Direktlänk till inlägg 29 oktober 2011

En ÄNNU bättre dag.,,,

Av Ann-Louise Ryrvik - 29 oktober 2011 21:33


Efter en Guantanamoliknande natt där Erik var kommendant, så blev dagen tämligen bra. Efter att ha varit uppe hundrasjuttioelfte gången vid 06.15, så sov vi sedan gott till 10.00 Härligt!

Först lite morgonbestyr (tja eller snarare förmiddagsbestyr) och sedan så åkte Gubbe, Erik, Johan och svärfar på marknaden i Vänersborg och jag fick ÄNTLIGEN obegränsad tid med hästarna. Efter lite starttrampande för att hitta pick och pack och pinaler, så kånkade jag ner grejerna till paddocken.


Jag har inte gjort något med hästarna på två veckor - kurser, kurser och annat suck - så de var riktigt på tårna. Först ut var Loke. Han var lugn först när han kom in. Kapsonade och sadlade och började gå min vanliga första vända runt ridbanan. Oh jeeee. Kände att han var lite nervig. Vet inte om de skjutit någon älg vid dungen, eller om nåon satt på pass - såg en fyrhjuling åka upp dit tidigare på dagen - för han var väldigt tittig och vädrade däråt. Sedan var det bockningar på G.Han var så överhettad så jag sadlade av igen och lät honom bralla av sig. Det tog nog tio minuter av spring, bock, rusk och frambensvevande innan han var klar. På med sadel igen och det blev en lugn ritt.


Efter Loke var det Milous tur. Han var jättelugn han. Mycket sansad, samarbetsvillig och fokuserad. Kände mig riktigt duktig där ett tag, med mina långa tyglar. Han gick som en klocka och är som smör att "köra". Öppnan fungerar fint. Travigångsättningar och halter lika så. Volterna är väl inte riktigt runda, men okey. Snart dags testa sluta. Vissa dar kan man tycka att man är riktigt duktig - för att andra dar inse att man inget kan, inget vet och inget lyckas med.


Cazal var också jättefin. Lugn och avslappnad. Det blev longering där eftersom jag trott att han skulle vara mer galen. Sist ut var Fnasket.


Fnasket, ja Fnasket.... Han var HELGALEN. Men jäklar! Tur hjälmen satt kvar på huvudet sedan jag red, för idag hade han hovar överallt och hade han eller jag missbedömt kunde jag ha haft nytta av den. Hovar både högt och lågt. Han är dock för jäkla go! Han är så pigg och laddad, och måste nog tycka att det är fruktansvärt kul att få härja med mig.  Verkar som om han leker att jag är tjuren fniss fniss. Han galopperar runt i cirklar, kröker på nacken, stegrar, bockar, slår bakut, springer som en tok och stannar precis framför mig. Får en karamell. Far som en studsboll igen. ALLT brallande är på något sätt relaterat till mig. Hans fokus ligger extremt på mig, till skillnad från de andra som kan ha koll även på omvärlden ibland. Tack och lov brallar han inte PÅ mig utan snarare en meter ifrån ;-). Han kan se så mean ut! Riktigt grym, hård och tuff - fast det är bara någon slags lek. Sedan står vi och gosar, kelar och myser. Han är mjuk och känslig och sedan leker han "hårding" igen. I love him!!!


Fyra timmar senare plockade jag ihop pick och pack igen och kånka upp det till sadelkammaren. Jag borde skaffa någon slags kärra. Jag köpte en på MyOne för några år sedan, men den har jag misskött så den är ett minne blott. Den var också lite hög och instabil. Ska kolla runt om det finns något färdigt att få tag på annars får jag väl konstruera en egen på något sätt. Det blir mycket att bära med sadel, träns, longergrejor, långa tyglar, bollar, korgar, hästgodis i massor m.m m.m


Sedan fick hundarna lite grejande ocskå. Zack fortsatte jag med krypet på idag. Han välte inte över lika lätt som i går och vi fick några fina krypsteg, har dock ev. lite fundering på att ev. nyttja rumpans instabilitet istället för att som jag gjorde på Puppis gå via rakt till att sedan belöna "höftvicket". Det är dumt att träna bort något som man kanske kan utnyttja istället. Ska sova på det inatt. Lite ställanden blev det också, samt ingångar och lite frittfölj. Vi går mest rakt och har som med Puppis börjat med långsam marsch. Han är så söt eftersom han går steg för steg lugnt men med höga benlyft fram hihi. Kanske också något att utveckla. Ser lite fräckt ut faktiskt. Får väl sova på det också.


Lycka och lyx är en hel, solig och varm, dag som man kan disponera som man vill med djuren!!!! Dagen har varit KANON!!!!


Inga bilder blev tagna ute idag. Hittade inte laddaren till ful-kameran. Har städat, och det är alltid lite lurigt ;-).

Nu på kvällskvisten har vi käkat skaldjur med svärmor (kom med tåget idag) och svärfar (som redan var nere) och resten av familjen. Skaldjur är gott! 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sarah

30 oktober 2011 05:16

Ser ut som du hade en fantastisk dag :-)Med ett perfekt avslut- skaldjur. Me like a lot

Ann-Louise Ryrvik

30 oktober 2011 07:29

Underbar var den :-). Visst är det gott med skaldjur. Mmmmm.....

 
Gudrun & Alfons

Gudrun & Alfons

30 oktober 2011 20:56

Har också haft en härlig helg! Varit på belöningskurs i två dagar med Alfons -! Så galet kul det är att busa med sin hund!

http://velourpojkenalfons.blogg.se

Ann-Louise Ryrvik

30 oktober 2011 23:03


Visst är det ! :-)

 
Anna Hovskägg

Anna Hovskägg

31 oktober 2011 10:13

Åh, vad jag håller med dej! EN HEL dag med tid för djuren är tamejtusan REN LYX! Helt ärligt är DET lyxigare än att sola på ett hotell på Gran Canaria med en iskall frukt&bär-smoothie i handen. Det finns många därute som tycker vi är konstiga ;)

Kram!

http://www.lyckoprickar.se

Ann-Louise Ryrvik

31 oktober 2011 11:12

Ja, visst är det!!! En dag att disponera som man vill. Ljuvligt :-)!

kram, kram

 
ylle

ylle

5 november 2011 20:17

Helkul med hästbus! Ser att dagen var lyckad. Att avsluta med skaldjur är inte heller det sämsta...

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Evelina

Evelina

6 november 2011 22:43

Hejsan!
Vilken härlig blogg och vilka underbara djur du verkar ha! Kul att läsa om din träning, ni verkar verkligen ha superkul ihop! Lite extra roligt tycker jag det är att läsa om Fnasket, han verkar påminna otroligt om min förra häst, är han möjligtvis en Lusitano?

http://armanismromally.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

7 november 2011 22:49

Åh så kul att du gillar den!!!
Det har vi :-).
Och Fnasket... Jajemän visst är han en lusitano. Han lystrar (inte ;-) hehe....) till namnet Edipo vid finare tillfällen.

Tack för din kommentar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se