Alla inlägg under oktober 2010

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 12 oktober 2010 13:12


Alla som känner mig vet att jag är svag för Pink och för Queen. Här kommer en fin kombination; Bohemian Rhapsody med Pink!

Nummer ett är förstås fortfarande Freddie Mercury men sen är det väl bara Pink som klarar att sjunga den. Pink är ju snyggare också :-).


ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 12 oktober 2010 09:32


Usch och fy! Jag gillar inte höst och ABSOLUT inte vinter. Hösten i sig är väl ingen fara, men att det är en förebådan om kommande tider bestående av mörker och ännu värre SNÖ!   Att veta att man har många eländesmånader framfören gör inte att man blir på bättre humör.

Ännu är dock hösten lindrig och det är himla fina dagar även om det är kallt på natten. Att sitta i köket och titta på när dimman lättar är ju ändå ganska fint.

I övrigt rullar allt på. Jag ska ut och ta en sväng med hästarna så snart temperaturen blir dräglig. Under tiden roar jag mig med att fixa med sociala medier :-) och planering. Djuren gör också sitt bästa med att pigga upp mig. Söta Kompis flirtar med mig. Han är bedårande den lille kissen...


              

Av Ann-Louise Ryrvik - 9 oktober 2010 19:10


Nu sitter jag på ett hotellrum i Lund och slappar. Fast faktum är dock att det blir tråkigt det också efter ca en timme. Då får man hitta på något att göra. Typ skriva på bloggen, fast man egentligen inte har något att skriva. Man kan ju inte gå och lägga sig halv åtta heller....


Dagen har i alla fall varit bra. Ett trevligt gäng damer med lika trevliga hundar. Livet är lätt då.  När vi var klara så fick Puppis lite qualitytime också. Han verkligen älskar Eslövs BK och vet precis hur han vill ha det när han är där =D. Vi grejade lite med hans tanke vid framförgåendet/framåtsändandet. Han gör det visserligen så det fungerar, men det är inte som jag vill ha det. Testade att shejpa om huvudet vid ligg (eftersom han har fel association vid stå. Han fryser huvudet rakt fram men inte rakt framför mig och ni förstår hur jag menar.) och sedan föra över det till stå och det kan nog funka.


Sen bar det av till hotellet Scandic Star i Lund. Jag har bott det förut och det är bra och funktionellt. Tyckte de var lite gulliga när det knackade för en liten stund sedan och en kille stod där med en hundsäng, hundkex och en vattenskål. Urgulligt! Korgen var ju inte dimensionerad för Puppis förståss, men killen ville gå och hitta en i rätt stolek. Det behövs dock inte - han sover i  sängen ändå, fast det kunde jag ju inte säga :-).  Sa att han sov på golvet. Egentligen är det sant också. Han hoppar upp, gosar och sedan hoppar han ned och lägger sig på golvet ändå. Det blir nog för varmt och trångt i sängen.


Nä nu får det nog bli en liten promenad med Puppis istället....

Trevlig kväll på er!


Lupiner är bra. De ger sig inte fast det är höst...  

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 oktober 2010 20:02


Fick en fråga om Fanskets duva. Hittade ingen riktigt bra men här är en som man med lite god vilja kan se....

  
Plus några andra gamla bilder från mars....

       

Av Ann-Louise Ryrvik - 5 oktober 2010 22:36


Så var det då tisdag igen. Tisdag är ju sökdag egentligen men det blir det ju inget med med tanke på Puppis och hans rygg. Å andra sidan går det att fylla den dagen också utan några större problem.


På förmiddagen kom världens bästa hovis och skodde o verkade fyra av fem. Milou är i en egen takt. Han fick sina fossingar omsedda för två veckor sedan.

Först ut var Junge. Älskade gode Junge. Han står som ett ljus och slickar hovslagaren i nacken emellanåt =D.


Efter Junge var det Fnasks tur. Det var andra "riktiga" gången för honom hos mig. Första gången tittade hovis på honom bara. Vi ville inte greja alls eftersom han inte ville släppa till benen och var allmänt orolig.

När jag köpte honom var han nyskadad (hade varit på rymmen och skurit upp ett jack i karleden). Han hade varit sydd och dagen innan jag hämtade honom hade man tagit stygnen. Sen kom han hem till mig och blev tilltryckt, manglad, tumlad och biten i halsen av Loke. Varit inlagd i Skara där man fått brottas med honom för att fixa med såret.


Det var mao inte läge. Ingen fick närma sig bakbenen, speciellt det som varit skadad. Kom man bakom bogen sparkade han. Jäklar vilken träffsäker liten kille! Snabb och smidig - kabong - benet åker ut -  rakt i magen oavsett var man befann sig. Inte hårt men "perfekt" för att visa att han var kapabel.


Nu är ju inte jag människan som vill "visa vart skåpet ska stå" utan mer en "visa att jag går att lita på och är ofarlig" så jag gjorde ingen affär av det. Jag väntade lite med att greja med fötterna tills han fått bättre förtroende för mig.

Hittills verkar det vara en god strategi.


Gång två, första riktiga gången, fick hovis lyfta hovarna och fila på dem medans Fnask fick godis. Han hade Junge med sig som sällskap då. Idag stod han avslappnat och hovis kunde använda tång och fila. Perfek! Dessutom utan sällskap av annan häst. Inte utan att matte var ganska nöjd.


Fnaskets lilla vackra "duva" som han hade i pannan syns inte längre. Lite tråkigt är det att han vitnar, fast å andra sidan "en bra häst har ingen färg" =D.  


Tredje ut var Cazal. Nu fick Gubben rycka in, stackarn. Han fick hålla Milou så att Cazal kunde se honom. Jag tror det hade varit svårt annars. Salle har ett stort behov av att vakta Milou mot Loke, även om Loke är kul-lös numer och inte verkar vara så benägen att döda längre. Salle minns nog för han passar Milou som höken. Ställer sig emellan om  Loke och Milou hälsar. Kommer som en projektil om det är några oljud dem emellan. Ganska intressant faktiskt. Dessa två jämnåriga hingstar är faktiskt som två tumar i samma.... ja ni vet vad. 

Salle stod snällt också och lät sig verkas. Han är så vacker, så mild och så överjordisk.


Sist ut var Loke. Han är rolig. Han hjälpte inte till att lyfta benen alls. Hovis får lyfta upp dem. Inte förrän fjärde benet, då började han bjuda till =D. Skönt nu blir jag varm i alla fall, sa hovis. Å andra sidan så håller han benen stilla.

 Han är skön min hovis och jag är så tacksam att jag har honom. Han är så lung och tålmodig och det är därför som mina hästar också är så snälla att verka och sko.Sen blev det en liten hundpromenad. Puppis ska ju egentligen" koppelrastas på golfgreen" enligt ordniation. Jag tullar lite på det, fast försöker begränsa trappor, hopp in och ur bil, inga bollkastningar eller allt för vilda härjningar med Johan. Ibland får han springa lite som på bilden nedan. Han blir så glad då.... bara lite, lite...
På kvällen var det styrelsemöte på brukshundklubben. Det var ett tag sedan jag var upp, eftersom jag varit lite off på hundfronten. På klubben var det fullt av folk som tränade. Flera kurser var igång. Kände hur det knep i hjärtat. Jag vill igång igen. Hoppas operationen och rehabiliteringer går bra, för då är vi på´t igen till våren.


Här kommer en liten film som jag hittade hos en kompis på facebook.  Inget fel på ryggen på denna i alla fall. Charmerande!!! Njut!!!


Av Ann-Louise Ryrvik - 4 oktober 2010 23:45


Var bara tvungen att lägga upp detta gamla YouTubeklipp. Undebart roligt tycker jag =D.

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 oktober 2010 07:31


Godmorgon där ute! Söndag morgon och jag måste ändå skutta upp vid 06.00

Men det är inte så tokigt det heller. Pink på Spotify. Nybryggt kaffe och skrädmjölsdrömmar som jag bakade igår kväll.... Jummie!


Ja, kan ni tänka er. Jag bakade igår. Det är ju inget som jag vanligtvis gör men en liten önskan har smugit sig om att kunna detta. Tänk att kunna baka ett eget matbröd som GÅR att äta!!! Tänkt att kunna baka kanelbullar som inte blir som KASTSTJÄRNOR!!!!  Sista bakförsöket med jäst har nog 10 år på nacken, pga alla krossade drömmar...


Jag och Prinsen var och shoppade härromdagen. Han skulle på födelsedagskalas och skulle ha present. Pappa jobbade så det var bara för "Fantomen" att klä sig som "Mr Walker" och ta sig ut på stan ;-). Vi gick förbi en bokhandel och skuttad in där. Jag älskar böcker, anteckningsblock, pennor, pärmar och sånt. Där hittade jag en bok som hette ENKLARE BRÖD - recept på knådfria bröd med och utan surdeg av Martin Johansson. Detta måste ju vara boken för mig!

Hela boken byggde på att röra  ihop. Vänta tills dagen efter och sedan skjutsa in det i ugnen - voilá! Perfekt! Den fick förståss följa med hem.


Som uppvärmning bakade jag dock skrädmjölsdrömmar. Skrädmjöl - ett barndomsminne som heter duga. Skrädmjölsvälling var och varannan frukost. Nävgröt hos morfar..... Jag har bakat tekakor av skrädmjöl någon gång i stenåldern, men det blev sådär. Nu testade jag drömmar. Mmmmmm..... drömmar är alltid gott, och skrädmjölsdrömmar var supergott!

(Appropå drömmar.... Fingers med Pink på Spotify ;-) moha ha ha ha)


Morgonfika                    
Efter uppvärmningen med drömmarna gjorde jag en deg ur boken. Durumbröd! Den har stått över natten och befinner sig just nu i ugnen. Spännande! Ser faktiskt ut som att det kan bli ett bröd....


  

I väntans tider....

 

Den största drömmen just nu är att Puppis ska bli frisk och fräsch igen. Tänk om han kunde bli så bra så att han kunde få härja som han vill.

Tänk om han blir så bra så vi kan träna sök.... Tänk om han blir så bra så vi kan tävla!??!
           

Världens bästa och vackraste Puppis!Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se