Direktlänk till inlägg 21 mars 2012

Tut i rutan!

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 mars 2012 07:00


Förkylningen, influensan eller vad sjutton det är, har sitt fasta grepp kring familjen Ryrvik. I natt var det en "guantanamo-natt", där jag väcktes ideligen av Erik som hostade som jag vet inte vad eller att han var allmänt gråtig och där jag där däremellan själv vaknade i värsta hostattackerna. Ja, ja, det går över, fast trött är man. Gubben är ännu sjukare ( -Dödssjuk! hälsar han här ;-) )så han får sova i eget rum för att kurera sig.


Det blir inte mycket med hästarna. Det blir titt, klapp och översyn och thats it. Över en vecka sedan, snart två, sedan det blev något ordentligt gjort. Men, men sånt är det ibland. I sådana lägen känns det bra med lösdrift. De sysslar med sitt. Käkar, leker o busar, avverkar timmer i skogen och sliter sönder hinkar och vattenhoar efter lust och behag.


I går hade tänkt mig en sväng till en brukshundklubb (Råhagen eller Uddevalla) och hade tärnat leverpastejen och packat väskan i bilen. Men när vi väl var ute och åkte så kände jag att - Nepp, det går inte. Orkar inte. Erik var med. Han var grinig. Jag var trött. Det fick bli en sväng in på Nisses växter istället. Skulle ju bara titta. Kom ändå hem med en hög fröer igen! Varenda år köper jag mängder av fröer. Fröer som jag aldrig sår. Tröttsamt. Å, så åker jag dit igen! Suck! Fast det är väl det som är optimism ;-).


 




Frampå eftermiddagen så tog jag mig ut en liten sväng med Zack. Ruta igen. Den var okey, men jag är lite rädd att jag ska strula till det för mig på något sätt. Jag har ett klent minne och kommer inte ihåg hur jag löste det i julas... Jag menar, så jag kan parera så inte beteendet glider åt ett icke önskat håll. 

Ingångar. Lite fritt följ. Kändes riktigt bra. Ingångarna är inte perfekta alla gånger, men han gör dem och jag kommer inte att vara lika nitisk. Man är ändå aldrig nöjd. Kommer nog att tänka lite mer summa kardemumma än pet, petelipet...

Tänkte köra lite grundfärdigheter och fick mig då en liten knäpp på näsan. Jag har gjort det alldeles för lite. Det tar lite för mycket tid att få fram önskad gf. Backa och hopp ligger jättehögt. Han är dock bildbar och på några pass har jag väl fått detta i ordning kan jag tro, men det måste dock göras. Skärpning i ledet och ordning på torpet!





  



   

Å så bollen på väg... :-)



Fiskarna fick sitt det också. Det är lättgjort. Började med limbo med Danny och vi jobbade lite mer med simma igenom ring med Gustav. Mer om det kommer så småningom på fiskbloggen.


Nu ska jag dricka klart mitt kaffe, snyta mig, pussa lite på Erik och så får vi se vad som händer sedan.

Ha en god dag!

 
 
Maria Y

Maria Y

21 mars 2012 08:58

Hoppas verkligen bacillerna släpper taget om er! Det är så tungt när de små kämpar så där på nätterna och man själv inte heller är frisk. Försök slappa lite ;)

http://cowgirlup.bloggagratis.se

Ann-Louise Ryrvik

21 mars 2012 13:02

Nä, det är slitit med gnäll när man själv är sjuk och gnällig ;-). Sen är man för gammal också för att vara småbarnsförälder... suck.

 
Gitte

Gitte

21 mars 2012 09:47

Fint namn på blomsterhandlaren. Nisses växter:). Känner igen det där med frököp. Fantastiska bilder du har här på bloggen.

http://www.nissebus.bloggagratis.se

Ann-Louise Ryrvik

21 mars 2012 13:00

Ha ha eller hur!??!
Sedär fler än jag alltså...
Tackar, bockar och bugar!!!!

 
Ingen bild

Emelie

21 mars 2012 11:26

Kämpigt att vara uppe så utan sömn och må skit sammtidigt som man ska stötta lille man som också är sjuk, ni hade behövt sova och vila ostört allihop ... men vi får hoppas det blir bra snart...Staaaaaaaackars gubben då , jösses =) Köpt fröer asså ? =D ja, det är super kul OM man ids att plantera och dona .. påt bara gömman ! haha .. KRAM

Ann-Louise Ryrvik

21 mars 2012 12:58

Ja, det var just det. Jag har löker och fröer i skåpen som är typ 5-7 år och rejält körda....Lökarna i alla fall... Suck!
Å förkylning har ingen dött av men det är skönt att få klaga lite i alla fall ;-) ha ha ha Tack! Kram kram

 
Ingen bild

Lena Åkesson

21 mars 2012 13:12

Krya på dig! Eller er rättare sagt! Kram

Ann-Louise Ryrvik

21 mars 2012 13:33

Tackar tackar!
Kram

 
Eva H

Eva H

21 mars 2012 22:31

Inte bra med dig förstår jag, och nu är lökarna körda också!! Fniss lider verkligen med dig:-)
Hoppas du piggar på dig, så kanske vi kan träffas och tjöta lite!

Kram
Eva H

http://tupni.se/j

Ann-Louise Ryrvik

22 mars 2012 08:12

Ha ha ha tycker du jag är en gnykärring!??! Känner mig som en sån.
Tackar, tackar. Det hade varit såååå kul! Måste vi!!!
Håll dig frisk kvinna!!;-)

kram kram

 
Kim

Kim

22 mars 2012 22:01

Hoppas ni mår lite bättre nu.

Jag har en skrivbords låda halvfull med gamla fröpåsar...de ligger snällt och tyst där och väntar på sitt år...;))

krya på er!

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

26 mars 2012 20:58

Nope knappast, men tack ändå.

Ha ha på dem bara. I år ska mina ned oavsett om de tar sig eller ej.

Tack kära du!

 
Caroline cc

Caroline cc

23 mars 2012 08:51

Hittade en lök,lök i skåpet...kanske skulle plantera den?!-) Hoppas ni kommer ur hosteriet snart!!!-) Allt gott, Caroline

http://www.preclassica.bloggsida.se

Ann-Louise Ryrvik

26 mars 2012 20:56


Tack kära du! Gör det, man vet aldrig det kanske blir värsta blomsterprakten...
Ha´re´=D

 
M

M

24 mars 2012 14:08

Haha sådär gör jag också med fröer som jag köper o sen inte får ner i jorden. Jag brukar säga att jag samlar på fröer. Vissa samlar på växter, jag samlar på fröer... ibland kan jag faktiskt få ner ett o annat i jorden... men man ska inte tro att gamla fröer är körda... de kan ta sig ändå om man har tur.

O lökar kanske inte vill vänta i flera år men jag peta ner ett gäng tidigare iår som väntat sen i höstas... de verkar må bra än så länge iaf. Finns i bloggen några inlägg bort om dem.

http://grankott.blogg.se

Ann-Louise Ryrvik

26 mars 2012 20:48

Ha ha det finns alltså fler =D. Jag har "årsringar" av frön som jag köpt i glad optimist och som nu ligger som ett dåligt samvete. Kanske ska jag prova att plantera lite....

Lökarna kanske ocskå. Det har legat i tvättstugan i typ tre-fyra år.... hrmmm... tja endera kommer de sig eller också så blir de väl gödning;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards