Direktlänk till inlägg 3 oktober 2010

Skrädmjölsdrömmar och andra drömmar...

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 oktober 2010 07:31


Godmorgon där ute! Söndag morgon och jag måste ändå skutta upp vid 06.00

Men det är inte så tokigt det heller. Pink på Spotify. Nybryggt kaffe och skrädmjölsdrömmar som jag bakade igår kväll.... Jummie!


Ja, kan ni tänka er. Jag bakade igår. Det är ju inget som jag vanligtvis gör men en liten önskan har smugit sig om att kunna detta. Tänk att kunna baka ett eget matbröd som GÅR att äta!!! Tänkt att kunna baka kanelbullar som inte blir som KASTSTJÄRNOR!!!!  Sista bakförsöket med jäst har nog 10 år på nacken, pga alla krossade drömmar...


Jag och Prinsen var och shoppade härromdagen. Han skulle på födelsedagskalas och skulle ha present. Pappa jobbade så det var bara för "Fantomen" att klä sig som "Mr Walker" och ta sig ut på stan ;-). Vi gick förbi en bokhandel och skuttad in där. Jag älskar böcker, anteckningsblock, pennor, pärmar och sånt. Där hittade jag en bok som hette ENKLARE BRÖD - recept på knådfria bröd med och utan surdeg av Martin Johansson. Detta måste ju vara boken för mig!

Hela boken byggde på att röra  ihop. Vänta tills dagen efter och sedan skjutsa in det i ugnen - voilá! Perfekt! Den fick förståss följa med hem.


Som uppvärmning bakade jag dock skrädmjölsdrömmar. Skrädmjöl - ett barndomsminne som heter duga. Skrädmjölsvälling var och varannan frukost. Nävgröt hos morfar..... Jag har bakat tekakor av skrädmjöl någon gång i stenåldern, men det blev sådär. Nu testade jag drömmar. Mmmmmm..... drömmar är alltid gott, och skrädmjölsdrömmar var supergott!

(Appropå drömmar.... Fingers med Pink på Spotify ;-) moha ha ha ha)


Morgonfika                    




Efter uppvärmningen med drömmarna gjorde jag en deg ur boken. Durumbröd! Den har stått över natten och befinner sig just nu i ugnen. Spännande! Ser faktiskt ut som att det kan bli ett bröd....


  





I väntans tider....

 

Den största drömmen just nu är att Puppis ska bli frisk och fräsch igen. Tänk om han kunde bli så bra så att han kunde få härja som han vill.

Tänk om han blir så bra så vi kan träna sök.... Tänk om han blir så bra så vi kan tävla!??!




           

Världens bästa och vackraste Puppis!



 
 
Ingen bild

Lin

3 oktober 2010 08:11

Vilka vackra bröd och vilken vacker HUND han är...fast i mina ögon är han fortfarande en liten plutt :)
Jag tror på operationen och vi får bara hoppas att det blir så bra att ni KAN TÄVLA!!!!!!
Korsbandsoperationen på Ia lyckas till 90%..man måste ju på nåt sätt TRO att man hamnar på de 90%, annars kan man ju ge upp liksom.

Rehab och träning sen, så blir Puppis stark och fin i kroppen, det tror jag verkligen!!!

 
MariaY

MariaY

3 oktober 2010 08:59

Håller tummarna!

http://cowgirlup.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

3 oktober 2010 11:29

Testa skrädmjölskakan som också finns på recept på påsen! Som en sockerkaka men hur mycket godare som helst!

http://klingemaden.bloggagratis.se

Ann-Louise Ryrvik

3 oktober 2010 12:48

Sedär du! Det måste jag testa!!!

 
Kim

Kim

3 oktober 2010 13:42

Näää nu blev jag såå hungrig!
Har aldrig hört talas om skräddmjöl.
Undrar vad det heter på spanska ;-)))
Nu kan du göra en riktigt god macka!

Puppis med all sin glädje kommer göra allt för att komma i gång igen efter operationen, ha tillit :-)

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

3 oktober 2010 15:36

Hola!
Det är nog en värmländsk uppfinning :-). Stenmalet fullkornsmjöl gjord av rostad havre.
Barndomsminne. Är ju värmlänning från början. Eller förresten en gång värmlänning, alltid värmlänning.... =D

Brödet gjort på durumvete blev jättegott!!! Och det är redan slut förståss he he. Första brödet jag gjort som gick att äta. Fantastiskt.

Tack å tack!!!

 
eiram

eiram

3 oktober 2010 15:52

Fy satan va hungrig jag blev när jag såg dina bakverk!!!Akta Dig så jag inte kommer å våldgästar och äter Dig ur huset....Glufs va gott det såg ut! Jag baka bullar en gång och då kom brorsan på besök och undrade vem jag tänkte mörda...med tanke på vapentillverkningen...hmmm...Jag personligen tycker det är gott me lite tuggmotstånd...kanske inte så mycket bara ;-)

http://www.langebogard.se

 
Ingen bild

Lena N

3 oktober 2010 17:18

Hav hopp vännen! Jag har ju gjort ett liknande ingrepp på Udda som du kanske minns, och tävlar gör vi ju!

Kramen

Ann-Louise Ryrvik

3 oktober 2010 21:41

Ja, just det!!! Det har du rätt i! Det var ju tröstefullt!!!! Gött!

 
ylle

ylle

4 oktober 2010 06:42

Det där brödet ser supergott ut! klart att Puppisen blir helt återställd!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

4 oktober 2010 13:53

Skrädmjöl doftar så makalöst gott. Jag använt lite i surdegsbröd för att höja smaken.
Ska prova drömmarna.
Håller tummarna på din vovve.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

4 oktober 2010 15:07

Ja jag är ny i bakeriets värld... Men det är himla gott med nybakt bröd. Ska prova att stoppa lite skrädmjöl i surdegsbrödet jag tänker prova på. Mitt tredje matbröd i livet =D. ( Om man bortser från tekakor vid nåt tillfälle och scones...)

Tack!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards