Direktlänk till inlägg 25 september 2011

Jag tror jag är kär i tre....

Av Ann-Louise Ryrvik - 25 september 2011 13:59


Oscar II, Karl-Oscar och Lars-Oscar är helt ljuvliga! Jag är fnittrigt förtjust i dem. Man känner verkligen kontakten med fisken trots glasrutan emellan. Förr i världen hade jag fiskar för att de var vackra och jag tittade på den ur ett ensidigt perspektiv. De var och jag studerade.

Nu är det HELT annorlunda. Vi studerar varandra! Jag kände det med Danny och än mer med mina Oscarspojkar. Det är nästan lite läskigt och det ställer världen lite upp och ned. Det blir också mycket mer tankar kring hur man kan göra livet hos en så bra som möjligt. Hur kan jag göra livet intressantare för dem än att bara stå och gapa...


Sen kommer ju tankar om berättigande att ha dessa liv, individer, i fångenskap... Hur rätt är det hur fel är det...


Jag tog några bilder på pojkarna, men insåg att de också reagerade på kameran. Trots att jag inte använder blixt så tror jag den skickar ut någon slags mätljus när man har autofokus. När jag tagit ett antal bilder så såg jag att de blev obekväma... Shit tänkte jag, nu har jag skrämt dessa också. De släppte det dock snabbt och så fort det var mat på tapeten så var de med i gemet igen. Skönt! Det blir till att ställa in manuellt i framtiden...


Karl-Oscar och Lars-Oscar

  

Lars-Oscar

  

Oscar II      

Dålig bild, men här ser man hur Oscar II smyger och kikar fram bakom pumpen. Söting!!!

 


          


 
ANNONS
 
Ingen bild

eiram

25 september 2011 14:33

Helt sjuuuukt fina firrar! Vilken härlig uppsyn!!
Kan Du inte sätta in lite bilder på Johans oxå....pleaaaase :-))

Ann-Louise Ryrvik

25 september 2011 16:05

Ja.
De kommer snart =D

 
Ingen bild

Karin

25 september 2011 20:35

Oj vad roligt! Minns när vi pratade om fiskträning, det är ju så spännande! Vi har åxå skaffat akvarium sen du var här. Jag har ställt en fotölj framför där jag sitter och ammar. Underbart. Mamma nöjd, bebis nöjd och fiskarna uppmärksammar oss och "vill nåt". De är så söta!! Kanske jag skulle börja träna mina jag åxå :-)

Kramar
Karin m familj i Enköping

Ann-Louise Ryrvik

25 september 2011 21:05

Ha ha då är det bara att börja grunna på träning då =D. Perfekt och avslappnande att kika på medan man ammar!

Kram till er alla!!!

 
Caroline cc

Caroline cc

26 september 2011 09:06

haha,så fina! Har haft fiskar men hinner inte med nu. Men de är faktiskt härliga djur!-)

http://www.preclassica.bloggsida.se

Ann-Louise Ryrvik

26 september 2011 09:53

naaaahg säg inte så.... Jag hinner väl egentligen inte heller. Fast jag är en glad optimist och så är jag ju kär i dem. Bara att ro det i land... suck ;-)

 
Ingen bild

Linda

26 september 2011 11:11

Påffar (som vi tillslut kallade dom 7 vi hade) är såååå söta som småttisar :D Tullelille :D
En perfekt godis för såna där gluffar är fiskbullar fiskfile (som håller ihop bra) och lite annat sånt krafs man har i skåpen ;) Tips på bra färgfoder är discusfoder (fungerar fint när dom är småttisar) sen finns det ciklidfoder med en stor röd påfågel på som innehåller det röda för att få snygg färg på dom.
MIn största hona vägde nästan kilot när hon vandrade vidare. Klumpeduns. :D

Alienmalarna är sååå söta. Har en förkärlek för malar å har alltid haft. Nu har vi bara 3 kvar i livet hemma, men lattjo ändå..

Förresten.. kika in black ghost, afrikansk clownknivfisk och fengädda.. black ghost och fengädda har vi kvar hemma nu. Laban (spöket) kommer så får han känner mina steg :D Kan vara nått att klicka vidare på sen, för han är en jääääkel på att göra konster rent naturligt. ;)

Lycka till med dina nya fina fina påffar. Önskar tid finnes men med 2 småttisar på 2 ben under 3 år så är det svårt. :)

Ann-Louise Ryrvik

26 september 2011 20:21

7st!! MYCKET FISK med tanke på deras storlek! Fräckt!
Ang. din påffetjej... nu snackar vi fisk!

Bra med tips på mat. Är det då rå fisk i bitar? Typ torsk, sej?
Räkor har jag också hört. Då måste det vara vanliga frysta räkor som vi också käkar som de är. Bara skala, dela och ge???

Färdigfoder med den röde Oscarn på framsidan har jag köpt och ger.

Så skoj med lite fisktips. Ska spana på dem. Funderade på Jack Dempsey också. Tycker de är fina....

Du, jag förstår. Det kommer lugnare tider då det kanske smyger in lite fler fiskar till dig också. :-)
Tack för alla tips och tankar!!!!

 
Ingen bild

Linda

26 september 2011 21:04

Jack dempsy kan vara ganska tuffa, vill du ha snygga firrar i storlek som är sällskapliga kika på ex veija synspila om man gillar rosa, vieja zonata om man gillar blåvitt.. snyggingar med tyngd och sällskaplighet. :)

Japp i med fiskbitar av valfri fiskfile.. Är det till småttisar så pressa i vitlökspressen:
Räkor är vanliga man skalar själv eller färdigskalade.
Sen kan man köpa fryst artemia (nol har garanterat kvaliteskakor) och ge som gödningssyfte.. dom älskar dom små räkorna.

Hmmmm sen kan man ju om man har såna ge kokta skruvmakaroner, haden en stor catfish mal som ÄLSKADE såna.. han tog dom försiktigt ur handen och smaskade glatt i sig sådana och fiskbullar.. fast han var dyr i drift.. han fick i sig 10 fiskbullar åt gången..*LOL* men så var han 65cm lång också.

andra firrar som fungerar med påffar.. googla channa aurantimaculata, som jag skrev tidigare, stencool firre men läskigt mycket hjärna

Jo en dag ska vi ha våra monstefiskar igen.. :D Ormisar och arrowana och diverse stora ciklider, behövernågon som hjälper till med att käka upp restbitarna av fiskfile som blir när såna klåpare som jag filear fisk.hahah

http://fiskejournalen.se/files/2011/05/MF_nyhet_jakub_aventyraren_aligator_gar.jpg

alligator gädda kanske? (har haft en sån...fast inte den största varianten)

Ann-Louise Ryrvik

26 september 2011 21:32

Ska spana in dem =D! Tack för tipset!!!
Oh så bra med mattips! Man vill ju inte ha ihjäl de små liven när man äntligen har fått fatt på dem.
Men jä-lar. 65 cm. Jag dånar! Jag som är bekymrad över att mina blir stora.. Oj oj men då hade du kubiktank eller?

Just det ormhuvudgrejen! Jag kikade efter den i Nol men såg ingen. Glömde fråga. Men jag ska väl snart dit igen hrmmmrhrmm ;-P

Det var den värsta fisk jag sett tror jag, Som ett urtidsdjur! Kunde du sova om nätterna :-)!??!

 
Kim

Kim

27 september 2011 00:07

Sitter här och skrattar, så nu får jag lära mej och klicker-fiskar också, verkligen en vid blogg :D

Vem vet kanske jag blir inspirerad, och skaffar mej ett akvarium...du kan väl ta en liten video på era konster.

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

27 september 2011 17:59

Ha ha ja det är bara att hugga fatt i det närmaste och testa.

Ska filma när jag är igång med Oscar II, Karl-Oscar och Lars-Oscar. =D

kram kram

 
Viveca

Viveca

29 september 2011 08:28

Vilka snyggingar:) Hade fiskar som liten och har funderat på det i perioder. De är vackra. Fantastiskt att du får sådan kontakt med dem. Som liten trodde jag dock att jag kunde prata med alla djur inklusive fiskar, skalbaggar och huggormar;) Kanske var det så...Att sadla om från häst till "Guldfisk" hör man lite då och då, men det verkar vara en hel vetenskap med vattnets pH och annat så enkelt är det nog inte, fast spännande:)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

29 september 2011 22:05

Ja, visst är de!!! Ha ha säkert jag som inte vuxit upp =D.
Inte så illa faktiskt att sadla om från häst till fisk. Då har man något att träna och umgås med när man blir 90-100 år också och inte orkar med stora hästar och vilda hundar =D. Kalas!
ja, det är väl ett under varje dag de överlever här. Fast det sista man tappar är hoppet ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se