Direktlänk till inlägg 6 december 2011

Äntligen är det stora akvariet på plats!

Av Ann-Louise Ryrvik - 6 december 2011 16:28


Det är dagar jag har funderat hur smart jag egentligen är. Kastar mig iväg och köper ett jätteakvarium. Suck! Eftersom jag har fått en helt annan bild av fiskar nu. Förstått och insett att det är husdjur precis som hundar, hästar och katter. Jag får ångest över alla fiskar jag "plågat ihjäl". Uaaahhh... Hoppas de inte kommer och hämnas på domedagen.


I vilket fall vill jag ju att mina tre O:n (Oscar II, Karl-Oscar och Lars-Oscar) ska ha ett så bra liv som det bara går så letade jag ju naturligtvis efter det största jag hittade. Att köpa nytt blev för dyrt och att hitta stort begagnat var inte så lätt. Först tänkte jag 720 liter. Det fanns det gott om. Sedan såg jag ett på 960 liter. Jamen det är ju bättre. Det fanns i Karlstad men pga en massa velande hann det bli sålt. Och  sedan så hittade jag ett på 1125 l ! ÄNNU bättre!!!


Oscar I


  

 

Karl-Oscar

 


 

Lars-Oscar. Precis som sina kompisar alltid hungrig.Endast det bästa är gott nog till mina "pojkar". Helst skulle jag vilja ha ännu större, men sen ska man få hem det och in det också. 250 x 75 x 60 kändes ju inte så stort... men det var det. Det är inte lätt att lyfta en sådan grej. Liksom inget att hålla i. När vi drog och hämtade det körde jag det i hästtransporten. Ut med mellanväggen och in med akvariet. Två stackars snälla grannar, Hasse och Janne följde med tillsammans med mig och Gubben. Med gemensamma krafter tillsammans med säljaren fick vi det in i transporte. Ett rätt. Glad ihågen krypkörde jag hemöver. Trodde att slaget var vunnet. 


Nu är det så viktigt att det står helt rakt, annars blir det spänningar och spricker. DET vore ingen hit.  Det går inte! Får inte hända O:na något. Sedan är det inte så kul med allt detta vatten på golvet heller. Först tänkte vi ställa det i poolrummet. Där finns gott om plats och ev. vatten vid en katastrof hade någonstans att ta vägen he he. Först behövde ju akvarieställningen ställas in med pass/laser för att sedan få på sig akvariet och ställas in igen. Det var just det. Jag och gubben med tummen i handen. Veckorna gick. Akvariet stod i transporten och jag stod och stampade. Fast inget ont i det. Ibland är det bra (tror jag, det återstår att se) att man får grunna ett tag. Helt plötsligt insåg jag att det inte alls var en bra placering. Där borta vid väggen på undantag. Nä, mina pojkar ska vara i köket precis som vi andra. Det är ju där de är vana att vara och det är där det är action. Måste vara en stimulerande miljö. Borta vid den tänkta väggen skulle de vars så off. Antagligen skulle jag inte sköta om dem lika bra där heller. Visst är det bökigt i köket, men det är det värt. Vi bar dit ställningen. Uj, vad stor den blev där, men what the f**k.


I går kom så äntligen genombrottet. Clemet var på besök och hade både pass och rätskiva med sig i bilen. Kan du hjälpa oss? Hipp, happ och så var ställningen på plats. Sen kom snällaste grannarna; Janne, Hasse och Anders förbi och hjälpte oss att få in karet. Ytterdörren var lite trixig men sen så var det straight through. Kan säga att de var gött skeptiska till att ha denna stora balja i köket och tittade medlidsamt på Gubben, som suckade lite och mummlade. De erbjöd sig också helt frivilligt att komma och flytta ut det närhelst :-) ha ha. Ja, det blev lite dominerande i miljön, men det blir bra ändå. Speciellt för fiskarna.


När akvariet ställdes ned blev det lite flyttat på ställningen. Några cm. Gulle Clemet kom förbi idag och kontrolljusterade. Nu har vi gjort efter bästa förmåga. I morgon ska jag tvätta grus och kanske börja fylla på vatten.


Håll tummarna gott folk!!!  

Karl-Oscar och OscarII = BFF. Ska snart få flytta till en större "lägenhet".

 

 

  

Diva som "tändsticksask" för att se storleken.

 

 

   

 Från andra hållet....

 

 

 

 
ANNONS
 
Apona

Apona

6 december 2011 17:47

Underbart, vilket projekt!! Bästa julklappen för killarna!

(Och där kanske det finns plats för en och annan omplaceringsfisk om det kniper ;-))
/A

http://www.kallblodsangel.se

Ann-Louise Ryrvik

6 december 2011 18:44


Perfekt :-).

Jajemän. Haha. Någon tvångsomhändertagen. Fast de måste vara stora för annars äter O:na upp dem. De äter allt som går in genom gapet, vilket inte är lite...

 
Ingen bild

agneta

6 december 2011 18:23

det där ser väl jättebra ut? apropå dåligt samvete brukar jag tänka att jag gjorde så gott jag kunde och när jag kunde bättre, gjorde jag bättre

Ann-Louise Ryrvik

6 december 2011 18:42

Haha så sant så!!! En bra devis!

 
Michaela Olsson

Michaela Olsson

7 december 2011 08:52

Härligt!!! Sicken lyx lya dom ska flytta in i! Det kommer bli nice =)

http://www.notascrew.rular.se

Ann-Louise Ryrvik

7 december 2011 09:26

Jojomän. Än är det stort och bra, men så växer de och skulle väl behöva bo i poolen.... ;-)

 
Ingen bild

Andrea

7 december 2011 19:55

Vad ska du ha för ramp ovanpå det där jättekaret? Jag har gjort lite som du, köpt fisk som behöver rikitigt stort bo framöver. Bullseye Catfish, enormt söta malar med hundögon, knappa 10 cm nu, modiga 45 cm framöver =) Så jag letar också stort kar, men jag funderar en hel del över ljuset och att det blir tillräckligt. Ska bli spännande att se din lösning!

Ann-Louise Ryrvik

7 december 2011 23:57

Aha. Så spännande!!! Det måste jag googla på.
Mycket intressant finns det. Skulle själv vilja ha lite jordätare också... och kanske ormhuvudfisk. Men ska bara ha Oscars.

Jag vill inte ha ramp utan upphängda lampor eftersom jag vill komma åt lätt. Jag ska ju försöka träna med dem.
Det blir också lättare att göra rent. O:na är kända som riktiga vandaler och grisar så det är det mycket jobb med det.

Nu är väl Oscar lite speciell eftersom de kan ha mörkare också...

 
ylle

ylle

10 december 2011 18:19

ÄNTLIGEN litet fisknyheter!! Ha ha, det kunde man väl ana, att du skulle köpa in ett halvt världshav till gullefiskisarna!
Underbart med hjälpsamma grannar!
Så nu vill vi bara snart se bilder från fiskträningen!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

12 december 2011 08:03

Ha ha ja nu har jag piskat upp förväntningarna så nu gäller det att prestera :-). Ska i alla fall bli spännande.

 
Kim

Kim

11 december 2011 14:56

Så spännande!!
Blir lätt så när man är en stor djur vän att dekorationen av huset bestäms av djurens behov :))
Fast ett akvarium är ju läckert att titta på var man än är.
Har dom flyttat in än?

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

12 december 2011 08:01

Ja det är spännande.
Nope. inte flyttat in än. Gruset på plats, ska fylla vatten idag tror jag. Varit upptagen hela helgen...

Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se