Alla inlägg under februari 2010

Av Ann-Louise Ryrvik - 5 februari 2010 21:35


....dvs. ung, lätt och smidig :-)! I mitt fall är det mer fråga om att kravla upp och kravla ned trots pall....


Kolla detta klippet och gör om den om ni kan ni :-D!
ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 5 februari 2010 10:02


I går insåg vi att vi var tvungen att ta tag i snöproblemet. Takytan på poolrummet är såpass stor att vi inte vågade låta det vara längre. Vi tyckte oss se förändringar. 

Till saken hör att gubben är höjdrädd, så det blev till att fru Ryrvik

fick kravla sig upp på taket och började skotta. Jag började på ena sidan. Det rullade på fint. Då stod jag på köksutbyggnadstaket som är ganska platt. Sen skulle jag vidare upp på pooltaket. Ha ha ha. Det var OMÖJLIGT och då menar jag OMÖJLIGT att stå på det. Isen var helglatt på plåttaket. Ingen friktion alls. Så jag bara ruschade tillbaka ned på kökstaket. Låg där och skrattade som besatt.  Fick i alla fall ned  den snön jag nådde.


Efter en paus med ett par bananer och lite vatten försökte jag ta tag i andra sidan av taket. Där är fallhöjden inte alls hög. Där finns flera etag. Grannkillen kom och hjälpte mig. Vi kom också på att det var bättre att klättra upp på nocken och sedan skotta oss ned. Det innebar i o f s att vi fick skotta samma snö flera gånger, men å andra sidan kunde man stå på taket så länge det låg snö o is kvar. Eftersom det låg runt nollan så klibbade snön kvar både på tak och skovlar. Tungt! Efter några timmars skottande  var vi klara.


Det kändes enormt bra  att ha klarat av det, och jag hade enormt ont i kroppen. Efter en ytterst varm och lång dusch och sen stöp jag i säng. 

Var ska Puppis vara om inte på taket!?! Det var omöjligt för gubben att få in honom. Han kunde locka honom till dörren - sen tvärvände han och sprang som en rem tillbaka och upp på taket. Vi gav upp. Jag orkade i alla fall inte klättra ned och ta in honom...


Hjälten Jocke, Puppis och jag. Det varken syns hur stort taket är eller hur mycket snö det var, men här är vi nog inne på tredje skottningen av samma snö. Suck!

 


                 

Detta är den lilla drivan utanför köksdfönstret. Stegen står i alla fall stadigt ;-) ha ha ha.                         

Allt är förlåtet! En sådan vintermorgon kan göra att man känner att det är okey att vakna med värkande muskler och oändlig trötthet....

Utsikt från sovrumsfönstret.  

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 4 februari 2010 08:42


Profilbild av Loke har efterfrågats. har kikat i gömorna och mest syns ingenting pga man och pannlugg.

Här är några gamla huvudbilder där man i alla fall ser lite. Kanske ska prova att ta någon idag....

(Det finns förövrigt många bilder på http://www.affirmativ-traning.se . Titta under bildgallerier.)


 


                     

                    Ett litet problem med profilbilder ;-)   

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 februari 2010 21:12


Städade lite på kontoret och hittade dessa bilder från Syd-Afrika. Safari och supervarmt och superspännade.... Längtar tillbaka!

Tyvärr är kvaliten lite dålig då jag har scannat in dem. (Jag har ju dem på dvd någonstans... men var?!? )


Sötgris! 


 

Enda gången jag kände mig ganska orolig. Vad som skiljde oss och noshörningen (som dessutom hade "fru och barn" en bit bort var en grundvattenpöl.  De brukar inte gå i vatten, sa guiden!!!!!! Pick, pick sa mitt hjärta och funderade vem jag skulle försöka preja så att han tog den turisten istället ;-). Vi fick allt retirera också!

 

 

  Första vilda lejonet  och med den lite lejonfrossa! Han struntade gôtt i oss...

 

 

Rejält gap... Skulle kunna göra ont.... 


Pampiga varelser! En natt vi var ute såg vi två giraffer som slogs! Då var de inte så stillsamma....  


Ett annat aningen spänt tillfälle. Flodhästen skrattar inte åt oss!

  

Holy moses va de var stora! Man har ju träffat och ridit på indiska elefanter men dessa afrikanska elefanter ligger i en helt egen liga.... Imponerande!  

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 februari 2010 20:16


                                
                   
                   
                          

Av Ann-Louise Ryrvik - 2 februari 2010 09:17

Det är lite skralt här i hemmet just nu vad gäller kryhet. Vinterkräksjuka och förkylningar i en salig blandning. Blir nog inga nya bilder idag heller av förståeliga skäl. Då får man ta gamla restprodukter i anspråk.


I dagens digitala kameravärd så blir det många bilder. Nästan inga blir något att ha, resten är skräp. Men dessa biprodukter har ändå ett litet värde. Både att de inte är så ordnade och att det blir lite konstiga vinklar och upplägg.

Eftersom nu vissa verkar, förutom jag själv, tycka att Milou är väldans söt så kommer några bilder till på honom. Några bilder som gubben tog sådär i förbifarten. Lovar att det är de sista Miloubilderna på ett tag!


Jag har hämtat Milou-chen och vi är på väg för att leka lite.Best att ta svängen förbi trappen. Där kan ju finnas något spännande!Hmmmm...'


Va? Ropade du?


Jag kommer! Jag kommer!              Talihoo!Sötmule!

 

  

Snuttisponnier som lyssnar direkt får morötter! (Asch, de får morötter ändå ;-) just BARA för att de är snuttisponnier!

 

Nyfiken i en strut.

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 februari 2010 12:03

Måste ju passa på att lägga in bilder nu när "gubben" har haft vänligheten att ha tagit lite bilder på Milou. Det är ju inte så ofta det händer.


Här kommer en liten bildsekvens av "inkallning av liten tjock ponny i halkigt väglag". Hade det varit Casino, min hädangångne shettis, hade ni fått med ingång också men det kan inte Milou än. Ni får stå ut ändå. Inte de finaste bilderna, men dock bilder :-)!


(Eftersom det är djup skarsnö överallt, även i paddocken, så får jag hålla till på parkeringen och grusvägen. Längtar efter våren!)


                              

Jag har lagt lite snaskisar på marken så att jag hinner komma undan och därigenom få möjlighet att göra en inkallning med endast röstsignal.  

  


     

                      

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se