Direktlänk till inlägg 25 oktober 2011

Många fina hästar finns det... En liten uppdatering.

Av Ann-Louise Ryrvik - 25 oktober 2011 22:53


Oj oj nu har det varit mycket ett tag igen. Jag har inte hunnit lägga in något inlägg på en vecka. Sånt är det ibland. Tisdag-onsdag var det kurs där jag var deltagare. Mycket skönt! Slippa ha ansvar och bara sitta och bli uppassad =D. Att få ha åsikter utan att man själv måste ta hand om det. 


Jag kom hem sent på onsdag och sedan torsdag och fredag fick jag feja, shoppa och laga mat för vi skulle få långväga besök på fredag. Det fick bli småplock till förrätt (skaldjur av olika slag och älgpaté, älgkorv och älginnanlår) till varmrätt - torsk. Det var till att hålla sig i skinnet och efter maten börja packa eftersom  jag skulle tillbaka till östsidan av landet. Närmare bestämt till Almunge och Seglinge gård. Där skulle jag och Carolina Fransson ha en introduktionskurs till klickerträning för häst.

Jag var lite fundersam medans jag packade. Det skulle komma mycket duktigt och rutinerat folk till kursen och jag funderade på vad jag skulle ha att tillföra. Typiskt.Så är det nästan varje gång´oavsett nivå på deltagare. Alltid grunnar man....


Tre på morgonen var det uppstigning, dusch och sista ihopplocket av pryttlar.Bara det! Multarget, hovtarget, apportbollar, apporter, 10 kg lådor med hästgodis, korgar m.m Sedan fick jag ta med Zack och Puppis också eftersom våra besökare var lite hundrädda. Och tja ändå. De är helt vilda så det är lika bra att ha dem med så jag vet vad som händer. Diva är mer cool så hon fick vara hemma plus att det blir för trångt med tre schäfrar i bilen.

Jag säger bara som så; oj vilken trevlig kurs! Trevliga hästar, trevliga människor och trevlig miljö. Många människor var gamla bekanta både från verkliga livet och från nät-livet och det var kul att träffa alla IRL. 


Jag tycker att stämningen var underbar och att alla ville väl, var öppna, nyfikna, sociala och hjälptes åt på ett bra sätt. Hästarna var så mysiga och jag tyckte verkligen så mycket om dem, så jag skulle kunna ha tagit med mig alla hem. Tur att jag har fullt på hästfronten, för jag tror inte ägarna var så sugna på att bli av med sina älsklingar ;-). Det var ett morgansto, ett quartersto (Maria Yttermyr´s söta Boogie), en P.R.E hingst, ett P.R.E sto, en korsning P.R.E./halvblod och två fina islänningar. Sicken gó mix!


Idag tisdag fyller svärfar år. Vi har firat med kaffe, blommor och tårta på sängen och nu på kvällen var det middag i "salongen" ;-). Jag hade lagat trattkantarellsoppa. Till varmrätt blev det en av mina favoriter; örtstekt hjortryggbiff med tryffelsky och mandelpotatispuré med karljohansvamp. Efterrätt bjöds glass och varma vaniljhjortron. 

Reduktion i vardande... 


Nä, nu är jag så trött så jag nickar till vid datorn och skriver det jag drömmer. Inget bra, så nu går jag och lägger mig istället. Vi så får vi se om det blir bättre bloggat i morgon. Go´natt! 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria Y

25 oktober 2011 23:57

Underbart kul och nyttigt att bli drillad av dig! Har jobbat uppsuttet sedan vi kom hem, och haft tokroligt i ridhuset. Jättefina galoppfattningar. Måste få dottern att filma nån dag. Ser nog helknäppt ut med start klick stopp :) Apropå diskussionen om klicker kontra verbalt klick: hade samma godis och bad om samma rörelse (på signal) började med verbal markör några repetitioner och hade bra flyt. Bytte till klickern, vips växte hästen 1 cm uppåt och började brumma efter varje klick. Brummandet minskade och även något av intensiteten när jag återgick till verbal markör. Så klickern ÄR värd mer, trots att jag troligtvis använt den verbala markören oftare... (väldigt vetenskaplig studie, eller hur )

Ann-Louise Ryrvik

26 oktober 2011 00:05

Åh tack och tack detsamma!!! =D Så roligt att träffas och så kul att se fina, fina Boogie!!!
Häftigt! Ja, så tycker jag det verkar här också. Det har väl med processandet i hjärnan att göra kan jag tro.
(Fast jag misstänker att när det gäller mig så är det nog så att jag slarvar nog en hel del när jag använder röst. Är inte lika fokuserad och noggrann.
Kul att höra att hon är så på hugget och film ser vi fram emot!
kram!

 
Apona

Apona

26 oktober 2011 00:32

ggrrrrr.... hur vet man när du är på gång till dessa östliga trakter, så man får en chans att vara med...och inte bara läsa om det efteråt....grrr ;-)/A

http://www.kallblodsangel.se

Ann-Louise Ryrvik

26 oktober 2011 07:37

Ynk ynk... ;-) Nu var det Ohr som var arrangör; http://www.ohr.se/. De har belöningstänk-kurser av olika slag ofta.
Du får ordna en själv ;-).

 
emelie

emelie

26 oktober 2011 07:23

Jättefina hästar du har!

http://www.lillaemmpa.blogg.se

Ann-Louise Ryrvik

26 oktober 2011 07:38

Åhhh tack kära du!!! :-)

 
Ingen bild

Charlotte

26 oktober 2011 07:59

Tack för att du delar med dig av dina fantastiska dagar! Måste vara skönt att få vara deltagare, hade du någon av dina hästar med på kursen?

Ann-Louise Ryrvik

26 oktober 2011 09:19

Tack. Nä, inga hästar med. Första kursen var en kurs om ett verktyg i det icke-djuriga arbetslivet. Andra kursen var jag instruktör på och då hade de inget med att göra heller he he. De fick allt stanna hemma de :-).

 
Ingen bild

Ethel

26 oktober 2011 08:13

Vilken tur för Farfar att han var hos Er! En så där fin middag hade inte Farmor fixat. Börjar bli en liten ovana det där med att fira våra födelsedagar hos Er. Inte undra på som Du skämmer bort oss!! Kram.

Ann-Louise Ryrvik

26 oktober 2011 09:20

Du, det är nog lite si och så med det. Vana börjar det dock bli. Kul!
Kram

 
Apona

Apona

26 oktober 2011 14:22

Ja, snyft, snyft, stackars mig... vill ju också vara med och leka!!!! Får väl klura på det där med egen kurs ;-)....

http://www.kallblodsangel.se

Ann-Louise Ryrvik

26 oktober 2011 15:53

Ja tackars ;-). Leka är kul:-). Det vore skoj att träffas!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se