar humlor. Jag tycker att de är fantastiska. Fick för mig att försöka fånga en humla som flög runt bland kattmyntan. Den satt inte mer än en sekund på varje blomstängel och skuttade än hit än dit... Det blev inte bra, men skönjbart.....


 

Bångstyrig humla....


Hanging around Av Ann-Louise Ryrvik - 4 juni 2009 00:12


Orkar inte skriva så mycket text just nu. Ska se om det blir något i morgon. Här kommer en bild istället....


Av Ann-Louise Ryrvik - 2 juni 2009 07:27


 

Diva gillar ben.

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se