Direktlänk till inlägg 3 oktober 2011

Smått å gott från de senaste dagarna.

Av Ann-Louise Ryrvik - 3 oktober 2011 22:32


Tja, månaden har i alla fall börjat bra. Gott väder - sommartemperaturen - och fortfarande sitter vi och häckar på altanen på kvällarna. En liten brasa och sedan är det inga problem. Skönt. Bäst att passa på innan snöeländet anländer.


Mycket svampplockande blir det. Eller mycket och mycket. En del. Jag orkar ofta inte rensa (i-lands problem Charlotte! ;-)). Plocka däremot är kul. I alla fall de gula som kräver lite letande - i alla fall ibland. Annars har det varit gott om sådana också i år. Jag gillar trattisar och det är det så gott om så jag orkar inte ens plocka ibland.


 PÅ väg. Barnvagnen är fådd. Tack och lov för det. En ny kostar bortåt 10 000 och eftersom vi oftast kör off-road så vore ju det vansinne.... Över stock och sten, bäckar och krondiken =D .     Så vackert det är nu....

 

 


Här kommer en panorering över trattkantarellbestånd. Jag plockade dem inte. De ska få växa till sig några dagar till innan jag plockar. Men gott om trattisar är det.


Ett...  Två...

 

Tre...  Älskade hundar! De tycker svamppromenader är skoj. De gillar också att gå off-road. Diva löper, Zack växer och Puppis är snäll och go.  Zack är en riktig pärla. Han är jättelik Kiro i sättet med sina jämfotaskutt och hans bitande i mina fingrar. Nä, han biter väl inte, men jag kommer ändå alltid ikläm när jag tränar. Precis så var det alltid med Kiro också. I stort sett varje träning hade jag blodvite någonstans. 

Hösthundar. De är vackra i kvällssolen.


  

Ett litet upplet....

 

 

 

Så sakterliga börjar hundträningen tugga igång och planer att smidas. Så även ridningen efter kejsarsnittet. Loke - min snälle hjälte - får hasa runt med mig i krumelurer och verkar tycka att det är okey.

Han får lite karameller och krävs det inte mer än så för att han ska ställa upp så är det nog inte så plågsamt, som man ibland tror. Ibland känner man sig så klumpig, otimad och allmänt dålig, men som sagt han ruskar väl av mig om han inte vill ha mig kvar på ryggen :-).Vad som är extra hjärtknipande är att han går och ställer sig vid ingången till paddocken vid ungefär den tid jag brukar komma. Pussgurkan. Det är plågsamt de dagar jag hoppar över. Då brukar jag gå ut och ge honom ett äpple i alla fall


En annan liten intressant sak är att han är "häst" igen. Efter kastreringen blev han ju lite låg och osäker, fast nu är han med i gemet igen. Nu hänger han med grabbarna utan några somhelst oro. De står i hög och sover tillsammans =D. Förut har ju Loke varit några meter vid sidan av, så det är roligt nu. 

   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena

4 oktober 2011 09:18

Hösten är härlig! I alla fall när den som så här visar sig från sin bästa sida.

Jag gillar benämningen att fingrarna "kommer i kläm"! Oj, vad jag har klämt mina fingrar genom åren, fniss... Men jag har ju inga bilringar heller, jag har volanger ;)

Ann-Louise Ryrvik

4 oktober 2011 17:38

Hösten är ljuvlig när det är varma dagar. SKön luft och vacker natur.

Ha ha eller hur!!! Hur många gånger har man inte ropat; Bra. Duktig hund! Med blodet stänkande runt fingrarna :-)
Volanger he he!

 
Ingen bild

ylle

4 oktober 2011 15:29

Ja trattisarna översvämmar ju skogarna i år. Man blir nästan trött av att se dem!!!

Ann-Louise Ryrvik

4 oktober 2011 17:31

Ja, det är nästan jobbigt att plocka - ska ju rensas också....

 
Maria Y

Maria Y

4 oktober 2011 17:31

Gulle-Loke då! Men inte ska du väl ha såna funderingar om att ridningen skulle vara så plågsam för honom? De gillar ju någonstans att röra på sig och göra saker. Även om vi är klumpiga o otimade så är det väl inte värre än att gå på vandring med en ryggsäck. Visst, det skulle kanske vara skönare utan, men man gör det ändå för att det är värt besväret. Skillnad om man har en ryggsäck som blir fly förbannad och klår upp en om man råkar trampa fel på vägen...
Boogie går och ställer sig vid grinden när hon sett min bil komma på vägen. Jag blir lika glad varje gång. Idag skulle jag promenera hundarna först innan min lektion, så då gick hon tillbaka till polarna. Men kom så snällt igen när jag skulle hämta henne, så jag behövde inte ens sätta en fot i geggan precis innanför grinden. Vi kräver tidvis ganska mycket av henne fysiskt i ridpassen, men tydligen lyckas vi belöna tillräckligt mycket ändå för att det ska vara värt besväret. Annars kunde hon ju välja att stå kvar borta i solen och mumsa gräs med väninnorna? Samt roa sig med att finta bort en när man ska hämta henne. Det var ju hennes strategi när vi fick henne för 4 år sedan.
Så upplagt på rätt sätt, tror jag att de kan tycka våra ridmanövrar kan vara rätt roande på sitt sätt, även om de får ta i med en och annan muskel också. Till och med en häst som Boogie, som råkat ut för så mycket sk*t i just ridningen i sitt tidigare liv.
Förresten tror jag inte ett ögonblick på att du rider så illa som du låter påskina :)

http://cowgirlup.bloggagratis.se

Ann-Louise Ryrvik

4 oktober 2011 17:36

Ha ha nä egentligen inte. Det är nog mest en gimmick. Han tål allt. Robust och redig som han är.
Duktiga Boogie. Hon är allt skön hon. Och precis som du skriver hade de väl inte, de som har val i livet, komma och vilja vara med.

Nej, jag har väl suttit på en häst förut, men är lite ringrostig mot vad jag har varit förut. =D Detta med ridning är ju en definitionsfråga ha ha.

Bent Branderup brukar säga att man ska i alla fall inte rida sämre än en packning =D. Dvs packhästarnas last stör inte och skadar inte även om den är tung. Hästen har frihet att bära upp den som är mest funktionellt. Det är när vi börjar ställa krav på HUR som vi i alla fall inte ska störa och förstöra... =D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se