Direktlänk till inlägg 30 september 2011

Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man....

Av Ann-Louise Ryrvik - 30 september 2011 20:20


...och det finns kvällar då Fru Ryrvik lämnar skogen och går på stadens gator som en (hyfsat) vanlig kvinna   .


Ni som känner mig vet att jag inte är någon fan av att springa på stan. Det är jobbigt. Det är jobbigt att gå i affärer, det är jobbigt att trängas, det är jobbigt att hitta parkering... Ja kort sagt - det är jobbigt.

Sen måste man ju krypa ur sina ridbyxor och sin slitna T-shirt och sätta på sig något mindre skitigt och mindre söndertvättat. Man måste dessutom duscha och kamma håret, fniss fniss.

Tack och lov har Johan lite kvällsaktiviteter som jag måste iväg på. Kör på onsdagar och hiphop/streetdance på fredagar. Det för nämligen det goda med sig att jag måste till stan och då kan jag passa på att ta med en hund, eller två, eller tre och gå på stan.


I kväll mötte Gubben upp på stan och tog med Erik och Johan hem så jag och Zack-Grävlingen kunde ta en sväng. Vi gick runt ett par timmar. Nyttigt. Han skötte sig bra som vanligt, men det gäller att passa på nu när han växer och underhålla det.


I kväll fick han uppleva;

 •  en blandras, två vita pudlar, en amstaff, en kuvaz (tror jag), en annan blandras, en pudel till, en tax som skällde ut honom, en bordercollie... Alla passerades utan ett ljud från honom och utan att han brydde sig speciellt. Det var bara b.c.n som han ville gå baklänges och kolla på. Skällande taxen brydde han sig inte om över huvud taget.
 • lite förfriskade personer som skulle klappa. Det var bra att vara ute såpass tidigt att folk var "lagom lulliga". Nyttigt. Han brydde sig typ inte alls. Hälsade fint och lät sig klappas utan att lägga någon större vikt och intresse. Perfekt.
 • Gigantum-kaj-flockarna i allén. Som skränar och dånar utan dess like.
 • Torgets skumma fontän som det sprutar vatten åt alla håll (någon stor boll - ser ut som huvudet på någon som ska göra slingor he he -  och någon slags skumt vattenfall som dunkar till och ökar och minskar i volym.).
 • En levande "dumpe" som dök upp vid en parkerad bilrad precis framför honom. Shit. Han neg till men sen var det inget mer. Suvve.  
 • Mörka gator och gränder.
 • Gå i parkeringshus. Det har vi inte gjort förut. Inga problem förstås. Men bra att göra det i alla fall.
 • Han gick över ett stort gatubrunnslock, typ 1x2m, som var instabilt och small till så jag nästan lättade. Han däremot verkade inte uppmärksamma det över huvud taget. Vi vände och gick över en gång till och inte heller då brydde han sig. Fint det.
 • Fick stå och vänta medans mamma kollade skyltfönster. Nyttig passivitet.
 • Fick höra en massa "Nej, Nej, NEEEEEJ". Fast inte från mig förstås. Nästan varenda hundmänniska vi mötte hördes "NEJ!!!!" från oss hördes "BRAAAAA!!!" varje gång han såg en hund och vände upp. Och så fick han karamell förstås. Lustigt hur det är. Många vägar till Rom.

Kort och gott - jag är supernöjd. Både Zack och jag blev miljötränade ;-) ha ha.Bor(d)ta bra men hemma bäst. ("Arkivbild")

    

 
ANNONS
 
Ingen bild

agneta

1 oktober 2011 11:18

tänka sig, exakt samma kommentar brukar jag ha när jag någon gång duschar och sätter på mig något rent och helt...det är väl kontrasterna som är trevliga. ibland tror jag att jag är mer djur än människa (vaddå bada, jag är väl ren?)

Ann-Louise Ryrvik

2 oktober 2011 10:37

Ja, det räcker väl till jul och till midsommar =D.

 
Ingen bild

Camilla o Kito

1 oktober 2011 15:57

Kul o bra inlägg som vanligt! Trevligt med en så stabil duktig liten hundkille. Fnissade åt dina BRAA och alla Nej du hörde. Gick en tur igår med min viltglade herre och ett annat hundekipage. Varje gång min markerade vilt sa jag BRAA, duktig! O så kom han och cashade in sin gotta. Från det andra hållet hördes Nej, Nej, Nej osv. Vi pratade inte om saken, vi hundägare, men lite lustigt kändes det :)

Ann-Louise Ryrvik

2 oktober 2011 10:35

Å tack!! Ja, det är skönt. Jag har haft tur med mina schäfrar. De flesta har jag inte ens miljötränat speciellt och det har inte varit några som helst problem. Puppis har ju varit lite muppig mot andra hundar. Det grundar sig i osäkerhet (förstås) och har nog sin upprinnelse i hans dåliga rygg som han antagligen haft sedan mycket mycket tidigt.
Att jag är ute med Zack är mer för säkerhets skull på något sätt...

Ha ha häftigt. Ja visst är vägarna olika :-)

 
Kim

Kim

1 oktober 2011 22:16

Va modig han är och du duktig som tagit dej ur ridbyxorna ;)
Jag borde göra det samma, jag slarvar med hundarnas träning..fy på mej!
Det blir mest häst just nu.

Min Milla är inte så trevlig mot andra hundar, måste ta tag i det på nåt sätt.
Antigen så blir hon rädd och springer iväg när en hund kommer eller om den är rädd så skrämmer hon den allt vad hon kan...

Kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

2 oktober 2011 10:31

Ha ha :-) eller hur!? Ibland får man kämpa sig ut och iväg he he.

Ja, det är lätt att det blir så. Det som man är mest inne på eller upptagen av.

Fina Milla. Det är inte så lätt att vara vovve heller.

Kram kram

 
ylle

ylle

4 oktober 2011 15:33

Vilken underbar miljöträning ni verkar ha haft! Det är ju bra för skogsnissarna att komma till stan nån gång, men jag tycker precis som du, att det är JOBBIGT. Vill helst gå i mina boots och jobbarbyxor i skogen och lulla. Myyys.

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

4 oktober 2011 17:31

Trivs man gott hemma så.... :-).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se