Alla inlägg under juli 2011

Av Ann-Louise Ryrvik - 12 juli 2011 20:22

  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 12 juli 2011 19:53


- tur att man inte har anlag till att vara mörkrädd... Varje dag vid halv ett på natten ringer jag på personalingången på sjukhuset. Då kommer en väktare och släpper in mig. Sen går jag ensam genom korridorerna i det öde sjukhuset. Ibland skymtar man en själ men oftast ingen. Med tanke på att jag bara har kollat på Beck och Mankell filmer på sistone borde det vara upplagt för en viss nervositet, men icke =D.


- Jag såg filmen Möt Joe Black härromdan. Det är ju en gammal klassiker, med Brad Pitt i sin bästa form. Mums! 


- mitt experiment har slagit väl ut. På sjukhuset ska man ställa ifrån sig pumpgrejer och flaskor i ett diskrum. På diskvagnens översta våning ställs allt utom flaskorna som ska vara på våningen under i ett speciellt flaskställ. Ingen gjorde det när jag kom dit. Alla ställde flaskorna tillsammans med resten på den översta hyllan. Jag hade läst skylten där det stod "ställ flaskor nedan", fast eftersom alla ställde överst så gjorde jag det också. En dag pratade jag med kvinnan som har ansvaret för disken och frågade var de skulle stå. Då skulle de stå nederst och att det var lite bökigt för henne med allt ihopblandat... Jag började ställa i stället, fast alla andra fortsatte som vanligt. Då fick jag idén att se vad som hände om jag varje gång jag kom in flyttade ned alla flaskorna till stället. Skulle det så småning om ändra de andras beteenden om det aldrig fanns några flaskor på den översta hyllan. Det tog nog drygt en vecka tills jag började upptäcka att andra också började ställa flaskor nere. Jag log lite för mis själv... Det började hända något. De sista dagarna har det inte varit några flaskor alls på den översta hyllan. Nu kommer det nya generationer av mammor som "skolas in" att ställa på det önskvärda sättet, vilket kanske resulterar i att diskpersonalen får det lättare, och det utan att ha sagt till eller skrivit fler lappar eller dyl.

Ha ha såna beteendeprojekt man får för sig när man inte har något annat att göra!!!! Det var som när jag var hemmafru i Budapest och hade så lite att göra så att jag fick för mig att börja samla frimärken :-).


- det är skönt att magen har minskat i storlek. Nu kan man göra välbehövlig pedikyr. Jag nådde helt enkelt inte ned innan. Mina fötter såg ut som Shreks =D.


- Gubben har installerat en TV på rummet nu också. Idag såg jag på alla möjliga meningslösa program mellan varven. Doctors och så "Världens strängaste föräldrar". Det sistnämnda programmet får mig alldeles förtvivlad och skogstokig. Jag har sett det ett par gånger innan också. Då är det ett par "besvärliga", "missanpassade" tonåringar som ska dresseras upp till att bli ordentliga. De blir förelästa för och mästrade så jag blir ilsk. Det jäkliga är att det i mitt tycke är dessa sk. missanpassade tonåringar som står för klarsynen och de vuxna som står för det inskränkta och osunda. Ungdomarna är så kloka så man baxnar och ska ändå klä skott som de problematiska. Tragiskt. 

 

- Läkarna har nog gjort ett bra jobb när de broderade ihop mig. Jag har inte haft ett dugg ont, såret har varit jättefint och läkt ihop. Bra det, för nu har jag två schäfrar som ska lyftas in i bilen varje kväll. Puppis och Zack vill åka med till sjukhuset när jag åker dit och så tar ju gubben bilen hem nästan direkt igen. De gillar att åka bil och det har blivit en vana. De ska med. Puppis har ont i ryggen så honom får jag lyfta in och Zack är för liten för att hoppa in själv eftersom bilen är lite hög bak, så honom lyfter jag också in. (40 + 20 kg eller nå´t sånt) Fast det funkar fint.ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 11 juli 2011 17:27


Många barnbilder blir det, men jag måste tänka på den publiken också - släkt och annat löst folk ;-).

Ni häst och hundmänniskor får väl skippa att kolla helt enkelt.


Sockergryn!!!

  

Kolla musklerna!!  Jag är redo att ta - DEJ!!!!!


  

- Upp med händerna, annars....!!!

-Nej, mamma! Hota mig inte PINK! Snälla! Jag ger mig!   


  

Erik (Skrev Johan här först men det ska förstås vara Erik! Tack alla uppmärksamma läsare!) har fått hel garderob från Barbro och Lasse! Lite stora än, men så fort som han växer är han snart i dem =D.Tusen tack!


  

Mössan passade fint till Lillsmurfen.  

Av Ann-Louise Ryrvik - 9 juli 2011 18:29


Efter att ha gått ned lite i vikt efter födseln, vilket alla gör, går han upp rejält sedan några dagar. 50 g per dag de två sista och nu väger han 2040 g. Inte illa. Jag tycker man ser det på honom. Hans rumpa är tex inte lika benig och han har växt 2 cm på längden till enorma 44 cm nu  he he.


Andra steg framåt är att han nu håller värmen helt själv och ligger i vanlig säng. Därav mössa och byxor. Han ser ut som en liten smurf =D!Smurf, smurf...  

Borrblick.... Ärvd av mamma?!??

  

Sussar sött.... Ärvt av pappa???!? 

Jaha å så var det kört i det här fallet också då.... Det är inte bara alla mina "dominanta" hästar och hundar som tar över fjärrkontroller och kontokort, utan nu är denna "dominanta" och "ranghöga" individ på väg att göra detsamma. Dags för en alfarullning innan det är försent kanske mohahaha  ;-). 

Av Ann-Louise Ryrvik - 8 juli 2011 16:45

I går var vi sugna på att göra upplet med hundarna. Sedan Erik föddes har det bara blivit promenader. Jag och Johan gav oss ut glada i hågen, först med Zack. Vi började valla i hästhagen, eftersom hästarna stod och tryckte i stallet. Det var bra vind och vi tänkte göra det lite lätt för oss. Föremålen var en liten tyghandske, en tom treorulle, en leksaksbåt (ärligt snodd av Zack på ett dagis), en liten tygbit och en liten påsklämma. Precis när vi vallat och lagt ut så kom kavalleriet. De sociala pojkarna hade väl hört oss och kom i full kareta. Det är så att marken skälver he he...Cazal, Fnasket och Milou


  

Cazal, min älskling...

  

Så gudomlig han är! Så magnifik! Så underbar!

  

Tjooohooooo! Salle drog tillbaka för att kolla vart Loke tog vägen. Dunderklumpen stod nog kvar i stallet för han är mest bekymrad för bromsar och flugor.

  

Milou

  

Busige Fnasket tacklas med Milou. De har så skoj pojkarna tillsammans.

   

 Tänk att klia sig på ögat med hoven, snacka om precisionsverktyg.Jag ville inte skicka vovvarna där emellan benen på de ystra hästarna. Det finns ju en viss risk att de också vill vara med och leka... hrmmm. Så vi fick plocka ihop grejerna igen och valla om i skogen istället.

   Zack med plastbåt. Ville ha ett lätt föremål också bland de små. Det var ju ett tag sedan sist.... 


      På ingång igen.

 

Duktig vovve fick leksak.


     

Puppis tyckte att det var väldigt roligt att få köra upplet!

   Av Ann-Louise Ryrvik - 7 juli 2011 17:34
  


            


 


   

Av Ann-Louise Ryrvik - 7 juli 2011 17:10


Idag hade jag ett ärende på Nordea. Jag försökte redan igår. Bad Gubben kolla öppetiderna eftersom jag vet att Nordea i Vänersborg har jätteknasiga öppetider jämt. Nu tänkte jag mig till Trollhättan, men ville kolla om det var lika. På nätet stod det 10-15. All right! Gubben kommer, löser av mig. Jag åker ned. Det är torgonsdag med fullt i folk, inga parkeringar. Fick köra en bra bit bort och gå. Kommer fram fem i tre. Då är det STÄNGT! Då har de sommaröppetider; 10-13!!!

Surt, surt, surt! Hur f-n kan man ha såna öppetider????? Morrrrrrr.....

Var dock dit idag igen och nu inom nya tiden.


Johan var med Gubben upp och satt med Erik det passet.


Johan och Erik

  

Erik sover i sin säng. Annikas kanin och Annas björn (direkt från London) vakar. 

Tack kära ni!!!

 

 

Haklappar från kusiner, faster och farbror på Nya Zeeland. Tack så mycket!!!   Eftersom Erik är så lite passar de mest som täcken =D ha ha....

  

Johan och Erik har mysstund.

  

Johan kollar på film. Gubben har tagit med grejer och projektor så vi kan kolla på film på väggen. Praktiskt!

 

  

På vägen hem shoppade jag och Johan. Vi hittade två likadana halmhattar som vi köpte plus att Johan köpte sig en guldväska. Helgalet. Kom att tänka på att han påminner en del om Peter Siepen....  


Av Ann-Louise Ryrvik - 6 juli 2011 17:15


Dagarna ter sig ganska enahanda ut, så det är inte mycket att skriva här på bloggen. Det är promenad, äta, sov,a åka till sjukhuset o.s.v runt, runt runt... 

Fler promenadbilder... SUCK!!!
          

Finns det något härligare att bada i än dypölar?????


    

  

Såååå smutsig man kan bli!!!

  
 


  

Smultron är gott!!!


  


  

I måndags var Johan och farmor till Liseberg. Det var en nöjd kille som kom hem på kvällen. Många karuseller åkta, en hel del vinster bl.a en jättepapegoja och dessutom hade han sjungit in en egen skiva. Det sista var nog det allra bästa med hela dagen.

    

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se