Direktlänk till inlägg 26 mars 2012

Sakta, sakta...

Av Ann-Louise Ryrvik - 26 mars 2012 21:00


Sakta, sakta blir vi friskare och friskare men det har varit lite segt. 


Jag började pigga på mig i torsdags och fick för mig att rida. Var så sugen efter fem dagar bortrest och en och en halv veckas sjukdom. Vad händer då? På det mest snöpliga sätt, som jag inte ens vill nämna, ramlade jag av Salle. Absolut inte hans fel utan bara mitt. Landade på mjukt underlag och allt borde vara frid och fröjd, men när jag landade lät det som om alla ben i kroppen krossades. Det tog ett tag innan jag lyckades kravla mig upp från marken och jag trodde verkligen att jag hade krossat något. Så jäkla förvånad. Hur kan man skada sig så av ett sådant löjligt fall. I´m too old for this shit!!!!


Stackars Salle. Han såg så förvånad ut. Jag kommer ihåg hur förundrat han tittade på mig under min luftfärd. Vände direkt och kom tillbaka och nosade på mig. Sedan stod han där. Han trodde nog att det var någon ny shejpinglek eller nå´t fniss. 


Hur kunde det ta så illa? Jag tror att det är så här att jag har en låsning i ryggen. Antagligen är muskeln för kort. Landade rakt på och den fick ta hela smällen. Det som brakade var väl kotorna som hoppade rätt igen kan jag tro. I vilket fall ringde jag 1177 när jag kom in igen för det gjorde såpass ont och jag var så stel. Var lite fundersam om jag skulle försöka pressa eller om jag skulle vila. De ville skicka ambulans. Jag vägrade. Jag duschade och åkte till akuten, som inte ville veta av mig eftersom jag stod upp, utan bokade tid till jourvårdcentralen som tittade på mig på håll och skickade hem mig utan någon större undersökning. Kändes okey. Jag tror det bara är en muskel i ryggen fått sig en ordentlig körare. Jag har svårt att lägga mig, svårt att resa mig, ryggen är "trött" och jag kan inte sätta på mig strumpor och sån´t, men det går väl över


I vilket fall har jag efter att ha varit bortrest fem dagar och sedan sjuk en och en halv vecka. Haft ytterligare fyra dagars stillestånd och som det känns så kommer det att ta ytterligare några dagar innan jag är mig själv igen. Jag är gôtt frustrerad. Orkar inget fysiskt engagerande. Tur jag har fiskarna för mitt mentala tillstånds skull ;-). Att träna med dem är inte fysiskt ansträngande på något sätt.


I dag har världens bästa granne varit här med traktor och skopa och hjälpt till och rensat lösdriften. Perfekt. Jag, som då har problem att böja mig, har fått vagga vagn och titta på.  Det känns fint. Nu på kvällskvisten kostade vi på oss G&T och det gjorde susen för min rygg ;-).

 
ANNONS
 
Kim

Kim

26 mars 2012 21:44

Men AJ så tokigt!
Jag tycker nog att du borde gå till en fysioterapeuft eller dyl. så de kan känna igenom ryggen och kanske få sakerna på rätt plats igen...
Inte bra att gå för länge och ha ont, lätt att man blir lite sned...

krya på dej!

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

27 mars 2012 07:06

Du har rätt Kim. Gravidmage och mockning har tagit lite på ryggen. Ett sånt fjuttfall som jag gjorde skulle ju bara ha resulterat i att damma av byxorna, så det är något fel med den.
Blir nästa projekt när det akuta har lagt sig. Nu har jag så ont så jag skulle inte ens kunna ligga på en brits tror jag...

Tack å kram!

 
Ingen bild

Maria Y

26 mars 2012 21:47

Vojne, vojne -inte trilla av i vår ålder, det tar sån tid att återhämta sig! Så klart att du skulle "välja" den med mest fallhöjd oxå! Huvudsaken att du inte slog i huvudet i alla fall! Krya på dig!

Ann-Louise Ryrvik

27 mars 2012 06:52

Jag veeeet. Smidig som ett kylskåp suck! Tanks!
Men faan va ont det gjorde. Fast det kanske kastade rätt skiten i ryggen.... ;-)

 
Ingen bild

Charlotte

26 mars 2012 22:27

Men snälla Du! Salle är ju jättehög - aj, aj, aj. Jag håller tummarna för att det blir bättre väldigt fort. Vill du rida lugnt och fint vet du ju vart du ska ta vägen ;D

Ann-Louise Ryrvik

27 mars 2012 06:51

Ha ha eller hur! Synd att det inte var Loke eller också är han ändå för liten. Kommer ihåg i min ungdom... skulle hoppa en mur. Hästen laddade som f-n och så fick jag en liten nit (var tvärsjuk då också och käkade penicillin) orkade inte hålla i mig heller. Gjorde en volt och landade på andra sidan muren stående. Det var en fin landning på en lagom hög häst :-)

 
illika

illika

26 mars 2012 22:45

Gå till sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor? De är bättre på muskelrelaterade grejor än akuten och läkare, de är mer skelettinriktade. Enligt din beskrivning låter det definitivt som du kan behöva lite omsorg.

http://illika.blogspot.com

Ann-Louise Ryrvik

27 mars 2012 06:49

Ja, du har rätt. Jag får palla mig dit. Lär ju inte bli bättre om man inget gör.,,

 
agneta

agneta

27 mars 2012 09:52

såna gånger ska man ha tränat hunden till att ta på och av strumpor...

http://stillstanding.blogg.se

Ann-Louise Ryrvik

27 mars 2012 18:05

Absolut. Det får bli projektet nu :-).

 
Ingen bild

ma på slätta

27 mars 2012 13:01

Nå jo en faller tungt sen Newton hittade på gravitationen. Vet precis hur du känner dig har varit där. Gött att höra att du vet vilken medicin som hjälper men tråkigt att du har ont för mina chanser att få dej att sitta upp på min lille grå minskar drastiskt, måste jag göra det själv tror du?? Sitter för närvarande med ett beräkningsprogram och undrar om jag slår i backen på 2 meter hur många Newton blir fallet om man färdas i 50 km/h??? Jag tror det blir många nollor samt att brottgränsen för ben och annan vital vävnad överskrids.

Ann-Louise Ryrvik

27 mars 2012 18:04

Ha ha jag tror jag döööör =D ha ha Sant så sant!

 
Maria Y

Maria Y

27 mars 2012 22:21

Hade ett allvarligt snack med Boogie-Bus om det där med medelålders damer och fysikens lagar när hon brallade loss i galoppen på utebanans långsida förra veckan, men hon sa att jag fick skylla mig själv som bara fisridit henne i flera veckor.

http://cowgirlup.bloggagratis.se

Ann-Louise Ryrvik

28 mars 2012 08:10

Ligger nått i det :-). Bara att hålla i sig ;-).

 
Ingen bild

Camilla o Kito

28 mars 2012 00:04

Ojojoj! Var rädd om dig!

Ann-Louise Ryrvik

28 mars 2012 08:08

thank U =D

 
Malin Johansson

Malin Johansson

28 mars 2012 08:16

aj aj aj mörbultad och dan! ja man känner av att man blivit stelare eller?
inget vidare men det dummaste är när man faller är att man reser sig fort som tusan! och kollar om det var någon som såg en! fast man är helt alena i skogen,....ta hand om dig din stackare...

http://www.havrefallen.blogspot.com

Ann-Louise Ryrvik

28 mars 2012 08:57


Ja den gamla kroppen är inte sig lik :-( och värre blir det väl.
Eller hur!??! :-) Hur ofta är det inte så. Nu låg jag allt perplext stilla ett tag.

Tack å bock och håll dig på hästen!!! =D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se