Alla inlägg under maj 2010

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 maj 2010 23:01

Här kommer några bilder på den lille klickerlusen. Oj va´skoj han är att greja med!!!


Första apporteringsövningen. Här får han lite snask efter att ha duttat på apporten. Puppis är förstås med...  


Här har han tagit apporten ur min hand och jag ska precis ta den igen.


Så här ser en klicker-lus' tiggmule ut =). SÖÖÖT!!!!!!!


Stegförflyttning. Detta var inte den bästa gången. Han har varit rakare, men det var den bästa bilden. På de andra hade gubben missat benen.. ha ha ha

 

...och backandet....  

      

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 4 maj 2010 22:45     

PåskliljorRödhake???

 

 

Rådjur     

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 4 maj 2010 14:38          

Av Ann-Louise Ryrvik - 4 maj 2010 13:39

... är bra. Det blev inget sök idag med tanke på nackförhållandena.

Fick titta på det lilla nära, kring fötterna. Det är inte så dumt det heller, speciellt såhär års.


Tulpan och taggig rosgren...Söta...


 

Pärongren på G

   

Julros  

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 maj 2010 00:45


Om nu gårdagen var underbar så ska ju summan av kardemumman vara lika med noll. Det innebar att i dag har det varit en skitdag.


Började med att jag vaknade på morgonen med illamående, nackont och dunkande huvudvärk. Ropade på gubben som kom med en hink. Vill du ha en tablett? undrade han. Jag är ju paniskt rädd för tabletter. (Har jag ont vill jag veta att jag har ont för jag tror att det finns en anledning till att kroppen signalerar smärta). Nu mådde jag dock så illa att jag sa att han fick ge mig va f-n som helst. Gubben återkom med en liten skum tablett och ett glas vatten. Det klarar jag inte av sa jag. Måste ha något att svälja med. Han kom med ett päron.


Ner kom tabletten i sällskap av en bit päron. Efter trettio sekunder kom tabletten upp igen, även nu i sällskap av en bit päron och annat smått och gott. Blä! Det var bara att försöka surfa över vågen.


Det dumma är att det inte går att ligga - för det gör ont oavsett hur man ligger. Och man kan inte vara uppe för man mår illa och har ont. Man lägger sig tillrätta och det känns bra i några sekunder. Sedan känner man att man ligger illa och får ändra läge. Skönt i några sekunder och sedan får man ändra igen. Till slut hittade jag dock ett läge där jag kunde domna bort och kvicknade i först vid lunchtid.


Gubben meddelade då att jag kunde ta det lugnt. Fnasket hade kommit ut till sin hage och fått vatten och hö. De handra hästarna hade fått vatten. De har ju fri tillgång till hö. Skönt! Så var det till att dröna vidare.


Frampå eftermidagen piggade jag på mig lagom till det fina vädret hade förbytts till gråkallt. Det blev mest sporadiska engagemang i försök att läsa och slötittande på dålig TV. Hollywoodfruar och Top Model... Suck!


På kvällen blev det ännu mer TV och hemsk TV! Då råkade jag få syn på SVTs Vargkriget. Så vidrigt! Så fruktansvärt! Så förkrossande! Så gräsligt!

Det finns inte ord för så hemskt det var! Konstant gråtande i en timme.... För er som inte såg det så handlade det om den organiserade illegala "jakten" på varg. 


Jag är som jag förut sagt inte emot jakt som sådan om den bedrivs schysst och djur slipper onödigt lidande. (Jag har själv jägarexamen.) Jag kan också förstå att många är emot varg. Absolut. Jag kan t.o.m drista mig till att förstå att folk tjuvskjuter vargar, även om jag själv skulle tycka att de eventuella problem som de åsamkar borde kunna gå att lösa på annat sätt. Men vad jag ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG kan förstå, förlåta eller på något sätt tolerera är när man medvetet skadar djur så de PLÅGAS IHJÄL!!!! Att med berått mod skjuta ett djur med helmantlat skott i buken så det tar flera dygn att plågas ihjäl! Att lägga giftiga växter i köttfärs blandad med glasbitar så att glaset ska skära sönder magen och giftet ta sig in i blodet! Att ha vassa pinnar sammansnörda med ulltråd i köttbitar. Där pinnen viks ut när ulltråden förstörts av magsyran och att pinnen går igenom tarmarna så vargen dör i tarmvred (något som sägs vara utav de plågsammaste dödsorskaker som finns)! O.s.v


Att det strök med rovfåglar, rävar, grävlingar och en och annan jakthund i samband med utlagt gift och glykol var ett pris man fick betala för att ta en "grådjävul".


Man sa att man tyckte det var bra att inte vargen dog direkt, för när den var dödssjuk så gömmer den sig så skickligt och då slipper man bränna kropparna. Ingen hittar dem ändå.


Att människor kan vara så djävulska!?!??? Att samma människor kallar sig djurvänner?!?!??! Hur i helvete går det ihop! 

Det finns ingen, varken människa eller djur som förtjänar en sådan plågsam död oavsett vad man gjort. Inte ens dessa människor som åsamkar andra ett sådant lidande gör det!


Vargen har en drift som heter äta för överlevnad. Vad dessa människor har som drivkraft att döda vargen är i alla fall inte det. Om det inte är ren och skär onska så är det i alla fall allmänt hat (och utanförskap samt vanmakt om jag ska försöka vara förstående). De pratade om demokrati... Detta är i alla fall inte det.


Bland dessa maskerade män med förvridna röster hörde jag en nordvärmlänning. Jag kan inte annat än SKÄMMAS!!!! Påminner om medeltida häxprocesser där pöbeln går man ur huse för att tortera någon som får klä skott som "orsak till allt ont". Ku klux klan är också en variant. Antisemitismen... Det känns som att det är ett hat som måste ut och i detta fall är det vargen som är utsedd.


Hur kan man komma tillrätta med detta? Dessa personer är organiserade på ett sätt som gör det svårt att komma åt plus att ingen vågar vittna eller säga emot. Mycket förståeligt med tanke på det tydligt uttalade hotet i slutet: Om någon försöker stoppa oss kommer det att gå likadant med dem som det gör för vargarna....

Jag skulle tro att en stor summa pengar för att få reda på djurplågarna, kan få dem att börja tjalla på varandra, vilket nog enda sättet.Av Ann-Louise Ryrvik - 1 maj 2010 17:40

Oh vilken härlig dag det har varit. Först en skön sovmorgon med lite extratid i sängen tillsammans med sonen och kollande på Svampbob och Fairly Odd Parents. Sen en sen, god frukost. En härlig dusch och sedan en hel dag med djuren.


Först lite klicker med Fnasket. Han är enastående snabb att förstå och han verkar verkligen gilla det. Klossen, ingångar, stegförflyttningar, apportering. Första dagen med apportering och vi kom till gripandet. Jag läste på en blogg att lusitanon är hästvärldens bordercollie och det stämmer nog väl det. Känslig, arbetsvillig och smart.


Det blåste rejält och därför tänkte jag passa på att träna lite med hästarna i paddocken. Nyttig träning. Det var dock ingen av dem som brydde sig det minsta .


Jag började med Junge. Det var första gången i paddocken sedan han var konvalecent. Det gick fint. Han var lugn och väldigt följsamt. Kul. Det beror med stor sannolikhet på MIG. Jag hade inga förväntningar, inga krav, inga ambitioner.


Milou longerades och sedan klickade jag lite på stegringar och sedan fångade jag en mun på väg mot gäspning. Skitkul.  Han förstod det direkt och kunde särskilja rörelsen gäspning utan att blanda in flemandet. Imponerad som så många gånger förr hur snabbt de kan ta en sån liten rörelseantydan och "stanna kvar i den" (dvs bjuda på den igen och igen)


Loke var urmysig idag. I dag var första gången jag kände att jag red. Förut har det mest varit sitta och något steg. Idag gick han fram och jag kunde börja svänga lite på honom också. Roligt var att det då kändes himla stadigt och fint att sitta barbacka. Inte alls otäckt och "vobbligt".  Det finns hopp. Dock må man beakta att det är bara skritt vi snackar om :-),


Sist ut var Cazal. Han blev också longerad. Fokus idag var att vara lugn. Han är ju rejält pubertal och när han travar måste han bara kasta runt på huvudet. Han slutade med det och gick riktigt fint. Prioriterade och förstärkte lugn. Halt - skritt - halt -skritt - trav - skritt- halt - skritt - trav -galopp - trav o.s.v men med lugn.

Sedan fick han förståss ligga och sitta lite. Han älskar verkligen att sitta. Det beror naturligtvis på att belöningsfrekvensen och belöningskvaliten har varit hög där.


Nu ska jag fixa lite käk och sedan ska jag träna lite med hundarna också. Johan och hans kompis håller på att värma upp honom därute hör jag. Det är ett jäkla liv =D. 


Ha en trevlig kväll!!!!

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se