Alla inlägg under december 2009

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 december 2009 12:39

Det snöar ute. Virvlar och far... Det är kanske fint nu när det är december och snart jul, men jag vet inte. Tycker nog att det är överskattat. Nåväl, man kan inte råda över årstider och väder.


Piggar upp mig med en sommarbild istället....


Puppis och Johan i något slags "Sound of Music"  

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 15 december 2009 08:05


 

Även hundar ska vara varma om fötterna tycker Johan :-)!

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 14 december 2009 23:12


Vissa dagar är bara urstressiga. Sådana dar är det nu. Hinner knappt gå på toa. De är bra att hundarna kan sticka ut och härja lite med varandra när matte är tråkig. Här kommer några bilder från dagens framfarter....'

Helt huller om buller....


Sen kan man ju bara konstatera att det måste vara kul att vara hund och ha en bra hundlekkamrat. Det är svårt som människa att fylla detta behov... En hundkompis att snacka "hundspråk" med.  I alla fall EN som förstår vad man säger. Jag kan bara tänka mig själv om jag bodde i främmande land vad skönt det skulle vara med en annan svensk, engelskspråkig eller i alla fall människa att umgås med, i alla fall emelllanåt. 

Sen är hundar ju olika och dessutom kan naturligtvis ett stort kompisskap uppstå mellan människa och hund. Det beror ju på vilken tid man spenderar tillsammans och vad man gör under den tiden.Nåväl. I vilket fall som helst så känns det bra att se vovvarna härja runt.  Det ska gärna borttas och bitas. De är lika goda bägge två.  Diva har lite egenheter. Det ena är att sikta på benen, bita tag och dra om kull. Sen när hon fått ned honom så trycker hon ned honom med bröstkorgen och nästan lägger sig över. Puppis leker väl lite hur som helst men gärna brottas i nacken och springa. Sen har han förståss alltid fullt upp med att hålla undan benen när Diva är i närheten....


                

Av Ann-Louise Ryrvik - 14 december 2009 09:57


Det är Svenska Hjältargala ikväll.... Det får mig osökt att tänka på en hjältemodig insats jag gjorde för många år sedan....


Det var på den tiden jag bodde i Karlstad och hade schäfertiken Queenie. Jag var ute på en nattrastning med henne i en närbelägen park. Det var sommar och vi njöt av livet. Queenie sprang lös och skuttade runt och lekte med pinnar och grejer. Jag ser en kille komma cyklande väldigt snabbt, som om han var jagad, på vägen några hundra meter bort.

Tänkte inte mer på det men när det några sekunder senare ser en bil körandes efter honom i ännu högre fart stelnade jag till. Bilen prejade cyklisten och ut ur bilen springer tre män och vräker sig över cyklisten.


Nä nu j-lar händer det saker och jag som närde en dröm om att bli polis tänkte att; Här ska ingripas och åtgärdas! Hunden var inte till mycket hjälp - vek och försiktig som hon var - så henne la jag plats och rusade sedan ned (jag var vältränad på den tiden och hade en hund som var lydig och kunde ligga plats  he he) och kastade mig över männen. De hade nu fått upp  mannen och höll på att trycka in honom i bilen. Stort tumult.


-Nu räcker det! Sluta! Vad håller ni på med! ropade jag med mycket myndig röst och med adrenalinet pumpande i ådrorna och bröstkorgen så tuppigt utskjutande jag bara förmådde... Först ignorerade de mig (konstigt ;-I ) men när jag blev allt ihärdigare och allt argare, vände sig en av dem mot mig och sa;


- Vi är vårdare och han har rymt från psyk!!!!!! Och fortsatte sedan med att ta med sig mannen därifrån.


Pinsamt! Lite snopen och stukad lommade jag därifrån. Det blev ingen hjältemodig insats, ingen uppskattning rönte jag och inte heller kom jag att bli polis.....


Snipp, snapp, snut och så var den showen slut!

Av Ann-Louise Ryrvik - 14 december 2009 07:45  

Födelsedagsbarnet Mammasälsklingsgulleponke

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 december 2009 19:26

Och så var det sista helgen på hund- och kattetologikursen på, SLU. På dagens program stod Kerstin Malm. Jag har aldrig hört henne förut, men hört av kompisar att hon är rikigt bra och jag kan inte annat än instämma. Problemhundar var temat och de resonemang hon förde kring rädslor, aggressivitet och separationsångest kändes både bekant och bekvämt. Hennes utgångspunkt i emotionell inteligens och empatisk förmåga gillar jag ju förståss också :-).


Hon pratade en hel del också om Freddy Worm Christiansen  bok "Hundar och vargars beteende" där han bl.a menar att vi (många i alla fall)  lever med vanföreställningar om hur vargar och hundar fungerar och att vi bygger uppfostaran och behandling av våra hundar på det. T.ex detta med ledarskap, dominans som det är läge att skrota. Myterna hålls vid liv genom att de iderligen framförs igen i TV och böcker.  (Precis vad jag håller på att kika på i mitt projektarbete - skoj.)


Det för mig nya begreppet zonförsvar (att aggressioner har att göra med att öka avstånd och försvara t.ex kroppszon, indivizon, liggplatszon, födostyckezon o.s.v. ) var nog en bra term, och ett bra sätt att förklara att det inte handlar om "dominans".  Termen "resursförsvar" kan nog för många  låta som något som "måste tas tag i" så hunden inte "tar över". 


Nåväl, som ni vet orkar jag ju inte skriva så mycket, om jag inte är rejält provocerad ;-), så nu slutar jag om detta. Bra var det i alla fall. Kanske skriver jag lite om detta någon annan dag eller också får ni väl ringa....


Väl hemkommen var hundarna på tårna. Först fick de rusa och härja av sig medan jag försåg hästarna med mat, vatten och kollade av dem att de var hela och fräscha, sen fick jag väl lov att hitta på något mer med dem. Det blev lite innelydnad. Kom på att jag inte startat med vittringsapportering med Puppis. Han fick ju prova post-it lapparna när han var valp, men sen har det inte blivit av. Nu hade jag varken post-it lappar eller handskar men däremot en ask oanvända blyertspennor. Man tager vad man haver. Testade i poolrummet med att lägga ut lite godisar vid sidan som han kunde äta på medans jag hälde ut pennorna och tog en i näven som jag sedan lade ned. När han ätit klart började han kolla runt - klick när han kom till "rätt" med näsan, par klick till för  näsan ned mot pennan och sedan rullade jag iväg några godisar så jag kunde ändra positionen av den.


Efter några repititioner såg jag att han började haja till vid rätt. Gött. Redan vid första passet såg jag att han uppfattat att det var min doft han skulle hitta och att han aktivt sökte upp den bland de andra. Intensiteten kändes bra. Najs! Kan nog inte hålla mig utan det blir ett pass till i kväll.


  


Diva fick "plockepinna". Hon kan både ta den från handen och ta upp från marken nu. Det rullar! Det är bra med tanke på pinnar i spåret och få in henne med uppletsföremål. Även handtarget gjorde vi. Det dök upp både high-five och high-ten (skapat av familjens andre tränare ;-) ) men gick fint.


Nu ska jag kasta mig över vår gruppredovisning som vi ska ha i morgon.

Ha en god kväll!


Av Ann-Louise Ryrvik - 11 december 2009 17:10


När jag städade inför Peters ankomst hitta jag denna gamla berlock.

Kolla vilka dunungar, fniss, fniss....


  

Av Ann-Louise Ryrvik - 11 december 2009 16:59Lite busbilder på pojkarna från ovanvåningens fönster i morgonljuset dvs ganska mörkt. Långt sikte också och därför lite si och så vad gäller skärpa.... Ni får stå ut.


 

Dagens leksak - en bit dräneringsrör. Buskul att trycka upp i huvudet på Salle tycker Loke. Sen ska det gnuggas på marken, ruskas på han t.o.m hade det med när han stod på bakbenen... Glad i leksaker m.a.o.!  Sen är det alltid kul att reta Salle med att dra i täcket....

  Sicken balans han har, käre Loke. Tog en radde bilder där allt annat är suddigt utom hans bakben - helt stilla.....

    .De körde karusellen tills Salle resolut satte sig på rumpan.  

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se