Direktlänk till inlägg 16 april 2011

Hästtvätt och tidningsbesök.

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 april 2011 18:03


I morse när jag vaknade hade jag nackontsmorgon och trodde att denna dag var körd. Det skulle komma en journalist från en hästtidning idag och det var väldigt nära att jag fick ställa in. Efter viss övertalning av kroppen samt kaffe och macka på sängen lyckades jag komma på benen.

I vilken ände börjar man då, när man har fyra skitiga hästar varav tre är skimmlar??? Milou blev badad förra helgen. Av detta syns dock inte ett spår. Fnasket är redan smutsfärgad av naturen och Cazal.... Ja Cazal ja... Suck! Hade man haft hästarna på box kunde man ha börjat tvätta dagen innan och sedan stallat dem. Nu hinner man precis tvätta dem och sedan rullar de så fort de kan. Man kan ju hänga på täcken, fast man och svans är ändå utsatta. Heltäckande dress... nja där går gränsen.


Jag började med Loke. Han fick tvättad svans och sedan gick jag in för att reda ut manen.... En hel flaska man-utrednings-gelé och två timmar senare hade jag kommit knappt halva ena sidans man. Jag fick ge upp. Detta projekt skulle ta DAGAR. När jag gick för att släppa in Loke i hagen igen, undrade Gubben om jag verkligen skulle göra det eftersom de andra tre ligger och rullar ute på gärdet! Suck! Det var bara att inse att man inte ska slåss mot naturlagarna. Hästar vill vara skitiga. Jag struntade i att ens försöka städa de andra...


    


 


Karamellkungen!!!


Loke trivdes som "piff-och-puff-ponny". Mycket karameller hade han fått av mig och Johan, så han ville inte ut i hagen igen. När sedan journalisten kom och vi skulle hämta hästarna och ta bilder så ville han så gärna vara först med ut, så han gick inte åt sidan när de andra hästarna kom. Helt plötsligt kände han sig dock trängd så han la av en rejäl bakutkick mot Milou som i ett dammoln flög mot staketstolpe och förskräckt fotograf - fotografen tack och lov på andra sidan staketet....


Ganska intressant faktiskt. Loke gick alltså inte undan för att motivationen att komma ut var högre än hans konflikträdsla. Milou, som är den Loke är rädd för, brydde sig inte om att Loke stod kvar. Han blev inte arg utan kom bara fram. Loke som blev pressad slängde in Milou i staketet. Milou gjorde ingenting. Efter incidenten så var Milou oberörd medans Loke var osäkrare.... Tada!!!! Vem är ranghög? Vem flyttar på vem? Fniss, fniss sug på den ni :-)!

(Skulle det finnas någon sådan logik borde Milou blivit arg för att Loke inte flyttade sig och slängt honom i staketet...eller svara med aggression när Loke slängde in honom i staketet.)


Bra början. Jag som strax innan sagt att det aldrig är konflikter i hagen =D. Detta var det kraftigaste sedan Loke försökte döda Fnasket. Nåväl, i övrigt avlöpte väl det hela okey. Hästarna skötte sig väl hyfsat och jag också. Det blir alltid lite sämre när jag själv är annorlunda än jag brukar normalt sett, men det rullade på. (tex bjöd Cazal på ett läggande när vi skulle gå ut. Men han som kan ligga och sitta riktigt länge studsade upp ganska snabbt. Jag bad honom sedan på kommando lägga sig och det blev likadant...) Men snälla är de och alla människor har sina armar, ben och huvuden i behåll =D.

Nu återstår bara det roliga att läsa texten och det ångestfyllda i att se en tjock gravid tant med ett gäng skitiga hästar.


Ha en trevlig kväll!    
ANNONS
 
Kim

Kim

17 april 2011 12:05

Tycker det låter som en perfekt blandning: Maffiga hingstar, entusiastisk gravid kvinna, livsbejakande, frihet, ömsesidig respekt, naturlighet och kärleksfull kontakt.

(kanske bortse lite från Loke/Milou incidenten)
Man ska ju aldrig säga aldrig vet du väl ;DD
Det är då det händer...

Skulle gärna vilja läsa och se vad det blev av det hela.

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

17 april 2011 13:26

Ha ha du är go du =D!!!!!

Vi får se om det är visningsbart eller om jag måste köpa hela upplagan ;-)

 
MariaY

MariaY

17 april 2011 14:34


OK, inför ert fortsatta liv i media behöver ni antingen några stå-och-hålla-sig-snygg-i-boxar eller så beställer du några full body sleezys på rods.com (Av någon anledning går det ej att klippa in länken...) Med matchande svanspåsar så klart! Undrar om det finns i Loke-stl?

I övrigt tycker jag inte "gravidtant" finns som begrepp! Är man gravid, är man kvinna. Kan man bli gravid är man kvinna. Tant - det blir man ....sen...hm

Skyndar mig att tillägga att man givetvis är lika mycket kvinna även om man av någon anledning inte kan bli gravid...Det är fortfarande så att tant kommer .....sen.....

Hur som helst - det dröjer innan det blir tantvarning på dig A-L :-)

http://cowgirlup.bloggagratis.se

Ann-Louise Ryrvik

17 april 2011 19:27

Ha ha det hade nog varit något det =D!!!

Gravidtant är faktiskt det korrekta ordet fniss. Vi kunde ha varit mor och farföräldrar till resten av klientelet hos barnmorskan i belive :-)

Tack och tack detsamma =D!

 
Ingen bild

Åsa

17 april 2011 15:17

Fram för fler som visar upp sina hästar i vardagsskick tycker jag!

Det är lite töntigt när man i t ex Ridsport klär upp sig och hästen i tävlingskläder vid hemma-hos reportage på sina representativa anläggningar. Och hela tiden skall det påpekas vilken (halvblods)hingst som ens häst är efter och vilken klass den går i (i traditiella grenar). Ja ja.

Ann-Louise Ryrvik

17 april 2011 19:21

Oh tack!!! Glad att någon ser det så. Annars känner jag mig mest ful och opiffad...
Tack!

 
Ingen bild

Kerstin

19 april 2011 07:16

Köp inte hela upplagan, snälla!! Vilken tidning kommer reportaget i? Det låter som om det kunde vara intressant läsning. :))

Ann-Louise Ryrvik

22 april 2011 22:51

Näää - not ;-)

 
Caroline cc

Caroline cc

19 april 2011 18:44

Haha,har du också rullhästar, som är skimmel!-D Borstade o fiffade mina häromdagen, dagen efter såg de ut som vanligt. Längtar tillbaka till svart häst..!-)

http://www.preclassica.bloggsida.se

Ann-Louise Ryrvik

22 april 2011 22:50

Eller hur!?!!? Glad att de inte är riktigt vita än.... De blir värre sen :-P

 
Maria Y

Maria Y

23 april 2011 13:06

Tycker oxå det är fånigt m överpiffad häst t vardags. Men sedan jag blev med tävlingshäst, som ju badas lite oftare en genomsnittet om man säger så, har jag märkt att det även är lättare att hålla efter vardagsskiten. Hästarna i vårt tävlingsinriktade stall lever hästigare än de flesta andra tävlingskusar. Men det går fort att få loss lorten när det är dags. Det sitter inte fast lika hårt. Om det är bra eller dåligt kan säkert diskuteras ;-)
Alla hästar hos oss går på riktigt sommarbete dygnet runt mitt i tävlingssäsongen, utan fåniga dressar på. Men vi har ju inga
skimlar...

http://Http

Ann-Louise Ryrvik

24 april 2011 19:07

Jag är glad att man inte måste ha den statusen för att tävla med sina hundar. Tack och lov! =D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se