Direktlänk till inlägg 30 december 2012

Snart nyår och bilder på sömntutor....

Av Ann-Louise Ryrvik - 30 december 2012 22:19


I morgon är det det nyårsafton. Härligt, spännande och för en del skrämmande.


Att vintersolståndet har varit och att vi är på väg mot ljusare tider börjar märkas. Hästarna börjar fälla vinterpälsen. Främst är det Fnasket som har börjat. Loke brukar också vara tidig, men på honom har jag inte märkt något än.


Jag ser fram emot 2013. Det kommer att hända många spännande saker. Tempot på saker och ting kommer garanterat att öka och det är dags att strukturera upp livet.

Nyårslöften? Nä, eg. inga med tanke på att de ändå alltid bryts. Jo, en sak. Jag ska försöka att lägga tillbaka saker på sin plats så jag slipper att hålla på och plocka, och plocka.... La jag alltid tillbaka sakerna där de ska vara så vore det ju hyfsat städat jämt. Lättare att komma åt med snabeldrakar och trasor också. Fy vad det lät tråkigt då! Ett annat, roligare löfte??  Hmmmm... nä jag kommer inte på något. Så tråkig är jag.


Med nyår är det dags för smällare igen. Tack och lov är ingen av mina hundar skottberörda. Hästarna är också tämligen coola. Loke kan vara lite spattig, rycka till och jogga några steg när han ser fyrverkerierna, men eftersom de andra mest är fundersamma så lugnar det honom också. Jag brukar gå ut när det smäller som mest och göra det till en ganska mysig happening ändå. Massor med morötter och äpplen. Visserligen bor jag på landet, men det är nog nästan lika illa. I fjol small det som om vi var mitt i ett krig. Det bara dundrade kring oss och himmlen var helt upplyst. Det är ganska öppet och platt så vi såg fyrverkerierna i Vänersborg och Trollhättan. I vilket fall är det ganska handikappande, för om vi är bortbjudna får jag åka hem så jag är i tid till  tolvslaget och sedan får jag åka tillbaka efter att det värsta gett sig. Man vill ju inte att djuren ska vara ensamma hemma. Oftast har vi dock folk här för enkelhetens skull.


Just i år är det ännu mer tursamt att hästarna är sansade (peppar, peppar)  då det är väldigt halkigt i stora delar av hagen. (Den hårdgjorda delen.) Börjar de springa eller kasta sig där det är isigt, kan det ta en ände med förskräckelse. Hoppas att regnet tar bort den sista isen i morgon. Det har gått hårt åt den idag i alla fall.


Förresten. Hur fasen kan det vara tillåtet att sälja och smälla raketer? Det finns så många aspekter på det tycker jag.

Djuren förstås. Både tama och vilda. Så mycket ångest för att vi ska titta på när det lyser och smäller...

Alla människor som också är rädda för smällar och höga ljud. Kanske man har erfarenheter av krig eller andra explosioner.

Miljön. Kan aldrig vara bra för miljön.

Brandrisken.

Och så skaderisken för människorna. Varje år skjuter ju barn, ungdomar och vuxna av sig fingrar och ben...

Här kommer en liten länk ang skador smällare orsakar människor. Vill varna för att det finns bild bl.a. på sönderskjutet ben, så ingen tvingas se något man inte vill.  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=19038




Här kommer några bilder på ett par av mina sömntutor. Jag tar det som en komplimang att de kan ligga kvar när jag kommer servar dem. Att de kan sova vidare...



   





  






   





 





    





   






   




  

 


 
 
Ingen bild

Ulla

31 december 2012 17:48

Åh, vad gosigt dom ser ut att ha! Önskar dig och din familj, tvåbenta och fyrbenta ett Gott Nytt År!

Ann-Louise Ryrvik

1 januari 2013 17:57

Tack så jättemycket! Och tack detsamma till er!!! :-)

 
Ingen bild

Sara

1 januari 2013 01:02

Gott Nytt År!

Skönt att dina djur är coola. Här delar vi upp oss på nyår, jag och sambon: En är hemma med dotter och väldigt rädda hundar (inte alla bryr sig om smällare, men vissa är hysteriska). Den andra är hos hästarna i stallet. Förra året så var det rena krigszonen där ute (de går på lösdrift) och hästarna var inte sig själva på ngn vecka. Så i år fick de stå i stallet med förspikade fönster och radion på hög volym. Det hjälpte dock! Håller med dig i allt vad gäller smällare!
Så mysiga bilder när dina hästar ligger och sover... man får lust att somna bredvid! Alltid kul att kolla på dina fina bilder och givande text.

Ann-Louise Ryrvik

1 januari 2013 17:56

Ja tack och lov!!! Man är fruktansvärt hjälplös om man har ett gäng hästar i panik. De kan ju gå igenom staket och allt.
Mina går också på lösdrift och jag har ingen tillgång till stall. Det gör att man blir ännu mer sårbar. Ett stall med försatta fönster och musik är nog det bästa om man har möjlighet.

Mina ser och hör allt. Det verkar som om de börjar förstå principen nu med FYRVERKERI = MORÖTTER och ÄPPLEN i massor. Kommer ett inlägg om detta i kväll el. i morgon. I år var de väldigt lugna! Inte ett travsteg togs.

Tack du är snäll du!!!!

 
Ingen bild

Nina Nordengren

1 januari 2013 16:32

Vilka fina och fridfulla bilder på dina sovande hästar. Ovant att få se, påminner mig om sovande hundar.Kul att få ta del av.

Ann-Louise Ryrvik

1 januari 2013 17:50


Tack!! Kul att du gillade dem. Jag tycker själv förstås att de är väldigt gulliga. =D

 
Malin Johansson

Malin Johansson

2 januari 2013 08:23

God fortsättning på det nya året :-)
Hoppas ni haft en trevlig Jul och nyårshelg :-)
Min son med familj var hos oss så det var mysigt..men när de åkte så kom förkylningen!!! men jag slapp febern men inte gubben min! oh vad dålig han var....
första gången nyår utan barn! konstigt inga smällare heller lugnt och skönt, uffe fick vara taxi! men vi fick se andra smällkarameller ändå vid tolvslaget!
hoppas på ett bra blogg år med Er

http://www.havrefallen.blogspot.com

Ann-Louise Ryrvik

4 januari 2013 21:52

Å tack detsamma Malin!!!
Jodå det var lugn och balans. Skönt att ni hade det mysigt så när som på den jäkla förkylningen som man aldrig blir av med...

Tack detsamma. Nu kör vi!!! =D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Louise Ryrvik - 21 januari 2015 16:47


  Nu är första "spadtaget" taget och de gamla husen är i förvandling... Snacka om renoveringsobjekt!   ...

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 19:45


  Kompis the Cat! <3

Av Ann-Louise Ryrvik - 17 januari 2015 08:38


     

Av Ann-Louise Ryrvik - 16 januari 2015 21:23

  Denna vecka har det varit etapp 2 på instruktörsutbildningen i Nose Work. Jättekul.  Det var kul att träffa alla igen och se deras utveckling och höra deras berättelser om sina testelever och deras framgångar. Sedan förra träffen har vi fått tr...

Presentation

Fotoutmaningen 2015

 

Kategorier

Fråga mig

88 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!!!


Ovido - Quiz & Flashcards