Alla inlägg under januari 2010

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 januari 2010 17:27


Idag kastade jag böckerna åt sidan och åkte till sökskogen istället. I dag var vi i Lysekil. Det var bra för där var det mycket, mycket mindre snö och temperaturen runt 0. Skönt efter ett par, tre veckor artisk kyla!


  

Äntligen på färjan. Härligt!


Puppis på väg.....till sökskogen!


                     

                    Liten Puppis-pluttis i väntans tider....

 

 

Nå, det blev ju inga bilder på själva söket, men det gick bra. Han sprang på bra och åt rätt håll. Riktigt duktig var han och ni kan ju bara förstå hur lycklig han var!!!   Äntligen har matte fått tummen ur... så det händer något.  

Vi var få på söket idag. Få men naggande goda ;-). Det blev bilder på några hundar till mellan varven.


Linda och Vilda

 

Vilda i full fart!


  

Marie och Shiva  


  

Shiva på språng

 

  

Spänstiga Stella

 

    

En så ful figurant att Sara (hund) inte hittade henne....och Sara missar aldrig någon.

 

Utsikt(?) från legan i väntan på hunden.... (Hade precis lagt mig så ekipaget var inte i närheten av banan än - annars hade jag förstås aldrig fotat!)  



Efter en god dag i skogen var det dags för fika. Snälle Klas hade med sig grill, grillkorv och bröd! Urgott med något varmt att käka! Marie presenterade sin nya lilla vovve Rapports Rolig. Vilken söt liten puppis!



Bengt grillmästare!


Rolig såg lite rolig ut i sina fladdermusvingar till öron :-)!


Bara ögon för matte!


                   

                 Claes fick låna. Äntligen fick han händerna på en "riktig" hund

                 dvs. en schäfer;-) hi hi        

Av Ann-Louise Ryrvik - 9 januari 2010 18:10


är det väl i dag!??! Dagarna är helt utan form men på måndag är det allvar igen. Skolorna börjar och det blir lite mer ordning och reda. Ska faktiskt bli ganska skönt.


Har försökt läsa lite men har varit trögt. Har i alla fall gjort lite nytta. Halmat på lite extra hos hästarna med tanke på att jag misstänker temperaturen kommer gå ned mot 20 minus i natt. Knasige Loke fäller. Det har han gjort sedan vintersolståndet. Undrar om det är normalt? Förra året gjorde han det också. EXAKT på dagen. Tänkte att det kunde bero på att han bytt hem - flyttat till mig och så. Men i år, dvs  vintersolståndet 2009, börjar han fälla EXAKT på samma dag!!!!

Dagarna innan - no hair. Vintersolståndet stryker jag med handen och det funkar som en karda!!!! Är inte det skumt, för att inte säga nästan lite läskigt?!???!!!!

Fler som har märkt av något sånt???? Jag bör väl tillägga att ingen av de andra hästarna har börjat fällt än.....


En annan lite intressant sak hände i förrgår. Då helt plötsligt blev Salle pubertal och skulle upp och rida på Loke samt härjade runt ruskandes och dansandes.... Klart han kanske känner av att han kommit in på år fyra i livet. Börjar bli en stor grabb.


Har tränat lite lydnad inne idag igen. Blev lite plockövning, fjärr och kryp. Funderar på rutan i kväll.... får se.

Ha en riktigt go' kväll gott folk!!!!


                       

                     Plutte-Puppe-älsklings-snutt!

Av Ann-Louise Ryrvik - 8 januari 2010 15:29

sitter jag med just nu....


Hästar och hundar lider en tynande tillvaro vad gäller träning just nu. Jag håller på att göra klart det sista på mina universitetskurser (för att kunna börja nya nästa vecka...). Att det sedan är 80 cm snö och 15 grader kallt där ute gör inte saken bättre heller. Det är liksom inte riktigt mitt klimat. För studiemotivationen är det dock bra annars hade jag garanterat varit ute och grejat med djuren istället =D!


För hästarna är det nog ganska bra med denna vila. Vi var ju igång bra här fram till jul och jag tror att ungpojkarna behövde en vilopaus för att smälta allt mentalt och fysiskt. Tyvärr hann inte riktigt med allt arbete från marken som jag hade hoppats göra med Junge innan viloperioden. (Den kom ju lite snabbt och var ofrivillig.)  Jag hade tänkt vara igång och rida honom igen nu, men jag får väl börja från marken när det är dags igen....


                      

                    Mitt hjärtas älsklingsprins!

 

 

Milou försöker lära matte förvänd öppna.


Milou en nyttig läromästare, inte alltid tålmodig, men robust :-)! Milou har en terriers humör och ett gigantiskt hjärta!!!!

  



Hundarna får bara pulspromenader i snön, lite allmän lek och lite lydnadsträning inne när andan faller på. Det borde jag kunna ta tag i lite bättre. Får bli ett lydnadspass i poolrummet idag igen :-).  Spår, sök och upplet är det värre med...


Något gott har jag ändå producerat; kursbekräftelser har gått ut till  de antagna på klickerTRÄNARutbildningarna och vårens kurser är upplagda på hemsidorna. Nja förresten, det är väl inte riktigt klart, men nästan. www.ryrvik.se är väl bäst uppdaterad och resten ska jag försöka göra under eftermiddag.




Av Ann-Louise Ryrvik - 6 januari 2010 19:47


så sitter man här och grinar igen då   . Tittar på Rapport. En vargtik och varghane har skjutits så nu är en kull valpar föräldralösa! Smart och djurvänligt på alla sätt och vis. Det kommer säkert att bli både livskraftiga, sunda vargar av dem.

Andreas Carlgren verkade inte tycka att det var några större problem. Det kommer att utvärderas.... och att det säkert skulle bli vargjakt nästa år igen.

Men vad hjälper det de djur som är skjutna eller föräldralösa nu?


Jakt bedriven av de som värnar om vår natur :-( . Underbart!

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 januari 2010 19:03



Dessa mordiska monster. Vi har sådana nära våra gårdar och nu vågar jag inte gå ut längre. Jag vågar inte heller låta min son gå till skolbussen. Att ha hundarna lösa är ju omöjligt. Tänk om hunden är lös och en älg kommer!!!! Den kommer att ta mina knähundar direkt. Jag kan ju inte plocka bär längre heller! Hela min ekonomi går åt helvete.


Ska dessa vilddjur hindra mig och min familj, bara för att ni älgkramare i Stockholm inte har några???? Nu får ni se ni stadsbor hur vi på landet har det!!!!


Jag tycker vi ska skjuta av hela fanskapet. Vad är det man säger? En död älg är en bra älg!!!!

 

 

 




Med anledning av följande nyhet på  Expressen;


Man skadad i älgattack

En älg har attackerat två personer i södra Stockholm.
En man skadades av älgen.

Vid fyratiden på onsdagen fick polisen larmet.
En älg hade gått till anfall i närheten av Ågesta golfklubb i Farsta i södra Stockholm.
- Den som ringer in har blivit attackerad men inte skadad, men en man är eventuellt skadad, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.
Polisen är nu på plats för att utreda älgattacken.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 


PS. Jag skojar bara hoppas jag ni förstår! Ds.



Av Ann-Louise Ryrvik - 6 januari 2010 16:52











     













  



                                


  

Av Ann-Louise Ryrvik - 4 januari 2010 04:15


men vacker ändå....  

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 januari 2010 21:32

Ibland fascineras och garvar jag lite i smyg åt att mänskligheten är så lättledd. Med lite hipp förpackning och fina ord kan man sälja mycket gammal skåpmat och ren hitte-på.   

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards