Direktlänk till inlägg 26 oktober 2011

Vilse i pannkakan eller spårbildbomb....

Av Ann-Louise Ryrvik - 26 oktober 2011 16:43


Äntligen! Efter en veckas total-ös, var det lite lugnare idag. Jag har inte gjort ett enda dugg med varken hundar eller hästar på över en och en halv vecka.

Först ut var Zack. Han är helgalen och behöver verkligen göra något vettigt. Efter att ha kört Johan först till tandläkaren och sedan till skolan skulle jag träna. Hade dock glömt hälften hemma så jag fick åka hem och hämta grejerna plus att jag passade på att käka brunch. Sedan bar det av för spår och upplet.


Började med att lägga spåret.  Skulle inte ha så långt, eftersom det skulle bli dåligt väder idag och då ville jag ha hunnit med lite upplet också innan eländet anlände. Efter att ha lagt sista pinnen gick jag rakt en bit och vek sedan av i den riktignin som vägen var. Jag gick. Och gick, och gick och GICK! Ingen väg! Första gången under hela min levnad har jag kommit bort mig i skogen. Första gången!

Det var ett område där det finns gott om vägar och stigar och det ska inte gå att gå så långt utan att stöta på någon väg. Jag var viss om att jag skulle komma fram förr eller senare. men det kändes ofattbart långt. Jag var inte orolig, men lite bekymrad. Mest bekymrad var jag om några av mina hemvärnetkompisar skulle behöva ut och leta efter mig ;-). Hellre skulle jag övernatta i skogen än att krypa till korset av att vara borttappad. Det var mycket våtmarker och jag dumpade med bägge benen flera gånger ända upp i "grenverket". Vid ett tillfälle höll både benet och jympadojan på att fastna. Just snyggt att fastna eller att behöva gå med bara en sko.


När jag väl kom på en bred stig var jag LÅNGT bort från där jag trodde att jag skulle komma ut. Först kände jag inte igen mig, men jag var bara glad att jag hittat stiga gjord av människor. Efter några kilometer kände jag igen mig och det var såå skönt. Det var bara att börja traska tillbaka till bilen. Trött och mycket blöt nådde jag fram. Åka hem? Inte då. Har man ändå egentid med vovven och redan lagt ett spår så går man det. ÄVEN om man skulle gå vilse igen. Spåret hade haft en fin liggtid pga mina irrvägar, så det var bara att släppa ut hunden, sätta på selen och spåra.  


Här kommer en spårbildbomb;

 
  

Pinne hittad!!!   

Och vad får man för det då????? Kampdutt!!! 
 
  

Cool effekt det blev.


  

Zack pinnar på :-)
 

Närmar sig vinkel... 

Svängt....   


  

Spåret gick kanonfint och jag är nöjd med både mig och Zacken. Och JA, som ni märker så hittade vi hem igen ;-). Jag har beställt mig en iPhone. Kors i taket va!?!? Jag provade en för länge sedan eller var det en Xperia eller vad den heter, och tyckte att det var SÅÅÅ krångligt så jag lämnade tillbaka den. Nu har jag (sedan Lena N berättat om alla fräcka appar man kan ha) bestämt mig för att skaffa en. Den kommer väl snart och det hade varit roligt att se min lilla promenad på kartan i den. Å andra sidan hade jag väl aldrig kommit på avvägar då kan jag tro. Nåväl. 
Väl vid bilen passade jag på att köra det planerade uppletet också. Det gick också fint.

 

Dagens föremål; en trashad Nalle Puh, en gammal plånbok, ett byxben och en plastflaska.'

 

 

En Zackrumpa   

Plånboken på ingång

 

 

   

Jippie. Sista föremålet - plastflaskan. På det hela blev det en bra dag. Nu har dock regnet börjat och jag fryser som en gris. Hästarna har precis fått en ny hösilageleverans och det får nog räcka med det idag. I morgon är en annan dag!


Ps. Appropå Vilse i pannkakan... Jag och Johan kollade på den på Youtube. Han var oförstående inför min rädsla för Storpotäten ;-). Dagens ungdomar.... hrmmm


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se