Direktlänk till inlägg 25 september 2012

Heta hingstar och andra höjdare.

Av Ann-Louise Ryrvik - 25 september 2012 06:52


I går var de på G mina kära hästar. Efter att ha stått i stort sett orörda i två veckor pga alla möjliga och omöjliga orsaker, så var de nu rejält sugna.


Loke fick busa av sig lite själv innan. Han har satt vinterpäls och börjar se mer ut som en jättekanin. Lerig som bara den var han också, efter att ha farit runt på gärdena. De är rejält blöta efter monsunregnet som har rått här den senaste tiden. (Desto gladare blir man för den sol som skymtades igår, för idag regnar det igen.) 


Det blev lite rida, efter att ha fått borsta ett tag. Nu börjar det bli jobbigt. Ja inte så att han är besvärlig utan tvärt om. Han lyssnar på mig, försöker göra det jag vill. Problemet är att jag blir då osäker att jag gör galet. Känner jag rätt? Tränar jag honom fel? Han känns som "rätt och oförstörd" och allt jag gör kan bara göra det sämre. Kanske rider jag bort honom från det rätta och gör honom sämre!!?! Detta mitt ständiga dilemma. Är lite avis på de som "bara rider och inte tänker". Blir det tokigt så märker de det inte ändå och skulle de märka det så rider de oförtrött vidare och försöker göra om.  Nåväl, med tanke på hans päls så får han väl vara försökskanin. Han ligger ju snäppet framför Salle så han får vara föråkare ;-).Sen var det Cazals tur. Som en "höstvind kom han indansandes en septemberförmiddag med en..." nä han hade inget höganäskrus i en svångrem runt halsen, men väl en annan överraskning i beredskap. Jag vet inte om han sysslat med observationsinlärning eller om det berodde på att han var allmänt yster och glad åt situationen. Så fort han kom in till mig och svängde runt bjöd han på en stegring allan! Rakt upp och jättefint. Jag har aldrig haft för avsikt att göra det med honom, men nu när han föreslog det själv så... Nämen så duttig du är tyckte jag förstås och så fick han ett äpple. Schysst tyckte han och sedan var det igång. Fick ett gäng på raken tills han tyckte att det var för jobbigt och testade om inte ligga var lite bra också.


Han var rent allmänt på ett fantastiskt humör. När jag stod och grejade med pryttlar, ja då gick han ut på ridbanan och satte sig. I den vanliga träningen var han helt avslappnad och förnöjd.

Han har en liten egenhet när han slappnar av och blir lösgjord. Han stönar. Stönar, grymtar, stönar.... Tack och lov är det långt till grannar annars hade det kunna bli jobbigt ....
Försökte ta någon bild med telefonen, men det gick sådär...

Sallemannen har en riktig älgmule. Bäst att passa honom, nu när det snart är älgjakt ;-).

 


 

Tack å hej, leverpastej! 

 
ANNONS
 
Malin

Malin

25 september 2012 09:57

Så fina!!!!
Ibland ska man bara inte tänka så mycket, inte analysera ALLT.
Går träningen bra? Kommer jag framåt i min träning? Ja då gör jag säkert inte fel! Så brukar jag tänka... Men sen så kan man ju alltid förbättra sig :) Är man så petnoga som du verkar vara så tror jag inte att du gör "fel". Jag tror du skulle märka om det blev helt tokigt. Detta är såklart bara vad jag tror utefter att ha läst din blogg ett tag :)

http://olydigahundar.blogspot.com

Ann-Louise Ryrvik

25 september 2012 10:11

Tackar!
Så sant. Och det är klart att man får väl inte bli så rädd att man inte vågar.
Jag erkänner och har nog ganska hyfsad självinsikt även om det kanske låter som jag aldrig har suttit på en häst, det har jag, men det är en motvikt mot alla som rider runt och är så "jäkla bra" fast det egentligen kanske är si och så.
Jag är petilipet pet och jag vill att det jag lär in ska vara något jag slipper lära om - för hästens skull. Nu tror jag att jag har hittat min väg och det känns bra, men när hästen går "sådär gott" så kan jag ändå bli lite osäker.
Jag försöker i alla fall :-)

 
mattemia

mattemia

25 september 2012 12:47

Ja du Bästa Ann-Louise, har man bestämt för det besvärligaste sättet att rida på, så får man bry hjärnan ständigt. Det är ju en väsentlig skillnad mellan att veta och att göra. Känner att om utifall det "plötsligt händer" även för mig och "slasingen" rullar in, skulle jag lätt betala många pengar för att ständigt ha Katrin vid vår träningssida, det är bara då jag kan känna att det blir någorlunda rätt.Då hon talar om i nästan varje steg vad jag skall tillföra eller ta bort.

http://lusitanoqsen.blogspot.com

Ann-Louise Ryrvik

25 september 2012 15:03

Mmm så är det nog :-).

ja och om inte annat få ett hummande... att man är på rätt väg :-)
Men det är bara att öva på.

 
Ingen bild

ubitt

25 september 2012 20:52

Å Ann-Louise, dina fiiiiiina pojkar!
Vet du, om man tänker alldeles för mycket så vill man till slut inte rida alls! Känn efter istället, med dina öppna sinnen, så är i alla fall jag bombsäker på att det blir 100% rätt!!!!!! Och dina pojkar talar om det för dig!

Ann-Louise Ryrvik

26 september 2012 09:27

Tack kära Ylle!! Ligger något i det. Jag har precis börjat släppa på mitt "kontrollbehov" eller snarare kanske det är "100%säkerträttbehov". Det går frammåt ;-).

 
Malin Johansson

Malin Johansson

26 september 2012 07:07

Det är bara att kämpa på :-)
Du är duktigt,tålamod har du så du kan ge bort lite tror jag

http://www.havrefallen.blogspot.com

Ann-Louise Ryrvik

26 september 2012 09:25

Tack. Ja, det är nog så. Bara att harva på...

 
Kim

Kim

26 september 2012 16:26

Förstår dina funderingar, men tror du oroar dej för mycket...du är nog som jag "den modellen" :)

Härligt med träningssugna hästar!
Dina är så fina <3

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Ann-Louise Ryrvik

26 september 2012 19:33


Ja,det är väl så. Man vill ju inte förstöra en oförstörd :-) he he.

Visst är det. Det värmer hjärtat

 
Ingen bild

Jenny friesergroupin

13 oktober 2012 00:01

Shit pommes frittes vilka godingar du har! Underbara!

Ann-Louise Ryrvik

13 oktober 2012 00:10

Tack så mycket! Ja de är underbara vänner!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!

Följ bloggen

Följ Häst och hund med Blogkeen
Följ Häst och hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se