Alla inlägg under mars 2010

Av Ann-Louise Ryrvik - 10 mars 2010 01:15


Attans Loke! Det blev inget med den adoptionen....


Efter några dagars umgänge gick det åt fanders. Loke har verkligen duttat och gullat med den lille. Gnäggat efter honom på nätterna då de varit ifrån varandra och hängt med honom på dagarna. Vi var SÅÅÅÅ nöjda hemma. Jag och "gubben" förundrades över att det gått så bra. Fantastiskt. Så roligt att de kommer så bra överens och så skoj de har tillsammans.


Putte och Loke


Loke och Putte


Jag hade dem under ständig övervakning för säkerhetsskull, så att jag skulle se om det skulle bli något spänt läge. Jag och gubben pratade om att det nog skulle gå bra. De småsprang bredvid varandra och livet lekte. Så skulle Putte göra en sväng, halkar och ramlar. Gissa vem som dök på honom som en bengalisk tiger!?!  Eländes jäkla skit! Gissa vilken tant som snabbt var på plats och bröt??!?!? Som tur är bröt Loke omgående när jag kom instormandes.


Efter en del oro och tillkallande av veterinär m.m så verkar det gått bra. Puttefnask är lite tilltufsad och har en "lårkaka" på halsen där "the Evil" satt tänderna i honom. Ibland är det svårt att förstå logiken i vissa beteenden. En liten pluttig åring som man stått och gosat med i flera dagar....


Nu får Puttefnask repa på sig och sedan är det Junge och Milou som får vara polare istället. Det var ju egentligen den ursprungliga tanken, men det hade varit trevligt om han kunnat gå med Loke och Cazal. Går det inte med en sån liten kille så är nog dessa herrar dömda till ett liv i endast varandras sällskap.

(Så länge det nu varar. Man vet ju inte när hingsterierna blir för kraftiga, de kanske kommer i luven på varandra vilken dag som helst och de inte heller kan gå ihop. Då blir det nog snipp-snapp-snut (kastrering) och så var hingsttiden slut eller möjligtvis enskilt boende... Hmmm den dagen den sorgen.)


Puttefnask verkar trivas ganska bra med att bli extra ompysslad. Idag var Annika här och tog en promenad med honom. (Konstigt jag har många "spekulanter" på honom som kan tänka sig att sköta om honom, adoptera honom eller bara komma och klappa ;-) ). Kan det bero på att detta må vara världens underbaraste lille hingstunge. Bedårande. Hjärtat smälter och man vill bara ta hand om honom. Finns bara ett ord - LJUVLIG!


                     

                   Puttefnask inspekterar omgivningarna.

                    Soptunnorna ser lite underliga ut....

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 9 mars 2010 15:22


Nu har det varit många dagar med en massa hästbilder. Hundarna pockar också på uppmärksamhet och vi har haft en riktigt skön promenad med de små liven. Det blev några bilder och sedan var jag tvungen att experimentera lite. Skulle vilja ha ram runt, men det vet jag inte hur man får. Strunt samma...


 
                                                                  

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 8 mars 2010 10:45


  

Måste du hålla på och ta kort på de där hästarna?!!!? Kan vi inte leka med en isbit istället!!! Snäääääällla!!!!!

Av Ann-Louise Ryrvik - 8 mars 2010 08:51Har fått lite fler bilder från Emelie och jag måste bara lägga in dem.

Stackars er, nu är det MYCKET hästbilder, från att inte ha uppdaterat bloggen på en vecka!

Kanske blir det lite ensidigt med bara bilder på hästar i hage, men jag är själv lite enkelspårig just nu. Jag ska se om jag inte kan skriva något "riktigt" eller kanske något om hund sen i veckan....


                     

                   Loke. Dölehästen är en fantastisk norsk "uppfinning".Cazal. Spanjorerna är inte så dåliga heller med sina P.R.E  Min absoluta favoritbild. Det är precis så här vi har det. Milou ger gärnet, busar och hittar på och jag skrattar!  Världens bästa ponny! <3 <3 <3 Som jag älskar honom!!!!!  
Bachelorgroup.... Hoppas att de inte smider planer mot mig ;-).

 

 

Han är smidig och vändbar den lille.

      Här motionerar han de gamla farbröderna ;-).

 

 

  

Bäst att visa sig liten med den som påminner om min mamma.....  


 

Vågar hälsa ordentligt på farbror Loke nu. Det är bra, för Loke vill att det ska vara ordentligt hälsat. Och tycker inte om att man springer ifrån honom! Kanonkulan.  

Milou gillar att vara på trappen. Där får man alltid en massa gott. Just nu kollar han om det går att "köpa" något genom "luckan". Klart det gick.  

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 mars 2010 20:56


Det blev en massa Lokebilder. Jag kan inte låta bli att ta bilder på honom för han är så fin tycker jag..... Tyvärr hade jag lilla objektivet så de är på håll och beskärda så kvaliten är inte så bra, men han är vacker ändå tycker jag.

             
    


 


   


 


  

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 mars 2010 20:19


Efter en natt isär så fick hästarna träffa varandra igen. Det gick finemang! Jättekul! Tog med mig det korta objektivet - typiskt... Strunt samma.

Jag låter bilderna tala....                         

                        Puttefnask är ett gullegryn.

 

                          

                        Sicken liten snutt


Cazal och Edipo - det låter allt det.... ;-)  


            

             Helan och halvan......

 

          


    

                     

Sötmule! Har ni sett duvan i hans panna?????                               

                             Duvan är ganska tydlig tycker jag....

 


Loke får lite smisk av Plutten....Loke och Puttefnask - kom fint överens idag...

 

  

Så liten och så stor....

 

Rumpgos...


     

Fin svans den nye killen har, tycker Loke.


Nu får det vara NOCK!

 

  

       
Vad gör du ÅNG-LOKE?


                      

              Nyfunna vänner.....

 

 

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 mars 2010 12:47


   Efter att ha blivit bortskämd med Emelies bilder så känns det ganska tarvligt att lägga in sina egna fula. Men det får gå ändå... om inte Emelie har lust att flytta in i annexet och bli husgud så ;-).


Loke ler....

 


Cazal och Loke

 


Peruk-Loke.

 

 

  

BuspojkarKärlek - ett experiment

 


Junge tar det hela med ro..... i alla fall ibland....              

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 mars 2010 01:13


Denna gång menar jag Emelie Lindohf  (Lindohfs foto) !

(Nej Lin, jag har INTE köpt en häst till sen i förrgår ha ha ha ha   . )  

Loke

 

Nej, det är Emelie som återigen har tagit ENASTÅENDE bilder och hon hade dessutom urusla förutsättningar. Brutna revben, djupsnö överallt, fel vinkel, hästar som inte gjorde någonting, matte som stod ivägen och snett.... Ja, det är verkligen ett skickligt verk att kunna få ut NÅGON bild överhuvudtaget under de förutsättningarna.


Cazal

  

Emelie ringde på förmiddagen och var fotosugen. Jag sa att det inte fanns något att ta på eftersom det var avspärrat än hit än dit i hagarna. Hon kom ändå, och tur var väl det för jag morskade till mig och släppte ihop dem igen och denna gång gick det ÄNNU bättre. No hard feelings alls. Jag stod som slussvakt och såg till att det var en storhingst med den lille åt gången, oftast i alla fall. Loke bara nosade Puttefnask över kroppen och såg allmänt godmodig ut. Salle brydde sig nästan inte alls om den lille. Han fick spankulera runt i lösdriftshuset, hälsa på Milou och Junge över staketet och allmänt kolla läget.

Intressant var att i dag höll Puttefnask en låg profil gentemot Cazal. Han t.o.m föltuggade! Sent ska syndaren vakna!


                 

                Puttefnask och Cazal

 

 

Mot Loke såg jag inget föltuggande. Där ville han mest gå undan. Kan man kansk förstå efter hanteringen i förrgår. Däremot GICK han mest iväg och då funkade det fint. När jag sedan såsom grindvakt gosade och kramade Loke var han som vanligt i sättet. Gnuggade mig med mulen. Höll mig i jackan.


                   

                  Lika "hemsk" och brutal som han kan vara när han är det, lika mjuk,

                  gosig och vänlig är han när han är det. Tur att han till 99% står för

                  det goda. 


Jag tror faktiskt att Loke gillar Plutten ganska skarpt. Han ser tämligen förtjust ut. (Undrar om Loke inte märker att den lille egentligen är en kaxig liten skit inunder. Jag ser hur Puttefnask spankulerar kring därute i hagen. Han utstrålar temperament och kaxighet. Stegar iväg... Hmmmm....)


Det blev som sagt inte speciellt mycket ruljans i hagen och jag ville liksom inte uppmuntra "caramba" och "staccato"  heller. Så för att det skulle bli lite show plockade vi ut Milou. När Milou är ute är det alltid show.


Milou övar sina stegringar. Det är tredje gången nu. Han har bra minne!


För att få honom att ta i har jag ökat belöningskvalitén till morötter. Det funkar. Tyvärr riskerar det väl att bli ett diskriminativt stimuli för stegring, så akta er för att ha morötter i fickorna när ni hälsar på ;-).   

Milou


Vackert!!!!!

 

  

Goe lille Tyko.....

 

                  

                Han är rolig. Har fått för sig att man ska trycka upp flemandet

                i mitt ansikte.... Tja, varför inte??!!?

 

-Ooooh. Dags för tandläkare!  

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se