Alla inlägg under juli 2010

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 juli 2010 11:00


Idag var det dags för världens bästa hovis att komma och fixa med Milous fötter. Han hade sprungit av sig några skor. Jag hämtade hem honom i god tid innan.  Vi höll på att städa i förrådet och det stod grejer överallt. Det roliga med Milou är att han har noll rädsla men 100% nyfikenhet. Upp och i allt! Oavsett om han river ned grejer med dunder och brak finns inte en tendens till bekymmer.


Det var en jättevarm morgon och jag fick då iden att här ska schamponeras.  Det var länge sedan sist. Fram med  hinkar, slangar och schampo. Han är sååå cool den lille ponnyn. Bara att med fullt tryck på slangmunstycket blöta ned honom och sedan schamponera och spola av med tryck. Det var nog riktigt skönt att bli nedkyld. Han såg riktigt nöjd ut.


Sedan var det dags att riktigt reda ut man och svans. Lite Firefox gjorde susen för utredningen.  Han fick också en riktig insprutning och borstning av Ultrashield. Det var mao en riktigt fin ponny som hovis kom att sko idag.


När hovis var klar tog vi lite bilder. Passa på medans han är hyfsat ren.Och tur var väl det. När jag släppt honom i hagen tog det ca 30 sekunder innan han hittade den dammigaste jordytan i hagen och rullade. På ytterligare 10 sek hade han förvandlats från hyfsat ren "stilig springare" till "skithög", helinpackad med fina, torra lerpartiklar :-( . Tur är väl att jag egantligen inte bryr mig om huruvida de är piffade och puffade. En skitig häst är en glad häst. Rena hästar är till vår glädje. Och att ett par timmars arbete ödeläggs på 10 sekunder är inte heller speciellt motiverande att upprepa det beteendet .....


Tyvärr är väl bilderna sådär.  Jag hade tänkt ta några riktigt nica bilder i hagen, men av förståeliga skäl hann det aldrig bli några. Ni får hålla tillgodo ändå....


Milou - renare än vanligt. (Ursäkta "dongen".... Fast man kan se det positivt. Uthängd "dong" är ju ett tecken på avslappning  =D)  


Lille söte ponnyn....


   

Stjärnsunds Milou


Vänta bara tills jag får chansen att rätta till de här fjollerierna... Blääääää....Skulle försöka ställa upp honom och gubben skulle ta kort. Han hade dålig koll på VAD man skulle ta kort på så när han stod ordentligt - no kort. När vi höll på att meckla - kort. På denna bild står han ju som en påse skit, men han är söt ändå....   Här kan man ändå se hans tykna, kaxiga, underbara, rättframma attityd. 

 

  

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 2 juli 2010 20:42Det kan vara svårt att få skärpa när man fotar Puppis, det går lite fort.... Här kommer han med en puck....

 


Fullfart ut med svansen i vädret....

 


Sprutt o hopp i riset....Boll på näsan...           

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 2 juli 2010 20:11

.... de otäcka "bitarna" är här. Dessa odjur som jagar hästarna och hugger stora köttstycken ur dem.... Nja, så farligt är det inte i alla fall än. Jag sprayar efter bästa förmåga. Det verkar som det är Loke som är den stora läckerbiten. Han sticker dock in i lösdriftshuset och är där mest hela dagen och kommer ut först på kvällskvisten.


Otäcking bild 1

 Otäcking bild 2

 
 

Otäcking bild 3

  

  

Otäcking bild 4

  

Bild fyra gillar jag. Det är efter att han har stiftat bekantskap med flugsmällan. Usch, nu låter jag väl inte som en djurvän... men det finns gränser.


Jag måste bara berätta om en kompis. HON är verkligen en djurvän. Hon räddar stort och smått, trots dåliga odds och nästan in absurdum. Faktum är dock att hon lyckats rädda flera små liv. Liv som jag dömt ut och där jag tyckt att det varit bättre att förkorta deras lidande på ett eller annat sätt.

Toppen var nog när hon såg en halvmosad myra släpas iväg av en annan myra. Vad tror ni hon gör? Hon försöker sära myrorna för att rädda den skadade. Hon försöker att väldigt försiktigt dela på dem fast de höll krampaktigt i varandra. Tillslut lyckades hon. Det visade sig dock att den myran hon skulle rädda ändå var så skadad så det inte var något att göra. Då "avlivade" hon den (eller kanske var det sambon som gjorde det, då jag inte vet om hon är i stånd till en sådan mordisk handling...) Ha ha ha =D. Jag älskar henne!!!! Vi brukar reta henne om att tänk om det var myrambulansen som var och hämtade den sjuka myran för att den skulle få vård och transplantation... he he he


En annan gång stod hon och grälade om mördarsniglarna som har intagit hennes trädgård och förstört både det ena och det andra. Eldade riktigt upp sig. När vi går upp på altanen kryper där en sån liten stygging. Hon spänner blicken i den och ser ut att kunna döda den med närmsta tillhygge, så illa tycker hon om dem.... och utbrister; -Men va fan! Jag kan inte ens döda en mördarsnigel!!!!!!

  

Kan man annat än älska en sådan människa!?!? :-)

          

Av Ann-Louise Ryrvik - 2 juli 2010 19:48


Äntligen, äntligen blommar rosorna. Ja, några har ju blommat innan som Poppius, Frûhlingsduft och geranium. Nu börjar det pluppa upp lite blommor här och där. En del tror att jag har en fin trädgård. Det har jag inte. Det är ogräs här och där, och lite skruttit här och var. Det gäller dock att se det sköna i det fula. Det bra i det dåliga. Det är som det är i det övriga livet.

Dock ska jag ta ett tag med trädgården i veckan. Gräva ur, lägga i ny jord o.s.v Det ska göra gott.

Håll tillgodo med några av mina guldkorn just nu.


Felicia


  

Ett jättekungsljus... Verbáscum olýmpicum.

 

Mörk ros som jag inte kommer ihåg vad den heter just nu.


     

Den gör sig bra tillsammans med rosa och lavendel...


Mammas gamla bonnpion som jag tagit med mig från Ekshärad. Här tillsammans med en malva.


Jag verkligen ÄLSKAR pioner!

Pioner, rosor, liljor och fingeborgsblomor mmmmmmmm....    Mer pioner....

 

Aicha  

 

  

Puppis och jättekungsljuset....

       

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 juli 2010 00:45


Vår granne har fått ett nytt föl idag. När jag och gubben var på väg hem ifrån ett ärende visade det sig att Johan var hos grannkillen där de fått ett alldeles nytt litet föl. Det var bara ett par timmar gammalt.

Såå liten. En liten shettistjej.Ett nytt litet föl hos grannen....
Så söööt!


 

Lite darrig på benen och lite trött....


     Snutt

Snutte....

   

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 juli 2010 00:30


Jaha så har då ännu en dag gått. Det har varit full fart idag (också).

Jag träffade Lin och Ia på klubben och vi passade på att lägga lite spår åt varandra. Det var inte så långa men det gjorde inget då det var ganska varmt plus att Puppis har fullt upp med Diva som höglöper hemma.

Trots störningar på hemmaplan var han ok på plan och i skogen.


Vi la en plats också och de låg som ljus. Det ser hoppfullt ut för det verkar som att Puppis verkligen vill ligga. Att han tycker att det är ett trevligt moment. Hoppas verkligen att jag kan bibehålla det framöver.


Några bilder från dagen då Lin och Ia spårar;


Lin lämnar inget åt slumpen. Klart man ska ha samma färg på shorts som på sin spårlina =D! ha ha ha!


Ia spårade jättebra. och här var det pinne!        

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se