Alla inlägg under maj 2010

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 maj 2010 23:55


Orkade inte gå bort med hästarna till "hagen långt borta" idag. De fick skrutta runt i trädgården i stället. Det tycker de är riktigt mysigt och det tycker vi tvåbenta också.


När jag skulle greja med hästarna idag fick jag för mig att sätta en sadel på Loke. Jag tog en jag redan hade. Jag ska ha ut en sadelutprovare snart, men jag kunde inte låta bli att bara testa. Lade på den - no problemo. Spände sadelgjorden - no problemo. Tänkte att det skulle nog gå att strutta runt bara lite i den och hoppade upp (nja, hoppade gjorde jag väl inte men jag klev upp på pallen och så på ryggen.) Inga problem med det heller. Vi skrittade runt lite och svängde lite hit och dit efter bästa förmåga. Det gick fint! Vilken snäll och vänlig häst han är. FÖRSTA GÅNGEN och inte en tvekan eller protest. De är allt fantastiskt snälla!


Här kommer lite knäppa bilder från dagen.


Ole, dole, doff... Puttefnask, Junge och Milou


     

Milou shoppar snask i kiosken :-)....

 

 

 

Junge vill också ha...


Junge och Milou


Johan gick in för att hämta mer morötter. Milou kollar igenom fönstret efter honom. 


Nä, nog för att verandan verkar stabilt byggd, men jag är tveksamt att det håller för två hästar....


 

Kanske man skulle lära Fnasket sändande till ruta !?!? :-)


Puppis och Fnasket gillar varandra... Med en viss ömsesidig respekt.

   

Fnasket tycker bra om Johan. Vilken häst gör inte det när det vankas snask...

 

Nu är bitsåret såpass läkt att jag vågar visa det på bild utan att ni svimmar. Det har läkt mycket bra. Skönt med tanke på att sommarvärme och flugor i antågande.  Sen har väl frisyren en del övrigt att önska hi hi...              

Av Ann-Louise Ryrvik - 14 maj 2010 23:31


I dag har världens bästa hovis varit här!!! Jag har verkligen världens bäste; glad, trevlig, snäll mot hästarna, duktig, kommer alltid, tålmodig...ja helt fantastisk. Jag är SÅÅÅÅÅ tacksam.


Ha ha vi har alla vår "problem". Jag har ett lyxproblem. Mina hästar kommer som avlöningar till grinden. Skuttar glatt i grimman, eller går lösa som hundar... MEN när de ska tillbaka in i hagarna igen är de inte lika sugna. Både Loke och Salle spjärnade emot idag.  Ok, det är inte så farligt. Något stopp och så går de väl, det intressanta tycker jag dock är att det är åt det hållet. Jag ser det som en komplimang =D.


Vi har vårstädat ute och eldat både igår och idag. Jag och Puttefnask passade på att kika på elden innan vi gick in för kvällen....


Edipo (Puttefnask) och jag vid vårbrasan. Mysigt!  

Av Ann-Louise Ryrvik - 13 maj 2010 07:52


Regnet och gråheten ligger som ett blött täcke där ute. Undrar vad man ska göra idag. Först såg dagen ut som ett blankt kort men.... nu pluppar det upp allt som ska göras så denna dagen ska nog gå också ;-).




Puppis i uppletande-rutan. Full fart med en puck på högkant.....  

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 maj 2010 17:47

...... på sökträningen i tisdags, hittade jag denna lilla krabaten klättrande i blåbärsriset. Han var verkligen fin. Mycket finare i verkligheten. Medan jag väntade att nästa hund skulle starta upp i banan passade jag på att ta några bilder på den.

Är  det en "bärfis"?






  




  




  

  

        

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 maj 2010 17:10


Här kommer lite bilder från tisdagens sökträning. Det blev bara bilder på Marie och Zhiva för jag hade glömt kameran i bilen på förmiddagen.


Tämligen brant start....



    

   - Sök!

 

 

 

På väg in med rulle....

 

Påvis....


   Tillbaks till stigen med figurant....


   

Zhiva vill ha vatten....

 

Vacker hund!

  


  

 



     


Min praoelev Jenny och Klas matar Zhiva.


Det är gott med leverpastej.


Fikan som är mödan värd! Klas hade med sig citronmuffins och Åse hade med äppelpaj med vaniljsås. Mums!!!!!!

  

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 maj 2010 00:31

I helgen var det P.R.E träff i Seglinge. Det var verkligen urtrevligt med många fina hästar, trevliga människor, vacker miljö och  underar mat.

Sara på Pepino höll i dressyrträningen. Jag bidrog med klickerträning. Först lite teoretiskt och sedan lite praktiskt.


Det är inte lätt att komprimera klickerträning av hästar på någon timme. Det är så mycket man vill förmedla. Så gärna man vill inspirera. Men man får väl hoppas att man sått ett frö i alla fall.


Det som jag känner är svårast att göra sig kvitt är "trickstämpeln". Det är ju så mycket, mycket mer. En livsstil. Ett förhållningssätt ett fantastiskt redskap


Skriver mer senare....




     

Av Ann-Louise Ryrvik - 10 maj 2010 23:17

Idag har det varit en härlig dag med både spår och upplet. Jag har en PRYO elev denna vecka, Jenny, och jag passade på att utnyttja henne som "spårgåare", "uppletsvallare" och "saktappare".

Lin och Ia var på besök. De var jätteduktiga. Om jag inte varit så trött hade jag skrivit lite mer men det får bli någon bild istället...




  



Ia     

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 maj 2010 18:36


I dag var det dags att bege sig ned till Göteborg och Blå Sjärnan i arla morgonstund. Det är inte så långt, typ 8 mil, men det tar TID eftersom det är ett jäkla byggande, grävanden, överallt.  45:an går inte att köra då det byggs hela vägen från Trollhättan och ned och E6:an var knölig i Kungälv. Det värsta är att de försöker provocera mig också, för närhelst jag passerar ett bygge så grejar en lite planlöst och tre står och tittar på.... :-(.


Lin var också med ned och höll oss sällskap. Det var hon som rekomenderat veterinären "Gustav" till mig. I 20 år har jag varit på Solstaden i Karlstad, men nu fick det bli så.


Jag hade tänkt låta Puppis vara kvar i bilen tills det var vår tur, men det var få i väntrummet när vi kom, så vi tog in honom direkt. Han var så duttig.

När han var "tonåring" så var han lite gafflig på andra hundar och när vi miljötränade ökade han i stress. Jag la det på hyllan och tänkte att "det går över"och det verkar ha varit en bra strategi för nu var han riktigt duktig.

(Vila sig i form är liksom min grej   ha ha ha ) Klart man kan ta tag i dem och säga "du ger fan i att mopsa på andra hundar" men det är liksom inte min grej att lägga locket på utan bättre att träna. Dessutom är det ju fråga om osäkerhet och ingen blir tryggare av obehag. 


I början idag så tittade han till på hundar som kom och som passerade, först med en anings kroppslig anspänning, men utan att det löste ut något läte eller rusch, och fick lite korv. Då blev han nöjd och glad. T.o.m. så kom det en liten cairnterrier och vägdes ett par meter bakom ryggen på honom. Inget skall, buff, och han reste sig inte ens utan han satt tyst men gjorde ett litet tyst gnyende som mer "så roligt det hade varit att få hälsa".


Lille Puppismannen. Duttig ponke.


Till en början var det så lite folk och hundar i väntrummet så vi testade lite fritt följ och stegförflyttningar i annan miljö. Det gillade han.

 


 

Precis som Lin hade sagt var Gustav bra. Mycket bra. Han klämde och kände och fick provocera rejält för att få en smärtreaktion och då var det i höger höft. Puppis blev röntgad och den lilla hälta som jag sett för ett tag sedan kom antagligen från hans höger höft (C) som inte är helt perfekt. Det fanns dock inga pålagringar och det var ju enormt skönt. Det blir glukosamin och Omega 3 i fortsättningen plus att vi ska börja simma och gå i blåbärsris. Skönt att det inte var något i ryggen!!!!!

Sen kollade vi hans fläckar i ögonen. Det är antagligen kolesterolansamlingar. Efter som de smugit sig på långsamt så var det bara att hålla koll på kraftiga förändringar.

Sen var det en liten tand fram som var skadad. Den ska vi operera bort nästa fredag. Då är det dags att besöka Blå Stjärnan igen.

Det var skönt att kliniken stod kvar efter detta besök i alla fall ha ha ha ha ha.... och förresten var det några som höll på att riva stället så var det väl jag och Lin =D.


Meeeeeen Lin! Nu får du väl sluta ta kort! Puppis kikar på liten söt hund längre bort.  

(Förresten; Visst är Puppis världens vackraste schäfer!???!??!?!?   )

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards