Direktlänk till inlägg 20 oktober 2009

Att bygga höhäck....

Av Ann-Louise Ryrvik - 20 oktober 2009 12:22


Vi håller på att höstfixa hemma och tänkte i och med slänga ut en fråga till er erfarna, smarta och kreativa bloggläsare om idéer till bra hö/hösilagehäck....


Jag har sedan flera år tillbaka en kellfri höhäck. Den är anpassad för häst, står i Lokes och Cazals hage och är kanon. Nu är ju läget så att Junge och Milou går i egen lösdrift. Att köpa en likadan vore en idé. Dock är den ganska dyr plus att den är väldigt stor och i deras hage finns ingen naturlig plats för en sådan makapär.


Nu tänkte vi be snickarvännen nästla ihop en till dem istället, i alla fall tills vidare. Är det någon som har byggt egen, i så fall hur. Vad ska man tänka på? Vad ska man inte glömma?

Alla idéer mottages med tacksamhet.


I samma veva har ni kanske idéer på vattenkar till mina ligister (Cazal och Loke) som hela tiden och jämnt vänder upp och ned på vattentunnorna. Det spelar ingen roll om de är fulla med runt 100l vatten - De SKA bara vändas upp och ned eller dras ut i hagen.

Funderar på att klä in ett badkar med tjock frigolit och sedan en träram runt om. Som en stor sarkofag liksom. Vad tror ni om det?


Med hopp om svar :-)!

Ha en fantastisk dag!

 
ANNONS
 
Lotti

Lotti

20 oktober 2009 14:50

Här har du ett tips.
http://lottiestrin.blogspot.com/2009/10/kasta-pengarna-i-hastens-mage.html

Viktigt är att ha en riktigt kraftig presenning som inte fladdrar omkring när det börjar bli tomt på hö. Jätteviktigt är att stansa många hål så att regnvatten rinner ut och inte ligger i botten och skvalpar. Det blir minimalt med spill eftersom inget hö ligger på marken. Har du en häst som kastar ut höet för att komma åt "böset" i botten står den sig iofs slätt. Men om du är lite ambitiös kan du ju bygga upp hörnen, så att det blir lite som väggar. Jag är väldigt nöjd. Läs i kommentarerna också för ännu ett lite mindre tidskrävande alternativ.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Lotti

Lotti

20 oktober 2009 14:53

Och vad gäller vattenklar så är du inne på helt rätt spår. Du kan göra ben på träramen som du slår ner i marken, som hagstoplar. Då står den stadigt. Tänk på bara att det ska vara luft under karet (det ska vara luft under presenningen till höhäcken också) så att du kan dra ur proppen och låta vattnet rinna ut utan att det ligger kvar och får din ram att ruttna.

http://lottiestrin.blogspot.com

 
Ann-Louise

Ann-Louise

20 oktober 2009 17:09

Superduper tack, Lotti! Jag ska kika in och kolla. Låter som väldigt bra och praktiskt!

http://hastochhund.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fia

20 oktober 2009 19:34

Ser framför mej hur Junge eller Milou kliver i badkaret och sätter sej och badar med doftljus, lödder och badborste.... Har ganska mycket feber, är dunderförkyld... kanske därför...

 
Ingen bild

Maria och Elda

20 oktober 2009 19:45

Har inget att komma med ang dina höbestyr men ville bara säga att du skulle komma upp hit och uppleva en riktig vinter. Kanske skulle du komma att älska vintern. Här har vi redan lite snö och jag går och lä'ngtar efter mer. Tänk åka skidor med hundarna, sparka, promenera på stenhårda skoterspår.... Du tycker väl att jag inte är riktigt klok ...Ha,ha.. Den här mörka tiden innan vi har fått ordentligt med snö skulle jag dock klara mig utan..Mörkt och tråkigt har vi det just nu. Ha det bra!! Det kommer ju alltid en ny sommar... (med alldeles för varmt, myggor till tusen, fästingar....) =)

 
Ingen bild

Marie

20 oktober 2009 20:29

Tjena tjejen!
Annars har jag en höbinge som bara står, du kan få köpa den billigt. Det är en stål sak med plast botten, man kan sätta fast en större kon i mitten, så höet hela tiden ramlar åt sidorna. Kom förbi o kolla!
Kram Marie

 
ylle

ylle

20 oktober 2009 20:32

Badkarsidén låter ju jättebra! En kompis till mig har sett nån slags höhäck tillverkad av återvunna däck, ungefär som Kangaroobaljorna, som var väldigt billig och verkar hästvänlig. jag har dock inte sett den själv... på Blocket??

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Sara

Sara

20 oktober 2009 22:52

Som höhäsck kan jag varmt rekomendera foderringen! Googla på foderringen så hittar du dem. I princip omöjliga att ta sönder eller skada sej på. Har sådana till alla våra unghästar. Inga skador, inget spill av hö!
Kram S

http://www.pepinopre.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se