Alla inlägg under juli 2011

Av Ann-Louise Ryrvik - 5 juli 2011 16:42

Bilderna jag lade upp här om dan gjorde inte den fantastiska rosen Leander, rättvisa. Dessa är bättre. Den är magnifik!           

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 5 juli 2011 16:29


På något sätt har det blivit lite rutin i det smått kaotiska. Vi har hittat ett fungerande mönster och det är skönt. Nu är det bara att tugga på dag för dag och vecka för vecka.


Till mönstret hör förstås en hundpromenad när jag kommer hem. Så även igår. Jag och Johan gick en sväng. Det blir inte så mycket mer än så. En promenad med hundarna, en översyn av hästarna, en nätstund, lite mat och sedan sova. Det är inte mycket men det är naggande gott! Orkar inte skriva något. Har inget att skriva heller förresten. Det få bli några bilder....


       Johan och hundarna med lite spring i benen...


 

Diva

   Hon är en vacker tjej.

 


  

Orkidéer


  

Grannen hade ett nytt föl. En söt liten kille.


 

 

  


Zack, Diva och en pinne.

  

   Långöra


 

  LångbeningZack och Puppis


  


Stirrblick!

 

  

Digitalis...

  

Hassel


  

De tre musketörerna; Cazal, Milou och Edipo.

  

Milou

  

Loke

  

ANNONS
Av Ann-Louise Ryrvik - 4 juli 2011 17:07


Det är underbart att komma hem på eftermiddagarna. I går passade jag på att rensa en av rosrabatterna. Det är den på framsidan med Leander i. Två plantor har tyvärr dött i vinter så det gapar hål där. När jag väl fått tummen ur för att köpa in två plantor var de slutsålda. Jag kunde inte motstå frestelsen att köpa några andra rosor, men har ännu inte bestämt mig om jag ska blanda...

Nåväl, nu är det rensat i alla fall. 


Rosorna är helt fantastiska tycker jag och luktar underbart. Färgerna på rosorna varierar från koppar, till rosa, till vitt beroende på ålder. Tyvärr syns det inte på bilden hur fina de är.... Här kommer en närbild.


 Efter rabatten blev det klippning av gräsmatta som var så hög att den nådde över anklarna. Det gick knappt att köra men nu är den allright. Att så mycket hinner hända och ta över på två veckor.

Här är lite andra blombilder när jag ändå är i farten...


Mammas underbara ros....


Vet inte vad den heter, men den har gått i arv i släkten. Vissa av blommorna är tvåfärgade precis som York and Lancaster....   

Grekisk fingeborgsblomma

 

 


 

Vildros

 

 

 


 


 


        

Av Ann-Louise Ryrvik - 4 juli 2011 16:48
  

  

  

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 juli 2011 20:12


Jag släpar en dag med bloggen eftersom jag sover på kvällen och är "inlåst" på dagen utan tillgång till internet. Det är eftermiddagar, tidig kväll som jag kan ta mig en liten nätstund.


I går när jag kom hem tog vi en promenad med hundarna. Vi tog med påse och burk ifall vi skulle hitta något ätbart att plocka med hem. 

Diva är glad att det är promenaddax.


  

Zack hjälper troget till att bära bärburk.

Ha, ha det lät ju lite kul det, bära bärburk.... 


 

Lille plutten... 


 

Schäferstim


  


  


  

Johan och hundarna motionerar.

 

  

Kantareller! Mmmmmmm.... gooootttt!!!


  

Blåbär.... Mmmmm.... Vi struntade i dvärgbandmaskar och käkade ändå! (Johan tyckte att den som tog in dvärgbandmasken till sverige borde brinna i h-vetet. Så starka ord har jag aldrig hört från honom. Han säger knappt ens hundan eller attans. (Till skillnad mog mig.)   )
Spring, spring.

  

På vägen hem gick vi förbi hästarnas hage. Pojkarna kom glatt springande och gnäggade. Mina pluttisar.

  

Vackraste Cazal!!!


  

Fy fasen för flugor!  


I morgon kommer mer bilder på Erik och lite annat smått och gott.

Go´kväll!!!

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 juli 2011 12:50


Måste bara plutta in några fler bilder nu när jag ändå har några och har nio minuter över =D.


     

Tre svansar...

 


 

 


 


  
 

Gyttjemonster


  

   Kolla min pinne, grabbar!


   och en ännu större....

   

Amazonas?

   

Av Ann-Louise Ryrvik - 1 juli 2011 12:38


Nu har man varit här i en och en halv vecka. Det börjar rulla på. Gubben fixade så jag kunde få drygt fem timmars sömn igår, och idag är jag som en ny människa. Pigg och gla´, tra la laaaa.


Några reflektioner jag har gjort är kring termerna "spritmissbruk" och "närproducerad mjölk". På NÄL är man "i rena händer", "ringfritt och klockrent". Först när jag kom hit var jag perplex över persolnalens spritande. In i en dörr - sprita händer, ut på andra sidan - sprita händer, 10 meter - sprita händer, sväng höger  - sprita händer....

Jag funderade hur skitig man hunnit bli på de sekundrarna.  Nu är jag själv där. Åsynen av en spritpump leder ofelbart till att jag spritar händerna oavsett om jag sekunderna innan redan spritat händerna.... Nu tittar jag ont på de som inte spritar lita frekvent. Så snabbt man vänjer sig....


 


Erik får verkligen närproducerad mjölk han. Först pumpar jag ett par meter bort, sedan mäts den upp, fylls i spruta och sedan får han. Just in time =D!


 

Muuuuu och råååååååm....

 

 

Min stora tröst här mörka, trötta nätter är Pink. Jag passar på att indoktrinera Erik innan han är stor nog att protestera. Dock verkar han visa på sitt sätt, att han fått nog ;-)


  

Sluta spela PINK, morsan!!!! Jag orkar inte mer!!!!

   

Snutteputte....


    Vilka små fossingar!

 

Måste bara tillägga att när doktorn gick ronden sa han. Jag kom bara för att säga hej, egentligen. Det finns inget att tillägga. Allt är bra. ÄT OCH VÄX!!!!! Hejdå!

(Önskar att någon sa det till mig också; Ät och väx! ;-) he he)


Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se