Direktlänk till inlägg 4 september 2011

Gott och blandat

Av Ann-Louise Ryrvik - 4 september 2011 01:39


I natt när jag skulle göra detta inlägg, så hade lilleman andra åsikter. När jag laddat upp bilderna så var det STOPP! Du ska vara med MIG nu. Och så fick det bli. Tänkt att vara helt styrd av 4,5 kg temperament :-). Det värsta är att han är så lik mig och jag förstår vad jag har att vänta mig framöver ;-).

Det var en fantastisk dag i går i alla fall. Sol och skön temperatur. Riktigt, riktigt fint. Jag fick gjort massor och känner att jag är på G igen. Det har varit nyttigt, om än jobbigt det sista halvåret med trötthet, graviditet och tiden på sjukhuset. Jag känder verkligen hur jag längtade till att greja med djuren och få struktur på saker och ting i livet. Grejen är att jag är en livsnjutare till 100%. Jag följer minsta motståndets lag och det är "mycket snack och lite verkstad". Det är jag väl fortfarande, men jag tror att jag blivit lite duktigare med att ta fart, utnyttja möjligheter och få saker gjorda sedan jag har varit helt låst. Så här har jag inte varit på ett tag. Hoppas att det håller i sig.






  




  

Zack har hittat en mysig plats på det gamla utebordet...


 

Tre hundar och en form med matrester...


Det var också första gången sedan kejsarsnittet som jag red. Tja, om man kan kalla det för ridning. Vi hasar runt lite hit och dit i paddocken och försöker hitta varandra. Loke är så underbart snäll. På med sadel och tingeltangel. Sedan gick jag till min pall och då kommer han dit och klämmer sig in till. Fasen vad jag älskar honom. Han trycker sig så nära så jag ska ta mig upp och sedan vrider han huvudet åt utsidan för att liksom kolla om jag kommer upp och på plats. Ja, detta var inte så vetenskapligt skrivet ;-), det har med inlärning och belöningsförväntan att göra men samtidigt kan man inte undgå att känna att det finns en nivå till - förståelse och kärlek. I alla fall känns det bra att tänka så, för det är så jag känner gentemot honom.

Väl uppe hasade vi oss lite hit och dit, med många godisstopp emellan. Han fick lite extra för han är "snäll" också ;-) he he sån är jag. Förr var jag inte lika ödmjuk inför uppgiften, nu tänker jag ofta på hur liten och svag man är. Och att jag egentligen inte har något som helst att säga till om utan vi måste få ett samspel och förståelse. Bent Branderup säger ungefär som så att "två själar måste vilja, vad två kroppar kan". Ligger mycket i det. Och det är väl det som är "problemet" med mig och Loke. Vi vill, han kan och sen är det jag då, men om jag lyssnar på honom så lär han nog mig =D

 


 

  

Krumelurer

Vi höll inte på så värstans länge. Efteråt när jag skulle ta ut honom försökte han tigga om att vara kvar genom att föreslå att han skulle lägga sig. Bra idé tyckte jag. (Shit där rök mitt ledarskap och min dominans ;-). ) Jag tog av tyglarna och han fick lägga sig. Sedan tränade vi att ligga kvar med huvudet nere. Det gick finemang. Han såg mönstret direkt. Om jag lägger ned hakan i marken så kommer tanten tillbaka med morot. Jag kunde gå hela paddocklängden och han låg kvar. Kul. Sötast var han nästan när han försökte krafsa med ett framben medans han hade hakan i marken.


  




  




 

På kvällen skulle Gubben på killfest eller kanske snarare gubbfest. Jag och ungarna körde in honom till Trollhättan och fick då se den tomma kanalen. När vi lämpat av honom, så åkte vi bort och kollade lite.

  


  


  

Tämligen imponerande byggnadsverk.



 


  

Gubben är på plus sedan han kom hem med dessa i förrgår. Sweet!

 

 

  

 
 
Anna Hovskägg

Anna Hovskägg

4 september 2011 08:57

Jag förstår precis vad du menar, med att föröka skriva ett inlägg, men vips, så har man en liten plutt som behöver uppmärksamheten just precis då & inte en minut senare ;)

Åååh, han är så fin Loke-killen. Påminner mycket om min Ikran (förutom färgen då), som för tillfället är blockhalt... ouh, vad det gör ont att se sin häst ha ont.

http://www.lyckoprickar.se

Ann-Louise Ryrvik

4 september 2011 09:28


Ja, vi sitter i samma båt vi :-). Alltid redo.

Ja, han är söt Loke och din Ikran är ju hur fin som helst!!! Men blockhalt!?? Vad har hänt!
Ja visst är det hemskt när de har ont. Man kan inte förklara för dem. Hoppas han blir frisk snabbt.

 
ylle

ylle

5 september 2011 12:08

Kan du inte klickerträna lille Erik?
Loke är ju helt underbar, vilken känsla, tänk att han blivit rena gosedjuret, som var en sån Killer i början. Hos dig blir alla snälla!!!!!
kram vad KUL att du börjar känna livsenergi och lust igen!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

6 september 2011 11:25

Jo, det ska jag nog he he.
Han är sööööööt!!!
Det är underbart. Precis i NU ska jag ut och ta en svängom med grabbarna igen. Hurra!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Skapa flashcards