Direktlänk till inlägg 24 april 2010

Bildbomb; Lastning

Av Ann-Louise Ryrvik - 24 april 2010 13:35


Idag var det tredje körningen till hagen. Det har blivit varannan dag pga olika omständigheter. Det har funkat fint och i dag var det i stort sett bara att gå rakt in. Vi gjorde något godisstopp på vägen in men han backade inte ut någon gång eller gjorde något annat. Han stod också helt lugnt och nöjt medans gubben stängde bak och vi körde iväg.
Även idag åkte jag i transporten. Det ger värdefull upplysning hur stämningen är där inne och även hur komforten är. Jag har alltid kört mycket, mycket försiktigt där det är kurvor och guppig väg (men sen dragit på lite mer på rak asfaltväg). Jag fick ändå en tankeställare om hur bra det är att ta det vackert och att man kan alltid göra det ännu mjukare. I dag hade vi hittat ett perfekt tempo och körstil - på Gubben. Synd att man inte kan vara på flera platser samtidigt, men vi har diskuterat kring det så jag vet hur han kör.


Jag kan rekommendera alla att prova på att åka på grusväg med kurvor. Så många jag ser kör vårdslös och har sen å andra sidan hästar som står och slår.... Kanske får man en tankeställare.


Jag såg bl.a idag när körningen i min värld var "perfekt" så var Fnasket helt lugn hela tiden. Tuggade och åt.  Var avslappnad i kroppen. Jag kände likadant.

Och då har gubben KÖRT LUGNT HELA TIDEN! Men ändrat hastigheten från typ 20 km i timmen på grusvägen till 15 och kör noll i svängen. Bara kryper runt.


Jag tror också att de tål mer när de är rutinerade, men när de är nya så är det nog SKITIVIKTIGT att det är EXTREMT behagligt att åka.


Väl framme lastade jag av själv. Jag måste både kunna lasta på och av själv eftersom jag inte kan (och vill) räkna med att jag har någon med mig. Jag vill klara det själv och är någon med som back-up är det bara bra och positivit.


Ger en liten gotta mellan lämöppning och lucköppning...


Jag vill att de ska kunna stå kvar tills jag ber dem backa ut. Här vill jag gå runt och be Fnask backa ut när jag är inne i transporten. (Junge som är valack, cool och gammal låter jag backa ut medans jag står utanför och tar emot.)     


Matte på plats och backandet ut är påbörjat.


Här gick han lite snett ut, men jag lät honom hållas. Ska ställa gubben där nästa gång som ett moraliskt, och fysiskt stöd.       


Det ska bli spännande att se vart det tar vägen, men det verkar bra, lugnt och rätt hittills.

Ut och njut av solen!!! =D

  

Väldigt avslappnad och lugn och tänkte på mat direkt han kom ur transporten.

 

 

 

 
ANNONS
 
Maria Y

Maria Y

24 april 2010 15:28

Ser ju bra ut det där! Vi skulle övat idag, men då var plötsligt stallplan full med främmandee transporter och hästar, för grannstallet hade kurs. Lite nojjig kanske, men jag vill inte att mina hästar ens ska se hur "andra" lastar....

http://cowgirlup.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

25 april 2010 09:06

Super perfecto övning!!! Där har Du huvet på spiken igen, ALLA borde åka med inne i en transport någon gång, sen kommer de att köra på ett helt annat sätt! När jag åkte med min Vhiskur första gångerna upplevde jag det som hemskt bullrigt och stötigt, trodde att gubben körde 120 så när han stannade flög jag ut och vrålskällde, men han sa slokörat att han inte kört över 60... men just start och broms och kurvor är SÅ viktiga att köra som om man hade råa ägg lösa i vagnen... För om man kör så får man hästar som inte har nåt emot att åka... och vice versa!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

25 april 2010 16:22

Vad duktiga ni är du och "putte". "Fnasket" låter lite illa;)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

30 april 2010 10:53

Duktig gosse :)

http://www.dorado.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se