Alla inlägg under november 2010

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 november 2010 19:21


Jag måste bara visa några bilder på värstaste Puppis. Han har fattat detta med att ta en sak, trampa på pedalen och stoppa i hinken och är alldeles gullesöt när han gör det.

Kolla!











En riktig gulleplutt är han allt.


 





 



           

              

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 november 2010 21:58


Vilken härlig dag det har varit. Snön är borta och solen har strålat från en klarblå himmel. Inte dumt alls efter snöelände och hällregn.

Lin kom förbi med god fika och gott humör. Efter en lååång stunds tjôtande och fikande blev det också hundträning. Först kikade vi på Puppis nya liv som trickhund. Både drickhämtande, dörrsparkande som ni sitt bilder av på bloggen och sedan också nya projekt som slänga skräp i pedalhink och stoppa disk i diskmaskinen och stänga. Praktiska göromål för en hund när husse inte är hemma och kan sköta sina sysslor ;-) he he.


Diva fick visa upp sin klossingång och sin apport-plock. Hon är verkligen rolig och tacksam att greja med.


Sen stampade vi iväg ut för att lägga lite spår åt Ia och Diva. Jag gick ute ett appellspår åt Ia med skogspinnar i och Lin lade ett kort spår till Diva med boll på slutet. Jag hade med mig plutte-kameran eftersom den är lätt att ha i fickan. Det blir inte så bra bilder, men det är i alla fall lite skönjbart. Syns vilket fint väder vi hade i alla fall hi hi.


Första pinnen för Ia.


Ia strax efter första vinkeln.     


    

En mycket målmedveten dam (å då menar jag inte bara Ia ;-P )

 

Nämen! En pinne igen!


Mot matte...


Lite belöning och pinn-plock.


Sistasträckan.         


Ia spårade kanonbra. Det var riktigt kul att se. Hon har ju varit konvalecent med div. åkommor, senast korsbandsoperation, så det var riktigt skoj att se att hon är back in business.


Sedan gick jag och Diva hennes spår. Strax innan spårpåsläppet stod familjen rådjur där. Det är en mamma med två barn. De stod kvar en stund innan de skuttade iväg, och Diva fick tankarna på annat håll.  När jag ändå optimistiskt släppte på så rantade hon iväg, fast hon gick nog mer på måfå. Vimsade runt en del, hittade sedan värsta stora stocken som hon tyckte var bättre och lyckades så småning om hitta bollen i alla fall. Familjen rådjur har sitt tillhåll där och med synretning 30 sek innan så blev det väl lite too much. Ingen strålande prestation, men så kan det vara ibland. Hon brukar ju spåra väldigt bra, så det är väl bara att spotta i nävarna och ta ett nytt spår i morgon. 


Väl hemma blev det googlande och pratande ett tag till. (Läs timmar) När vi sedan begav oss ut för att ge hästarna hö och släppa ut Fnasket för lite pop-corn show, så kom där plötsligt en bil. Bor man på vischan blir man direkt väldigt förvånad, misstänksam och nyfiken. Det var bara att gå ur hagen och fram till huset. Någon kom, gick ur bilen och LÅSTE den!!!  Mycket skumt! Vem kan det va´??? Sen såg vi en "smurf" i overall och öronlappsmössa komma vankande - Marie "Eiram"!


Hon kom med en fin liten överaskning. Först fick hon dock ta del av Fnaskets skutt och titta på mig som höpåfyllare, innan vi sa hej till Lin och begav oss in för att..... gissa vad!?!! Fika och tjôta =D!

Så idag är både hundarna och munlädren vältränade.



Marie hade med sig dessa fina muggar med ställ. Passade perfekt med tanke på hur mycket jag fikar..he he


  

Av Ann-Louise Ryrvik - 15 november 2010 12:46


Samma sak igen, fast Gubben står i en annan vinkel. Här syns det mycket bättre när han sparkar igen dörren.

Hoppas han genar som min gamla Essie gjorde. Stänger innan hon lämnar av flaskan. Det hade sett ännu roligare ut. Annars får jag väl träna det separat.


        


        


        


     



    



         


        

Av Ann-Louise Ryrvik - 15 november 2010 12:36


men jag är väl för gammal ;-). Det går bra att ta många bilder också. Hela förmiddagen hällregnade det och man var inte direkt motiverad att gå ut och göra något. Det fick bli lite konvalecentträning med Puppis. Vi håller på med lite annat smått och gott, men gubben som var hemma en stund på fm fick ta några bilder på Puppis när han hämtar dricka...



         


         


         


         


                             


Kolla sista bilden; NU KOMMER BELÖNINGEN STRAX!!!!

Av Ann-Louise Ryrvik - 15 november 2010 07:50


Det var en gång en bonde som hade en gammal mulåsna. En dag ramlade åsnan olyckligtvis ner i en tom brunn. Bonden blev ledsen, för han älskade den gamla åsnan. Men efter att noggrant ha undersökt möjligheterna att rädda åsnan ur den femton meter djupa brunnen, förstod han att det skulle bli omöjligt. Hon satt fast nere på botten av brunnen.

Trots att han avskydde att behöva göra det, insåg han att det barmhärtigaste han kunde göra var att fylla brunnen med jord och begrava åsnan där den stod. Det skulle förhoppningsvis bespara henne en del lidande.


Han bad några vänner om hjälp, och tillsammans började de kasta ner ett spadtag jord åt gången. När den gamla åsnan kände den första jordhögen träffa ryggen blev hon förfärad. "Varför händer alla dessa hemska saker just mig? Först ramlar jag ner i den här brunnen, och nu kommer ingen för att hjälpa mig. Nu försöker de glömma mig, genom att begrava mig här. Jag skulle ha förstått att mitt livs skulle sluta på detta ömkansvärda sätt. Aldrig har det hänt något bra i vår familj. Pappa Åsna blev aldrig något att räkna med. Mamma Åsna gick på lugnande medel. Broder Åsna var den fulaste i sitt gäng. Varför, varför måste detta hända?"


Men medan åsnan stod där på botten av brunnen och tyckte synd om sig själv, fick hon plötsligt en lysande idé. Istället för att bara stå där och låta jorden begrava henne, skulle hon i alla fall kämpa under sina sista timmar. Hon bestämde att varje gång hon kände jorde träffa ryggen, skulle hon skaka av den och kliva uppåt, skaka av den och kliva uppåt, skaka av den och kliva uppåt.


Så hon började göra detta. Oavsett hur trött hon var eller hur smärtsamt det var så fortsatte hon oförtrutet att skaka av och kliva uppåt, skaka av och kliva uppåt. Hon tivngade sig själv att vägra ge upp.


Tre timmar senare kunde åsnana triumferande ta klivet över brunnskanten och ställa sig på säker mark igen.


Samma jord som skulle begrava henne, räddade istället hennes liv. Allt tack vare hennes sätt att hantera sin svåra situation.


                                                  

                                                  
             (ur Det är aldrig kört. Argument förlag)

Av Ann-Louise Ryrvik - 14 november 2010 22:14


men som jag inte vill undanhålla er som inte är facebookare..... (Det lär ju finnas några sådana också sägs det ;-)




Konkurrens om benet...

Naturligtvis är detta en vovve som inte är frisk. Så här beter sig inte en frisk hund och det är klart att det är tragiskt och synd om den. Däremot ser det ju ganska knasigt ut.

Grete Skjelnes har tipsat mig om att denna vovve diskuteras på denna sida http://www.etologi.no/2010/01/hunden-som-ikke-gjenkjenner-foten-sin.html








En ny gren att ägna sig åt...

Antagligen heller inte helt friskt ;-).


Av Ann-Louise Ryrvik - 13 november 2010 19:20

 En helg i hemmets lugnar vrå. Inte tokigt alls! Inte vanligt, och väldigt mysigt.

I går satt jag med en gin&tonic och diggade Pink. Jag bara älskar den kvinnan. Jag säger att det inte är någon idé för någon annan att ge sig på musik eftersom det perfekta redan är gjort. Kan lyssna om och om och om på henne. och det gör jag! I går kom då min gode man, som numera ligger på minus, och då menar jag multiminus!, och kläckte kommentaren; Det är väl bra klimakteriemusik för dig som gammal hårdrockare!"  Morr!!!!

GUBBE! Tur att jag älskar honom så mycket...


Idag är det ungefär detsamma. Ett (upphöjt i nåt) glas vin, matlagning och Pink på max. Peter kör precis Johan på disco och jag har gjort Butternutpumpasoppa. Har precis smakat av och den är jättegod!

Jag sabbar väl min image som så långt ifrån husmor man kan komma om jag skriver ett recept  här, men det är det värt.



Prova gärna denna;


350g butternutpumpa

50g potatis

2 st charlottenlök

1 dl vin

0,5 dl hönsbuljong

2,5 dl vispgrädde

1 dl mjölk

salt&peppar

citron

örter.


Fräs löken i en gryta. Tillsätt pumpa och potatis i små delar plus vinet.

Reducera.

Tillsätt hönsbuljongen och koka 15 min.

Tillsätt grädde och mjölk och koka ytterligare 5 minuter.

Mixa och smakätt.


Sen gjorde jag smörstekta krutonger med timjan till...

Yammi!




Av Ann-Louise Ryrvik - 12 november 2010 20:01




Inlägget är uppdaterat med nya videon!!! Äntligen!!!


Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards