Direktlänk till inlägg 12 juli 2011

Lite spridda tankar totalt utan ordning och reda....

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 juli 2011 19:53


- tur att man inte har anlag till att vara mörkrädd... Varje dag vid halv ett på natten ringer jag på personalingången på sjukhuset. Då kommer en väktare och släpper in mig. Sen går jag ensam genom korridorerna i det öde sjukhuset. Ibland skymtar man en själ men oftast ingen. Med tanke på att jag bara har kollat på Beck och Mankell filmer på sistone borde det vara upplagt för en viss nervositet, men icke =D.


- Jag såg filmen Möt Joe Black härromdan. Det är ju en gammal klassiker, med Brad Pitt i sin bästa form. Mums! 


- mitt experiment har slagit väl ut. På sjukhuset ska man ställa ifrån sig pumpgrejer och flaskor i ett diskrum. På diskvagnens översta våning ställs allt utom flaskorna som ska vara på våningen under i ett speciellt flaskställ. Ingen gjorde det när jag kom dit. Alla ställde flaskorna tillsammans med resten på den översta hyllan. Jag hade läst skylten där det stod "ställ flaskor nedan", fast eftersom alla ställde överst så gjorde jag det också. En dag pratade jag med kvinnan som har ansvaret för disken och frågade var de skulle stå. Då skulle de stå nederst och att det var lite bökigt för henne med allt ihopblandat... Jag började ställa i stället, fast alla andra fortsatte som vanligt. Då fick jag idén att se vad som hände om jag varje gång jag kom in flyttade ned alla flaskorna till stället. Skulle det så småning om ändra de andras beteenden om det aldrig fanns några flaskor på den översta hyllan. Det tog nog drygt en vecka tills jag började upptäcka att andra också började ställa flaskor nere. Jag log lite för mis själv... Det började hända något. De sista dagarna har det inte varit några flaskor alls på den översta hyllan. Nu kommer det nya generationer av mammor som "skolas in" att ställa på det önskvärda sättet, vilket kanske resulterar i att diskpersonalen får det lättare, och det utan att ha sagt till eller skrivit fler lappar eller dyl.

Ha ha såna beteendeprojekt man får för sig när man inte har något annat att göra!!!! Det var som när jag var hemmafru i Budapest och hade så lite att göra så att jag fick för mig att börja samla frimärken :-).


- det är skönt att magen har minskat i storlek. Nu kan man göra välbehövlig pedikyr. Jag nådde helt enkelt inte ned innan. Mina fötter såg ut som Shreks =D.


- Gubben har installerat en TV på rummet nu också. Idag såg jag på alla möjliga meningslösa program mellan varven. Doctors och så "Världens strängaste föräldrar". Det sistnämnda programmet får mig alldeles förtvivlad och skogstokig. Jag har sett det ett par gånger innan också. Då är det ett par "besvärliga", "missanpassade" tonåringar som ska dresseras upp till att bli ordentliga. De blir förelästa för och mästrade så jag blir ilsk. Det jäkliga är att det i mitt tycke är dessa sk. missanpassade tonåringar som står för klarsynen och de vuxna som står för det inskränkta och osunda. Ungdomarna är så kloka så man baxnar och ska ändå klä skott som de problematiska. Tragiskt. 

 

- Läkarna har nog gjort ett bra jobb när de broderade ihop mig. Jag har inte haft ett dugg ont, såret har varit jättefint och läkt ihop. Bra det, för nu har jag två schäfrar som ska lyftas in i bilen varje kväll. Puppis och Zack vill åka med till sjukhuset när jag åker dit och så tar ju gubben bilen hem nästan direkt igen. De gillar att åka bil och det har blivit en vana. De ska med. Puppis har ont i ryggen så honom får jag lyfta in och Zack är för liten för att hoppa in själv eftersom bilen är lite hög bak, så honom lyfter jag också in. (40 + 20 kg eller nå´t sånt) Fast det funkar fint. 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena

12 juli 2011 21:39

Å andra sidan så blir samlade tankar i total ordning och reda rasande fort trist =) Kramen

Ann-Louise Ryrvik

13 juli 2011 17:38

=D

 
EiramEiram

EiramEiram

14 juli 2011 07:40

UNDERBART experiment!!!!!Toklog när jag läste detta!!!
Stor bamsekram från Marie :-D

http://www.langebogard.se

Ann-Louise Ryrvik

14 juli 2011 17:56

Ha ha funkar fint som f-n. Inte en flaska fel nu =D! Vad gör man när man inte har djur att manipulera he he?!??

Kram kram!!!

 
ylle

ylle

18 juli 2011 13:33

Tjaa, bra att du ser det positiva i allt! God inställning, det där!
Brad Pitt i Joe Black är bara helt oemotståndlig!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

19 juli 2011 18:14

Det måste man, annars blir det för surt liksom...
Visst är han!!! Gahhhhaaahh... Sicken pralin ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se