Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

"En underbar dag" eller "Loke från ovan"

Av Ann-Louise Ryrvik - 11 oktober 2011 18:02


I förrgår gnydde jag över väder och vind och jämmer och elände. Idag är det tvärt om . Med sol och värme kommer mer energi.


Började dagen med en underbar promenad med hundar och Erik. Vi höll oss längs vägarna eftersom det är jakt här. Jag vill varken bli skjuten eller störa jägarna, så det är bäst att hålla sig ur skogen. Nu tror jag att det satt folk på pass utmed vägen för hundarna markerade, men längs vägen räknar de väl att det kan komma både det ena och det andra som inte är lovligt :-).


    Tre galna och sugna hundar som bara vill iväg på promenad.


  

Vackraste Lokemannen :-)!      


Schäferstimmet


 

Jag tycker det är så vackert när mossa växer över stenhäll. Det liksom väller, eller rinner....  Kissepaus. Än lyfter inte Zack på benet, men det kanske beror på att Puppis finns i familjen. 


Efter promenaden var det lite kaffe och sedan delvattenbyte hos OscarII, Karl-Oscar och Lars-Oscar. Uj vad de växer, ciklidpojkarna.

Sedan bar det av bort och hämta Loke för en liten ridtur.


  En liten mulletur ute och gräspaus innan paddocken.


Loke har verkligen blivit modigare. Saker som är konstiga går han fram och targetar på. Härromdagen sköt man (antagligen övningssköt inför älgjakten) och han var lugn ändå. Idag kom ett reaplan och jag trodde mig också få en flygtur men inte. Tack och lov för det! Det verkar som om han verkligen uppskattar våra lekar tillsammans. Han kommer glatt i hagen och står ut med allt möjligt ditt och datt som jag hittar på och verkar gör det med förnöjsamt lugn.Loke har verkligen blivit duktig på att docka in till pallen. Bra det. Här har jag lämnat honom vid grinden och gått bort till pallen.

 

Här kommer han "till undsättning".

  

och ställer in sig bredvid. Varsågod och hoppa upp!


Roligt är också att han verkligen knör sig nära pallen. Jag vill inte trampa i stigbygeln ifall sadeln snurrar plus att jag inte vill hoppa upp så jag dunsar honom i ryggen. Därför måste han stå nära, riktigt nära. Detta tar han på stort allvar för han riktigt skaver mot pallen, efter ett tag vrider han om huvudet åt utsidan och kikar om jag inte ska komma över


  

Faktiskt en liten hörnpassering...

  

Tvärs över ridbanan...

  

Utmed långsidan...  Och så KARAMELLSTOPP!!!!  Fasen va skoj det är! Det är som sagt inget märkvärdigt (till och med löjligt för de flesta), men det är roligt och vad jag kan avgöra så har Loke det också.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cita

11 oktober 2011 18:59

Vilken härlig bild på hundarna! Det var länge sedan jag tittade in, men nu får det bli oftare igen. :)

Ann-Louise Ryrvik

11 oktober 2011 21:32

Välkommen tillbaka. Tja här skrivs väl inte så mycket av ordning...men vi tuffar på :-).

 
Ingen bild

Kerstin

11 oktober 2011 19:14

Det är kul att läsa dina bloggar! Och alltid snappar jag upp något nytt som jag inte prövat. Jag måste tillstå att mina försök att få hästen att docka pallen inte är fullt så smidiga som dina! Men å andra sidan ser hästen till att hålla mig både snabb och smidig. ;)) Men vi ska träna vidare!

Ann-Louise Ryrvik

11 oktober 2011 21:31


Tack jag som bara flummar.
Du får vara glad att du är snabb och smidig, för här är det trög och långsamt som är ledordet!!!
I´m to old for this sh-t =D

 
Sanna

Sanna

11 oktober 2011 22:01

Hahaha, vilken snajsig bild på hundarna (den första) normal - normal - galen! :D

http://www.hundzonen.se

Ann-Louise Ryrvik

11 oktober 2011 22:04

Ha ha tack!
ja verkligen GALEN!!! =D

 
Ingen bild

Eiram

11 oktober 2011 23:14

Löjlig Du!?! Å nej...icke...skulle va om någon människa som e löjlig på riktigt skulle tycka så...då är det löjligt :=} Underbara bilder och så lite man har han ju inte...oooooo....mmmmmm....men jag vet ju å andra sida hur den såg ut från början.....och då var det ju lite mer förstås :-P Zack va ju grymt frän på först bilden ha ha Det va en himmla fin bild tycker jag! Kram!

Ann-Louise Ryrvik

12 oktober 2011 06:46

Ha ha nu var du allt roligt =D.
Snigelfart framåt, nybörjarlektions nivå på ridning. Men ändå. Steg för steg går det frammåt och vi har ju inte så bråttom. Jag har ju bil =D he he.
Tack!

 
Ingen bild

Tervaleijona

12 oktober 2011 06:54

Kul att läsa om Loke! Vad är det för konstig sadel han har? :) Hur "funkar" den?

Ann-Louise Ryrvik

12 oktober 2011 07:47

Tack!
Det är en Deuber&Partner sadel. Det är ett mellanting kan man säga mellan spansk sadel och engelsk sadel.
Tycker man hamnar bra i lodrät sits som de spanska men har lite stöd och djup som i den engelska. Jag har både engelsk (Kieffer), ren skolsadel (Ecuyer), bomlös dressyr (Barefoot) och denna och den som är skönast är denna.

(Den är inte helt perfekt på Loke men en kompromiss. Rider korta stunder och typ 3-4 gånger i veckan just nu för att känna in. Är inte helt nöjd med den bomlösa. Känns "mycket mellan knäna" och jag tycker jag inte hamnar i bra balans. Kanske ovana. För att veta hur jag ska gå vidare rider jag i därför i D&P. Loke frustar direkt jag sitter upp så det är nog inte så illa ändå :-).)

 
Margareta

Margareta

12 oktober 2011 11:49

Du och dina inlägg behövs som en motvikt till (oss;) alla som (enbart) ser våra djur som medel att nå TÄVLINGSMERITER!
Jag får då ofta påminna mig själv att hundarna har ett annat värde än det dom presterar på tävlingsplan - och då är det befriande med bl.a dina hästinlägg!

http://www.arctoshundskola.blogspot.com

Ann-Louise Ryrvik

12 oktober 2011 22:22

Åh tack!

Nämen det blir gärna mycket prestation och snacket om att man måste ut och bevisa. Det tar lite bort glädjen för mig tyvärr. Jag gillar att träna och tävla, men inte för att "bevisa något". Jag hoppas jag kan skaka av mig den tanken och finna glädjen i tävlandet, eftersom jag småbörjat med Zack och han verkar frisk. (Peppar, peppar ta i trä.)

Tack igen, för ofta tänker jag - jamen jag har inte presterat något särskilt med häst någon gång (några hopp och terräng på stenåldern bara).

 
KIm

KIm

12 oktober 2011 15:34

Jag skulle beskriva den första bilden: övervakande, godhet och vild :D

Mmm Loke den kloke!
Så mysigt att han ser fram till ensamtiden med dej!

Första gången min man var i Sverige, så körde vi på en mindre grusväg i en lummig skog.
Plötsligt ropade han stanna och rusade ur bilen och började fota marken!!!
Jag undrade vad sjutton han sett som var sååå intressant...det var mossa!
Så du är inte den enda som gillar det :))

Ska nog börja starta med "dockning" vid pall, jag är inte heller den smidigaste...

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

12 oktober 2011 22:18

Stämmer himla bra du. Precis sådana är de!

Så det finns andra galninga också ;-). Nämen, det är något fräckt över det.

Det är inte så dumt. Dessutom blir de också bra förberedda på uppsittningen.

Kram kram!

 
ylle

ylle

12 oktober 2011 15:59

Härlig bild på schäfrarna! Speciellt Zack´s helgalna min!
Underbart med en häst som förstår att man måste docka till för att matten ska komma upp i sadeln. Jag förstår din eufori!!! Fine Loke!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

12 oktober 2011 22:16


Visst ser han heltokig ut he he.
Jag har passerat bästföre datum vad gäller akrobatik he he.

 
Anna Hovskägg

Anna Hovskägg

12 oktober 2011 21:04

Kul att se lite Lokeridning! Så himla kul va, det är inte många hästar man kan rida & fotografera samtidigt på. Men dessa dölehästar alltså... de har inte brottom i onödan...
"Tränade" med Ikran idag. "Flummar" mest runt jag med ;)

http://www.lyckoprickar.se

Ann-Louise Ryrvik

12 oktober 2011 22:14

Gött att flummarunt, som sagt, ska ingen stans och ska jag det så tar jag bilen =D

 
Ingen bild

Margareta

13 oktober 2011 06:44

http://en.koikkaloikka.fi/blogi.html

Har du sett det här? Vilken inspiration...

Ann-Louise Ryrvik

13 oktober 2011 07:24

Ha ha ja jag har sett någon film, men här var lite nya också ha ha. Rolig.
Sprang jag så mycket hade jag nog varit i form nu =D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se