Alla inlägg under oktober 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 23 oktober 2009 21:40


Alla har vi väl hört någon av legenderna om "Kilroy Was Here" !?!!! Puppis börjar checka av brukshundklubbar runt om som vi passerar. Det passar ju bra nu när han har vuxit på sig och så, plus att vi måste bekanta oss med olika planer inför ev. tävlingsstart till våren...

Denna gång hamnade vi på Märsta Sigtuna brukshundklubb. Trevligt! Vi fick oss ett litet morgonpass på lydnadsplanen, innan vi for vidare på andra aktiviteter. Skojsigt!


  



  

 Puppis - min bästa vän

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 oktober 2009 16:17


....kände bara för att lägga in en gammal klassiker för att upplysa ev. okultiverade ungdomar ;-).




Håll till godo och njut!

Av Ann-Louise Ryrvik - 20 oktober 2009 12:22


Vi håller på att höstfixa hemma och tänkte i och med slänga ut en fråga till er erfarna, smarta och kreativa bloggläsare om idéer till bra hö/hösilagehäck....


Jag har sedan flera år tillbaka en kellfri höhäck. Den är anpassad för häst, står i Lokes och Cazals hage och är kanon. Nu är ju läget så att Junge och Milou går i egen lösdrift. Att köpa en likadan vore en idé. Dock är den ganska dyr plus att den är väldigt stor och i deras hage finns ingen naturlig plats för en sådan makapär.


Nu tänkte vi be snickarvännen nästla ihop en till dem istället, i alla fall tills vidare. Är det någon som har byggt egen, i så fall hur. Vad ska man tänka på? Vad ska man inte glömma?

Alla idéer mottages med tacksamhet.


I samma veva har ni kanske idéer på vattenkar till mina ligister (Cazal och Loke) som hela tiden och jämnt vänder upp och ned på vattentunnorna. Det spelar ingen roll om de är fulla med runt 100l vatten - De SKA bara vändas upp och ned eller dras ut i hagen.

Funderar på att klä in ett badkar med tjock frigolit och sedan en träram runt om. Som en stor sarkofag liksom. Vad tror ni om det?


Med hopp om svar :-)!

Ha en fantastisk dag!

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 oktober 2009 09:56


När man äntligen förlikat sig vid att det är höst - så blir det VINTER!

Snöglopp i dag och jag är surare än vanligt.... (och det vill inte säga lite!)


  

Brrrrrr.... fast hästarna verkar föga bry sig.

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 oktober 2009 03:38


Brrr va´ruggit det är. Det går knappt att göra något vettigt förrän klockan är två på em och vid fyra är det för burrigt igen och dags att gå in. Überdjävligt.

Nå, nu har jag väl beklagat mig tillräckligt över vädret (som man ändå inte kan göra något åt) och det är dags att acceptera läget.


Idag var det dags. Nyfixade däck återbördades till rockarden, ponny plockades ut och en (illasittande?) sele sattes på. Idag var det D-day. Milou skulle få en rockard efter sig.


  



Milou var på ett alldeles strålande och charmerande humör. Innan vi kom till skott och fick alla grejer framplockade fick han gå lös på gården. Han var riktigt i sitt esse. Tiggde godis än av mig, än av gubben, än av Johan. Johan hade plockat ihop en matsäck inför begivenheten och hade både banan och festis. Milou var himla intresserad av den bananen. Han var som en kalv på grönbete och tanken väcktes att man kanske skulle köra budföring med honom. Eller varför inte rapport? Flört Ni som kommer ihåg Casino, kommer kanske ihåg att han var en fena på att spåra. Synd att man aldrig kom till att prova appellen med honom hi hi.


Milou var så uppsluppen så han t.o.m hingstade sig. Krökte på nacken, skuttade och pep. Det är bara charmerande när en liten ponny gör det och man ser att det är pur glädje över uppståndelsen.


Efter att sele satt någotsånär på gick vi över krönet tills vi kom på den platta raksträckan, innan vårt hus. Gubben fick dra vagnen precis bakom oss och Johan bära hästgodis. Tur man har assistenter! Så provade vi att lägga skaklarna i läge  fast inte sätta fast dem. Vi gick och gubben fick hålla vagnen i läge medans jag berömde och gav godis emellanåt. Inte en reaktion. Detta trots att den nuddade sidor och nästan "körde på honom" när han stannade.


Han är ju fruktansvärt flexibel, orädd, cool och tillitsfull den lille pojken. Dessutom är han inte så reaktiv. Vi satte fast vagnen allt medan Milou stod som ett ljus. Först tog jag en vända rakt bortåt. Jag förberedde mig och iakttog Milou mycket nogsamt när det var dags att göra en u-sväng. Det var ju möjlighet att göra en ganska vid sådan. INGA problem. Som om ingenting var konstigt!


  

Skakel mot sidan - inga prob.

 

  

 

  


När vi nästan var tillbaka kom jag på. Hur vänder vi nu? Åt andra hållet blir det lite uppför plus lite snävare sväng och sedan lite nedför naturligtvis. Chansa? Ta av och sätta på igen? Nöja mig?

Gissa! Naturligtvis chansade jag. Han hade inte visat någon som helst berördhet hittills. Om han visade minsta missmod så skulle han snabbt tryckas i snask och sedan tas av.

Brydde han sig? Nej. Återigen som om inget hänt vände vi.


  


När vi stod åt starthållet igen var det dags att få någon i vagnen också. Glada optimister. Johan väger nada och allt var lugnt och stilla. Johan joxade upp sig i rockarden, plockade upp sin picknicksmat och sedan bar det av. Det blev fram och tillbaka med Johan i också och inga problem. Jag ser dock att lille ponnyn behöver skor om han ska ut och göra något på riktigt...


  

Hjälm! Missade det i hastigheten. Klart man ska ha hjälm!



  


  



Innan backen hem fick Johan kliva ur och Milou fick dra tom rockard upp och nedför kullen och hem på gårdsplanen. Där stod han fanimej som ett ljus, som en gammal ardenner, och blev avtagen vagnen. Det kan ju vara lite känsligt där.


  

Född till körponny?


Milou var väldans nöjd över uppståndelsen. Han fick kånka runt på Johan något varv på gräsmattan också. Sedan hade han ingen som helst lust att gå till hagen igen. Det är mycket skojsigare att vara med tvåbeningarna tycks han tycka. Klart det han är ju en godisgris Tungan ute.


  


  

Loke kollar på. Vad håller de på med?

Av Ann-Louise Ryrvik - 15 oktober 2009 14:31

                  

Av Ann-Louise Ryrvik - 15 oktober 2009 09:03

Hittade detta ljuvliga lilla klipp hos Aramis. Hon har lyckats "bädda in" det i bloggen. Kanske lyckas jag nu....






Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards