Direktlänk till inlägg 24 september 2009

Flitens lampa lyser i Skogen

Av Ann-Louise Ryrvik - 24 september 2009 19:42


Full fart är det. Har varit osedvanligt konstruktiv det sista. Hoppas anfallet håller i sig. Normalt sett är jag en sån som sticker fingret mot skyn och känner vart dagens "har lust att göra"- vindar blåser... Trevligt men inte så fokuserat kanske.


I dag har hovis varit här. Älskade hovis. Jag har verkligen världens bästa!!!! Han är så lugn och snäll med hästarna. Skor och verkar kanon. Går alltid att få tag på. Kommer alltid när han lovat och är dessutom trevlig och rolig. Kan man önska sig något mer????? Jag är SÅÅÅÅÅÅÅ tacksam!!!!

Salle har växt till sig på sista tiden. Liksom stabiliserat sig. I dag fick jag en värdemätare på det. När hovis verkade bakfötterna slappnade han av så mycket att han hängde ut snoppen. (Hästen alltså ;-) he he he.) Då är man avslappnad!


På eftermiddagen startade jag upp arbetet med Junge. Han har ju varit konvalecent sedan förra året. Nu känns han såpass fräsch så jag ska börja arbeta lite mer strategiskt med honom. Caroline har ju ridit honom under året och jag har också gjort några tafatta försök från marken, men eftersom jag just nu är i ett stim så tänkte jag smida medans järnet är varmt och starta upp lite strukturerad träning.


  

Junge har snälla ögon!


Efter Junge tog jag Milou. Satte långa tyglar i grimman på honom och ATTANS vad fin han var. Han tuffade på som tåget!!!! Jag glömde att vi hade tränat såpass. Eller snarare att han hade lärt sig något av mina trevande försök. När gjorde han det????? Kunde i vilket fall styra runt honom i krumelurer. Han stannade när jag bad honom, gick fram när jag ville och travade när jag ville. Holy moses! Försökte ta bilder samtidigt (gubben är på fest). Det gick väl inte så bra, men det syns väl nå´t i alla fall....


      


Efter att Junge och Milou blev släppta i sommarhagen igen så hann jag ett pass med Puppis också. Förresten ska han nog få ett till nu..... GO´kväll!

 
ANNONS
 
ylle

ylle

24 september 2009 20:10

Vicken tur att det var Salle (som hängde ut snoppen...)
Hmmm.. Tja, ta egna bilder på sina hästaktiviteter, det är ju vad jag får göra mestadels. Riktigt fina blev de ju! Inga darriga händer där!
DUKTIG Milou! De där dartmoorponnierna verkar vara ena trevliga och samarbetsvilliga typer!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

24 september 2009 20:47

Eller hur :-) he he he....

Ja, det brukar jag också få göra, men gubben har semester. Då får man passa på.
Inga darriga händer beror väl på att det gick långsamt där :-9. Om alla dartmoorponnyer är som Milou, vilket jag tror att de är, är de fantastiska. Gången är väl inte så spektakulär som på welsharna, men duger till mig. Hårdförda, stadiga, tuffa och vänliga. Milou har definitivt jävlaranamma samtidigt som han är värsta gosegrisen.

 
ylle

ylle

25 september 2009 06:25

Och vackra är de också (dartmoorponnierna)! Kan inte riktigt glömma det där otroliga stoet Shilstone Rocks Quickstep som jag träffade på Stjärnsund..... vilken utstrålning!

Vet Du Ann-Louise, jag tycker att det är underligt, Du har över 200 besökare på Din blogg varje dag, men ändå är det så ytterst få som lämnar nån kommentar. Varför? Är ni inte skrivkunniga? Orkar ni inte? Vad är det för fel? (på er som gluttar)

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

25 september 2009 06:53

Ja, Maria på Stjärnsund har många fina små dartisar.

De är nog bara blyga en del kollar bara av. Kanske är någon inne och kikar om jag skriver något provocerande också. Ha ha. Jag har inte blivit inspirerad till det på ett tag :-). Det brukar dock dyka upp framåt december så håll ut :-D. Just nu är jag fortfarande inne i söta djur och vackra blommor perioden ;-).

 
Ingen bild

ylle

25 september 2009 09:24

Som sagt, var sak har sin tid. ibland är jag också rustad till tänderna med kamplust och vill skrika ut mina åsikter om krig och grymhet och egoism och djurplågeri, men ibland måste man få leva i "den lilla världen" med sina djur och blommor, för att kunna överleva helt enkelt...

Har samma noja som Dig inför vinter och snö, mest för att den är så förbaskat besvärlig att få bort där det är nödvändigt...

 
Tessan

Tessan

25 september 2009 12:58

Vilken ljuvlig bild på det genomgoa ögat;)

http://myshornan.wordpress.com

 
Eiram

Eiram

26 september 2009 13:43

Å va roligt att lille Junge är så fit nu!!!Jätteroligt!!!Loke...åhh han är så granne så...han ser ut som e stor go "liten" vovve när ni e på promenad.
Goe Milou, så strävsam :-) Det kan ju minst sagt va litte knixit och fota och greja samtidigt, men det blir roliga kort! Och jag är snart bannemig säker på att dom går å tjyvövar när man inte ser...Eller så är det som att man gör litte grjer och så får dom vila av en eller annan rutig anledning och då har dom klurat under tiden och vips så funkar både det ena och det andra! Lika häftigt varje gång!
Ett stort ÅHHH till dina blombilder!!! Det är så behagligt och rofyllt å titta på dom! Älskar ju blommor men har ju liksom inte samma faboulous garden som du...Funderar på å printa ut dina bilder och plasta in och sätta dom på pinnar i mina ehum...så kallade...tilltänkta...rabatter....;-) Då hadde jag ju tom kunnat haft vackra blommor å titta på mitt i vintern!!!!!!!!!!

http://marie-bergstrom.bloggagratis.se

 
Ann-Louise

Ann-Louise

26 september 2009 21:20

Ylle; :-)

Tessan; Han är snäll lille Junge. Däremot är det han som står för rodeon när jag longerar. Hingstarna går som små ljus och han (17-årig valack) piper och bockar. Lite sugen och komma igång tror jag fniss fniss....

Marie; Ja ibland undrar man hur det gick till. Jag blev verkligen paff. Kan inte dra mig till minnes att jag gjort mig förtjänt av detta. I dag kunde jag köra honom i serpentiner runt koner utan att eg. göra mer än tänka. FÖRVÅNAD!!! Kanske är det något medfött genetiskt hi hi hi

Yeah right,vilken "garden" sen.... Du förstår väl varför jag tar närbilder :-) det är för att ogräset inte syns då.... Däremot är det KUL med blommor, men jag kan ju inget.... Skit samma!

http://hastochhund.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se