Direktlänk till inlägg 20 augusti 2011

Stenbock, Transparente Blanche och lite upplet.

Av Ann-Louise Ryrvik - 20 augusti 2011 20:46


Äpplen är gott! Vilken lyx det är att ha ett par äppelträd att gå och plocka frukt av. Flera gånger om dagen är jag där och tar mig. Vi har två äppelträd. Transparente Blanche och Stenbock. Det är gamla barndomsäpplen. Vi planterade dem för tre år sedan så det är andra året de ger frukt. I år är T.P gigantiskt stora och jättegoda. Stenbock är mindre än vad jag kommer ihåg från min barndom, men de smakar mycket gott.


 

Transparente Blanche


 

Så stora och saftiga.


  

(Bild på Stenbock kommer sen.)Annat smaskigt vi väntar in är päronen. Det är jättegott om små päron, fast de är inte mogna än. Körsbären blev det inget av i år heller. Det är något skumt. Först ser det ut att bli bra. Mycket blom, mycke bär och precis när de ska bli röda skrumpnar de lite och ramlar av. Någon som vet vad det är för fel???Om Erik följt beräknad tidsplan så skulle han anlänt idag. Det blir lite konstigt. Många frågar hur gammal han är. Ska man då säga två månader eller nyfödd? Han kommer väl att göra allt ett par månader senare - fast det egentligen är samma. Nåväl. det är ett icke-problem.


Erik 2 månader och nyfödd.Jag vet inte vad som hänt med hästarna, eller vad som hänt med mig, för det lilla arbete vi gör flyter på fint. Det känns som att små poletter pluttar ner och det går framåt.  Jätteskoj!

När hästarna var gjorda drog jag och Johan iväg med Grävlingen för att göra några vindövningar. Något "riktigt" sök har det ju inte blivit p.g.a Erik, men det brinner ju inte. Vi får nöja oss med att han får använda näsan på det sättet för att hitta så får vi väl börja lite senare med själva systemet. Förr gjorde man ju ändå så att man körde spår först och sedan gick över till sök och då var de ju lite komna i ålder. Vindövningarna gick finemang. Zack fick godisburk hos sin figge.


Grävling på språng


  


  


  

Rumpis...

  Vi passade på att valla en liten uppletskorridor till Puppis. Jag ville inte skicka Zack på upplet när han alldeles precis letat människa på samma ställe i samma skog. Så vi cyklade hem och bytte hund. Puppis var ju förstås med på noterna och på fyra skick fick vi våra fyra föremål. Han springer som f-n både ut men främst in. Däremot kan vi få stopp på senare utskick.  Det är som att hjärnan är urblåst precis när han kommit in med ett föremål. Ändå får han bara häftig belöning på sista, fast det kan ju vara gamla träningsfel som ligger som en bugg..Strunt samma. Jag får be honom igen - vilket i o f s förstärker beteendet, men han spruttar ut sen i alla fall och eftersom han inte ska tävlas så lägger jag inte ner mig i det. Huvudsaken han får använda näsan för sitt välbefinnande.    

   

  

Så här blir det oftast. Han är snudd på omöjlig att fotografera för han springer SÅÅÅÅÅ fort.


   Vackraste hunden i världen!

 

Tre skimmelpojkar...


  

Puppis och Johan på väg hem :-).

  

Vackraste killen i världen!

 

 

Nu ska jag sluta och börja förbereda lite lördagsmys. Jag måste ta igen de kalorier som ev. har bränts idag. Vi ska käka chokladfondue. Det är gott att doppa jordgubbar, banan och annanas. Mmmmmm....

 
ANNONS
 
Gudrun & Alfons

Gudrun & Alfons

20 augusti 2011 23:08

Tror du inte att det är vilan som gjort att polletten trillat ner? Så är det med Alfons. Han verkar lära sig allt mellan träningstillfällena ;-)

http://velourpojkenalfons.blogg.se

Ann-Louise Ryrvik

21 augusti 2011 00:39


Det har du nog rätt i! Både deras och min vila. Nya prespektiv och nystart.
Härligt är det i alla fall =D!!!

 
Anna Hovskägg

Anna Hovskägg

20 augusti 2011 23:35

Hundar som springer är ju inte helt lätta att fota, men du gör ett kanonjobb :) (& tack gode gud för att digitalkameran uppfans)
Han verkar vara så rar, din Johan. Lik sin mamma?

Jag minns så väl när du nämnde här på bloggen att du skulle ha barn. Då tänkte jag "ahaa, ett par månader efter mej då..", men det var typ en vecka senare! Jamenvisst är han en junikille, men nyfödd ;)

Kram
/Anna

http://www.lyckoprickar.se

Ann-Louise Ryrvik

21 augusti 2011 00:38

Ja, tack och lov för digitalkamera och photoshop!!! Sicken skillnad mot förr.

Nä, jag är sur och elak så han är nog lik sin pappa vad gäller tålamod, fast främst är han lik min morfar som var en helt fantastiskt person!!! ALLTID go´glad showare, men ändå med självkänsla och respekt. Han hade alltid någon historia, fräckis eller visa redo.

Lika gamla småttisar har vi =D!

Kram kram

 
ylle

ylle

22 augusti 2011 19:54

Vilket fruktbart hem ni har där! Det bara sprutar fram vackra barn, hästar, blommor, hundar, katter, you name it!!!!!!!!! Och nu äpplen! Mums!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

22 augusti 2011 23:08

Ha ha ja nu jäklar är det bördigt ;-) fniss fniss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se