Alla inlägg under februari 2010

Av Ann-Louise Ryrvik - 18 februari 2010 18:11


Fick ett bra tips från Kryddan... att testa med en morot på pinne för att få Loke att gå =D. Ha, ha, ha! Jag var ju bara tvungen att prova fniss fniss. Det trodde ni inte va!?!?  Har ni sett något sådant spektakel förut?


Även om det är på skoj, så blir jag lite impad av Loke. Det är första gången jag sitter på honom utanför gården. Grannens shettisston står en bit bort och tittar på oss. Jag har en morot på en pinne som jag sträcker över hans huvud plus att det samtidigt blåser ganska rejält och ramla snö ur träden....               

            Ha ha ha sicken kille :-)!    

 

  

Cazal tycker att vi är konstiga. (Bulan på undersidan av halsen är ett gammalt Lokebett (ett år sen), som har blivit en "bulle". Inte så snyggt, men sån´t är livet...)

 

Skämt å sido så testade vi att gå på grusvägen för att se vad han tyckte om det. Det gick bättre. Vi red en liten bit med täta godis-stopp.

 

  

 

 Loke väntar tålmodigt medans mamma fixar med godisar m.m

 

  


Hoppla, hoppla pållen!

 

  

Nöjda och glada traskade vi hem. (Ville inte sitta på hans rygg, upp och ned för backen, eftersom det var ganska halkigt.)

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 18 februari 2010 08:45


Det är väl ingen hemlighet att jag avskyr vinter. Så mycket så jag t.o.m föredrar regn och rusk. Det kan bero på att jag är uppväxt ovanför Limes Norrlandicus. I Ekshärad i Värmland. Snö från älgjakten fram till april. 30 grader kallt i veckor. Fy! Fy! FY!!!!!

Nu bor man söderöver och hoppas på milda , snöfria vintrar och så har det varit fram tills nu. Vi har haft snö sen strax innan jul. Suck!


Jag har försökt vända snön till något positivt. Tänkte att det var ett gyllene tillfälle att börja sitta på Loke. Sen kunde vi pulsa i snön. Då skulle han inte orka springa till skogs med mig och bocka av mig   .


Hur blev det då? Att sitta på honom är inga problem. Han verkar urnöjd med det och tyvärr verkar han uppskatta det så mycket (hur man nu kan göra det!?!?) att han vaktar mig mot Salle. Den stackarn får inte komma i närheten av mig när det finns risk för att vi ska göra något. 


               


Att GÅ i den djupa snön har han inte alls lust med. Provade att smacka,vibrera med skänklarna, skänkla lite försiktigt, peta honom på baken och då drar han bara ihop sig mer. Fram går han inte. Testade att flytta bogen och det gjorde han... Fast där är det nedtrampat förståss.


Försökte longera honom lite och han ville inte alls. Tänkte att han kunde göra en liten nedtrampad volt där vi kunde rida runt, runt. Han gjorde det, men uppskattade det inte. Jag tror han är så klok att han känner att det är instabilt under honom. Jag ser att det kanar under honom när han går och att det finns "nivåer" i snön som släpper. 

I dag ska jag prova med att rida på grusvägarna som är plogade, så får vi se om han kan gå framåt he he he. Står han still då är det för att han tycker jag verkar så instabil att det är bäst att stå still och bara äta karameller   !


Med andra ord. Snön är ONÖDIG och till fördärv!!! Nu ska det komma mer också....


                        


                      Karamell Kungen!

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 17 februari 2010 19:06

Nu var det ett tag sedan. 5 dagar. Jag har varken haft lust eller ork. Har inte orkat varit på nätet heller. Däremot har jag gjort andra roliga saker IRL.


Det har varit fantastiskt vackert väder idag. Antagligen lugnet före storme. Efter att ha pluggat lite på fm, blev det lite lydnadslek med Puppis. Inkallning med ställande m.m


  

Puppis - den flygande Midälvalandaren

 

  

Ställande. Tja kan nog bli bra så smånin om....

 

Efter lydnadsleken blev det en annan lek. "Kan du hitta den kastade bollen i nästan meterdjup snö" ;-). Jodå, han fixade det också.... Bra det för det är en och annan boll som hamnar upp-i-skogen.


Happy Puppy!Som en rem i snön....

 

  

Trägen vinner. Puppis har hittat den förlupna bollen.

     


Efter att Puppis fått lite qualitytime så var det dags att sitta på Loke.

Loke denna vidunderliga häst.....------------------------------------------------------------------------------------------------

Måste bara berätta om min alldeles enastående gubbe. Jag har varit överdjävligt sur och grinig några dagar och istället för att låta sig nedslås eller svara med samma mynt, så kommer han hem med 10 stora djupröda rosor!!! Kan man nominera honom till Nobelpris i tålamod?


  

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 februari 2010 23:37

Så, då var man hemma igen då. Jag och Eiram har varit på filmkväll i Vara. Det var Birgitta Järnåker som visade utvalda delar ur olika filmer. Bra och intressant. Det väckte en del tankar även om det inte var nytt och även om jag har många av filmerna själv. Dessutom var det lite annorlunda tankar som väcktes hos mig hmmmm....

Ska se om jag kan skriva lite i morgon för nu ska jag ge mig ut och titta till hästarna. Det gäller att prioritera ;-).

Av Ann-Louise Ryrvik - 9 februari 2010 10:05


Har pratat med goda vänner om förhållningssätt och att svagheter faktiskt är inte enbart är av ondo....


Som i mitt fall....

Att vara en obalanserad, okunnig ryttare är inte enbart av ondo, man tvingas att ta det lugnt, vara pedagogisk och tänka efter  !

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Håll till godo med några sommarbilder;


                                           

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 februari 2010 13:18


Tack så mycket Viveca Sparvöga och Katsura!!!!

Två awarder men jag slår ihop dem till en och skickar vidare. Det får man säkert inte, men det gör jag ändå.


  


Att lämna vidare Awarden är en delikat uppgift för mig. Det finns så många bra bloggar och duktiga, trevliga människor. Det är svårt att välja ut sju stycken.

De sju jag väljer är för de är något lite extra och det innebär inte att det inte är fler som är det!!! Gemensamt för dem är också att de uppdaterar ofta!!!!


Ylle; har redan fått den. Men måste ha en till/en igen eftersom hennes blogg är så trevlig, lättsam och mysig! En riktig klassiker! Jag skulle inte kunna göra denna lista utan att ha Ylles blogg med. Det måste man väl få!?!?


Ymer Gusten & CO; Undebar blogg med fantastiska bilder! Härlig blandning och undebart trevligt skrivet.


Kryddan; En blogg som verkligen är fartfylld och spännande! Trots att jag inte orkar med bloggar med mycket text är detta ett undantag. Det är så trevligt skrivet.


Annie och Bandido; Häftig blogg som vågar sticka ut och ta ton. I like! Annie skriver också mycket tänkvärda saker runt ridning och praktiska tips.


Pepino day by day; Här hittar ni många fina bilder på vackra hästar. Tyvärr är inte Cazals pappa Zagal i livet längre men det finns en del andra godbitar.


Allt om hästar (..... for dumies) ;  Lättsam sida med fina bilder och variation.


Maria Y ; Inte lika frekvent uppdaterad som förr. Tiden, tiden. Men Maria är en mycket klok tjej med fina bilder på härliga hästar och mysiga hundar! Här hittar du avgrundsdjupa analyser blandat med lättsammare inlägg.

En award innebär naturligtvis heder, men också förpliktelser ;)

 Du som fått denna award uppmanas att göra följande:

 

A. Kopiera awarden.

B. Länka personen som har gett dig den.

C. Berätta sju fakta om dig själv.

D. Ge awarden till sju bloggare och länka till dem.

E. Lägg en kommentar i deras blogg om att de har något att hämta.

 

Här följer sju saker om mig;

 

1. Är en mångsysslande dagdrivare. En livsnjutare med mycket buller men mindre fabrik.

 

2. Har dykarcertifikat och har dykt med delfiner och drakfiskar. (Drakfiskar är för övrigt mina favoritfiskar...)

 

3. Älskar Lohmanders bearnaisesås. Perfekt att ha i kylen. Står sig hur länge som helst och funkar till ALLT ;-).

 

4. Har följt efter en ko i Indien under en vecka.

 

5. Har löptränat och sprungit flera mil i veckan. Det kan ni inte tro va´!?!!? Jag sprang ofta 1 - 1,5 mils vändor.

 

6. Är aningen morbid och gillar att se operationer, även live.Tittar gärna på crimechannel eller akutprogram.

 

 

7. Har fränder i kräl och groddjur. Eftersom jag hade en terroriserande (mycket älskad!) storebror, så var det min chans att hitta ett kräldjur eller groda. Han var skiträdd för dem och då blev det ombytta roller. Han sprang och jag jagade honom med det stackars djuret i högsta hugg =D.

Det har inneburit att jag också haft sådana husdjur bl.a ormar. Både boa, pyton och majsormar.

 

 

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 februari 2010 20:31

 

Kris och Panik fyllde 12 år igår. Tack Lena för att du påminde mig. Här kommer en bild av brorsorna (och Kompis).


             

           Kris på väg ned, Panik på väg upp och Kompis tittar på.

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 februari 2010 19:54


Lördagslek lät bra fast det var faktiskt snarare fredagslek. I dag har vi haft trevliga gäster så det har inte blivit någon hästgrejande idag.

Det får bli några bilder från igår.


Jag var ute på kvällskvisten med min nya uppsittningsstege. Den är PERFEKT. Man kommer upp jättehögt (bra för kortbenta, korpulenta, osmidiga gamla kvinnor ;-) ) och den är superlätt. Kan inte bli bättre. Jag har lånat den från vår snickarkompis för de är inte helt lätta att få tag på. Jag tror också att den är lagom hög även till Salle. Det är svårt att avgöra nu i snön, så jag får ta ut den och Salle i morgon på plogat underlag och jämföra. Även om man inte har ovanstående egenskaper så kan det vara bra när man ska sitta upp, speciellt de första gångerna, att det sker väldigt mjukt och lätt.


Började med Cazal och några lägganden först. Han är så rolig. Förr trampade han ned sig, nu dimper han rakt ned. Det är inte bara i snön utan jag har sett det även någon gång innan. Ser helt tokigt ut. Pladask med stor häst liksom.


Cazal min lille älskling  


Min vackre, stilige, tiggmule :-).


Jag har passat på att lära honom docka in med sidan. Det förstärks medelst klining. Det är perfekt nu när han fäller och äääääääälskar att bli kliad.Här kommer en liten bildserie; "Salle dockar in till matte på stege."


Bild 1 Utgångsposition        


Bild 2 Matte smiter iväg upp till en stege


  

Bild 3 Matte klättrar försiktigt upp (då den är lite vinglig i snön) medan Cazal går dit.


Bild 4 När matte är uppe är Cazal på plats.


  

Bild 5 Oh, vad det är skönt när matte kliar.

 

 

  Bild 6 Matte lägger tyngd på. Nästa gång blir det nog uppsittning.    


----------------------------------------------------------------------------------------------- Det blev ett par uppsittningar på Loke också. Han är för tålmodig!!!!


Tack älskade häst, för att jag fick sitta på din rygg!!!!  

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se