Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Snigelträning

Av Ann-Louise Ryrvik - 31 augusti 2010 23:00


Eftersom varken Puppis eller Lin´s Ia får härja så tänkte vi spåra lite spår på grus. Förr, med Kiro och Essie, spårade jag en del på grus och asfalt men med Puppis har det inte blivit av. Kanske av förståeliga skäl ;-).


Jag träffade Lin på förmiddagen och vi gav oss ut i skogen och till ett område med en bred grusvägskorsning. Provade att lägga lite "korv-o-klack" fast det var fiskgodis och klack. Kunde väl redan då ana att det inte skulle gå....


Ut ur bilen och han tänkte antagligen bara "sök, sök SÖK" Näsan var aldrig under vädringsnivå. Att visa honom spåret och godisarna som låg där var heller inte lönt. Han ville inte ha godisarna! Sån är han alltid när han tror och hoppas på "riktig" träning och belöning - dvs. springa som fan i skogen och få bollar i snören eller kampskinn.


Efter en stund doppade han dock ned näsan i gruset, spårade någon meter och hittade min lilla skogspinneapport på 3 cm.


Jag hade lagt ett till men han såg mest ut som "Varför står vi här för när vi ska ut i salladen?!???!" Han gjorde värsta rycken ut mot skogen och försökte släpa dit mig när han kände av spåret därute (Vinden hade snott och han fick en känning av spåret som blev en bit bort i skogen när jag gick tillbaka)


Lin lade till Ia också. Ia spårade på bra hon. Hon har fördelen av att vara aningen lugnare och mognare och hon vill ha godis.


     

Ia spårar


Lin och Ia     


I skogen där vi var, fanns värsta fina sjön. Lin brukar vara där med Ia så hon får simma och får gå i vattnet för att stärka hennes bakben (som är spastiskt). Det fick hon göra nu också. Det syns så väl att hon älskar det!


Ia trampar i vattnet...  


Plask, plask och vattendrick...  




Vackra Råbäckens Ia


 

Puppis fick också bada och simma lite. Han fick testa att gå på den långa bryggan också, vilket han tyckte var spännande.

Vi grunnade lite på hur vi skulle göra sen och Lin kom på att vi kunde åka till en fotbollsplan i närheten. Det skulle säkert vara lättare för Puppis.

Vi drog dit. La var sitt litet spår. Jag lade på kanten av planen där gruset inte var jättelöst och där det stack upp några grästofsar emellanåt.

Det var skillnad. Nu tänkte han inte alls sök/spring på samma sätt och han kunde doppa näsan och följa spåret riktigt hyfsat. Den här gången skippade jag godiset - som han ändå inte ville ha, och la bara en liten pinne som slut. Som belöning för detta fick han hålla i en tross litegrann, men inte springa och härja.


Här kommer lite "actionbilder";










              

Bakändan vill springa framåt......

 

....och framändan får bromsa... =D








Det är ganska okey  bara man får hålla lite. Fast det är klart att en rejäl lek hade ju varit att föredra.


- Nu kommer hon dragandes med mat igen!!! Jag vill inte äta! Jag vill leka! tycks han tänka, men släpper ändå och tar en karamell pliktskyldigast.                  

 
 
Ingen bild

Lin

1 september 2010 06:50

Åhh vilka fina schäfrar vi har :)
Ville ta bilderna, men det gick inte att kopiera dem nu när de blev större då man tryckte på dem.

 
Ingen bild

Jenny

1 september 2010 08:51

Han är ganska söt den lille herren! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards