Direktlänk till inlägg 7 maj 2010

Puppis was here - Blå Stjärnan i Göteborg (och Blå Stjärnan står fortfarande kvar :-D...)

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 maj 2010 18:36


I dag var det dags att bege sig ned till Göteborg och Blå Sjärnan i arla morgonstund. Det är inte så långt, typ 8 mil, men det tar TID eftersom det är ett jäkla byggande, grävanden, överallt.  45:an går inte att köra då det byggs hela vägen från Trollhättan och ned och E6:an var knölig i Kungälv. Det värsta är att de försöker provocera mig också, för närhelst jag passerar ett bygge så grejar en lite planlöst och tre står och tittar på.... :-(.


Lin var också med ned och höll oss sällskap. Det var hon som rekomenderat veterinären "Gustav" till mig. I 20 år har jag varit på Solstaden i Karlstad, men nu fick det bli så.


Jag hade tänkt låta Puppis vara kvar i bilen tills det var vår tur, men det var få i väntrummet när vi kom, så vi tog in honom direkt. Han var så duttig.

När han var "tonåring" så var han lite gafflig på andra hundar och när vi miljötränade ökade han i stress. Jag la det på hyllan och tänkte att "det går över"och det verkar ha varit en bra strategi för nu var han riktigt duktig.

(Vila sig i form är liksom min grej   ha ha ha ) Klart man kan ta tag i dem och säga "du ger fan i att mopsa på andra hundar" men det är liksom inte min grej att lägga locket på utan bättre att träna. Dessutom är det ju fråga om osäkerhet och ingen blir tryggare av obehag. 


I början idag så tittade han till på hundar som kom och som passerade, först med en anings kroppslig anspänning, men utan att det löste ut något läte eller rusch, och fick lite korv. Då blev han nöjd och glad. T.o.m. så kom det en liten cairnterrier och vägdes ett par meter bakom ryggen på honom. Inget skall, buff, och han reste sig inte ens utan han satt tyst men gjorde ett litet tyst gnyende som mer "så roligt det hade varit att få hälsa".


Lille Puppismannen. Duttig ponke.


Till en början var det så lite folk och hundar i väntrummet så vi testade lite fritt följ och stegförflyttningar i annan miljö. Det gillade han.

 


 

Precis som Lin hade sagt var Gustav bra. Mycket bra. Han klämde och kände och fick provocera rejält för att få en smärtreaktion och då var det i höger höft. Puppis blev röntgad och den lilla hälta som jag sett för ett tag sedan kom antagligen från hans höger höft (C) som inte är helt perfekt. Det fanns dock inga pålagringar och det var ju enormt skönt. Det blir glukosamin och Omega 3 i fortsättningen plus att vi ska börja simma och gå i blåbärsris. Skönt att det inte var något i ryggen!!!!!

Sen kollade vi hans fläckar i ögonen. Det är antagligen kolesterolansamlingar. Efter som de smugit sig på långsamt så var det bara att hålla koll på kraftiga förändringar.

Sen var det en liten tand fram som var skadad. Den ska vi operera bort nästa fredag. Då är det dags att besöka Blå Stjärnan igen.

Det var skönt att kliniken stod kvar efter detta besök i alla fall ha ha ha ha ha.... och förresten var det några som höll på att riva stället så var det väl jag och Lin =D.


Meeeeeen Lin! Nu får du väl sluta ta kort! Puppis kikar på liten söt hund längre bort.  

(Förresten; Visst är Puppis världens vackraste schäfer!???!??!?!?   )

 
 
Ingen bild

lin

7 maj 2010 19:04

Ja jösses, de trodde nog jag hade rökt på, jag som är så timid när jag är där själv :p
Tror stället står kvar och att ingen sagt upp sig :D
Det bästa är ju att en ORTOPED kollat höften, en kompetent riktigt duktig en :)

 
ylle

ylle

7 maj 2010 19:26

Puppis är självklart världens vackraste schäfer!! Inga tvivel om det! Duktig pojke dessutom...

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Sussie

Sussie

7 maj 2010 20:00

Skönt att få det uträtt...En väldigt Vacker Schäfer;)

http://campino-co.zoomin.se

 
Ingen bild

Lena N

7 maj 2010 21:19

Har en känsla av att om ni ska riva DET stället får ni ta med er nåt värre än Puppis ;o) Fast det ska väl vara Ekshäringen då...

Kramen

 
Ingen bild

LIn

8 maj 2010 07:32

Som AnnLouise skrev var det nog snarare vi som rev stället HAHA....de söta rara schääääfrarna kan inte göra sådana styggelser :)

 
Margareta

Margareta

9 maj 2010 12:25

Din Puppis och min senaste schäfer; Asko - har samma stiliga pappa...
Så bra att det inte var ryggproblem!

http://www.arctoshundskola.com

 
Larsson

Larsson

9 maj 2010 18:08

"..gå i blåbärsris"...hmmm, jag har nog mina aningar men snälla, kan du utveckla det lite?

Svar till "Frågar man inte får man inget veta" ;)

http://www.ymer.bloggagratis.se

 
eiram

eiram

10 maj 2010 08:51

Å va skönt å höra att Puppis verkar bli bra med lightmedikamenter och simning och blåbärsris.Blev kaffe i vrångstrupen innan jag fattade VARFÖR Du va på Blå Stjärnan med Puppis!Phuuu...usch va rädd jag blev och det va ju en himla tur att allt gick bra!!!!Å Jo!!!Visst är han otroligt vacker, och jag gillar verkligen färgen och teckningen :-)
ps. Hoppas Du haft en trevlig helg, ser fram emot inlägg :-) ds.

http://www.langebogard.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards